«Слідчі ігнорують мої дзвінки», — чоловік загиблої у пожежі на Бевза дівчини

«Слідчі ігнорують мої дзвінки», — чоловік загиблої у пожежі на Бевза дівчини
  • Минуло пів року відтоді, як на Замості горіли офіси. Вогонь зруйнував два поверхи будівлі. На жаль, загинула людина. Як просувається слідство? Чи з'явилися підозрювані? Чому чоловік загиблої каже про навмисне затягування справи?

Пів року тому, 6 травня, спалахнули офіси на Бевза, 34. Через пожежу постраждало майно десятків вінницьких підприємців. Та не це, на жаль, було найгіршими наслідками. З охоплених вогнем офісів не змогла вибратися 21-річна Анастасія Ріщук. 

Подруга загиблої Дар'я — вони обидві шукали вихід із задимленого приміщення — раніше розповідала нашому виданню, що, вийшовши з офісу у коридор, вони чи не одразу загубилися: «Ми точно разом вийшли з дверного отвору і на цьому все. Я перестала її бачити й чути». Невдовзі Анастасію знайшли біля сходового майданчика, заваленою плитою і обгорілою до невпізнаваності. 

Пізніше нам вдалося з'ясувати, що ймовірним місцем займання став офіс, що раніше в ньому інспектори ДСНС вже виявляли чимало порушень протипожежної безпеки. Інформації про усунення цих порушень надзвичайники не отримували. 

Відео дня

Власні джерела редакції в управлінні ДСНС у Вінницькі області розповіли, що ймовірна причина займання офісних приміщень на Бевза, 34 криється у старій проводці. 

Наприкінці травня у головному управлінні Нацполіції у Вінницькій області нам повідомили, що слідчі призначили понад десять експертиз, які мають допомогти визначити точне місце та причини займання. Це означало, що поки не буде висновків експертів, ймовірним винуватцям трагедії не оголосять про підозру.

Згорілі офіси на Бевза станом на 10. 11. 2021

Минуло пів року і ми знову зв'язуємося з поліцією, аби дізнатися про хід цієї справи: чи стали відомими причини пожежі, чи з'явилися підозрювані, чи не перекваліфікували справу. Нагадаємо, провадження відкрите за частиною 2 статті 270 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини, винуватцям загрожує до 8 років ув'язнення. 

— Наразі ще не завершена основна експертиза, яка має дати відповіді на ключові питання. Тому про підозру нікому не оголошено, перекваліфікації справи не було, — пояснює пресофіцер Вінницького главку поліції Вадим Кобзар. 

Згорілі офіси на Бевза, 34 станом на 10. 11. 2021

 

Чоловік загиблої Анастасії Денис Ріщук вбачає у цьому навмисне затягування справи. За його словами, за пів року слідчі йому жодного разу не зателефонували, щоб повідомити про хід справи. 

— Якраз думаю до них під'їхати, тому що мої дзвінки вони просто ігнорують: нічого не розповідають, в курсі справи не тримають, — говорить Денис. — Винні мають понести відповідальність за наслідки пожежі, але без результатів експертизи, яку явно затягують, важко рухатися в цьому напрямку. 

За однією із версій, що їх розглядали одразу після пожежі, під час пошуку виходу із будівлі, Анастасія надихалася їдким димом, втратила свідомість та згоріла. За іншою, під час евакуації на неї впала плита. Офіційні висновки судмедекспертизи свідчать, що дівчина померла від отруєння чадним газом. 

Згорілі офіси на Бевза, 34 станом на 10. 11. 2021

 

Демонтовувати або ж відновлювати згорілі офіси на Бевза не починали. Як і в травні, на підлозі та підвіконнях там досі розкидані речі та меблі, які після пожежі стали непридатними для використання. Запаху гару немає. Зруйнованими кімнатами «гуляє» вітер. 

Читайте також:

«Одна Надя народила для показухи…» Міжнародний скандал із сурогатними мамами у вінницькій клініці

«Куди його відпускати з такою підозрою?». Бойовик ЛНР приїхав до Вінниці на зустріч з… оперативником СБУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оля Одуванчик

    Шкода що 20 хвилин спекулює на чужому горі....не залишилось вже нічого святого...спочивай з Богом.  Той день запам'ятають надовго. .
  • Віталій Добржанський

    Наразі експерти, слідчі та прокурори не визначились з сумою винагороди для закриття справи! А якщо винагорода буде відповідна то вони ще докажуть що ця дівчина ще й влаштувала пожежу! І чоловіку краще найняти адвоката!

keyboard_arrow_up