Верховний суд зобов'язав мерію дати АТОвцю інформацію про вільні земельні ділянки

Верховний суд зобов'язав мерію дати АТОвцю інформацію про вільні земельні ділянки
  • Мова йде про вільні ділянки під забудову, які безкоштовно надаються учасникам бойових дій.
  • Чекав на таку інформацію АТОвець з 2017 року і домігся лише через суд.

Верховний Суд виніс рішення на користь бійця АТО 7 лютого 2020 року. У Постанові йдеться, що військовий у 2017 році звернувся до мерії з вимогою надати йому перелік вільних земельних ділянок під забудову. Там йому не допомогли.

Чиновники сказали, що не знають такої інформації та запропонували купити вільну землю на аукціоні. Хоча, згідно з даними Держгеокадастру станом на 2016 рік в межах Вінниці було вільно 483,6969 га земель.

Тому АТОвець і звернувся до суду. Суд першої інстанції його позов повністю задовольнив, але на заваді став Апеляційний адміністративний суд, що не підтвердив рішення першої інстанції.  

Відео дня

Остаточно вирішив ситуацію Верховний суд. Він зобов'язав міськвиконком надати військовому усі необхідні дані.

«Ми будемо клопотати про накладення штрафу на міського голову і відкриття кримінального провадження щодо навмисного невиконання судового рішення, а також звертатись до Європейського суду з прав людини», — каже адвокат АТОвця Сергій Корнійчук.

 

Читайте також:

Понад тисячу звернень про домашнє насильство надійшло за місяць до поліції

Hyundai та два «ВАЗи». Затримали чоловіка, якого підозрюють в автокрадіжках

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • перехожий

    краще поцікавтесь фамілією того учасника АТО, все зрозумієте
  • Елена

    все в цій статті чудово, окрім того, що вона про чергового пройдисвіта!
    мамочкам, в яких 4 дітей, а чоловік помер чи кинув, землі навіть під город не добитись, не те що під забудову. Так само й інвалідам, ветеранам минулих воєн, випускникам інтернатів для сирот та ін.
  • Олександр

    Моргунов знову вскочив в халепу. Що він цього разу розкаже. І що цікаво що він не збирається виконувати рішення суду, а тому повинен піти у відставку
  • З.А.Глядач

    Так-так,під "забудову"... Здасть в оренду,як більшість робить і "стригтиме купони".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up