Серійні шахрайства. Один збирав гроші на авторинку, а другий «підвищував» пенсії

Серійні шахрайства. Один збирав гроші на авторинку, а другий «підвищував» пенсії
  • Два багатоепізодні шахрайства передали до суду у вересні слідчі поліції Вінниці.
  • Збитки в обох випадках — у особливо великих розмірах, рахуються сотнями тисяч гривень.
  • Потерпілих у цих провадження — десятки. Подивіться, чи не було із вами такої ж історії.

Про розслідування серйозних шахрайств, завершені слідчими у вересні, розповів 20minut.ua заступник начальника Вінницького відділу поліції — начальник слідчого управління Максим Рижов.

За його словами, два багатоепізодних кримінальних провадження про шахрайство у вересні направили до суду з обвинувальними актами. Це «справа» 56-річного шахрая з п’ятьма судимостями, який видурив у покупців авторинку більше 250 тисяч гривень. І провадження за звинуваченням 47-річного екс-працівника управління соцзахисту, що обманом зібрав з 25-ти пенсіонерів майже 100 тисяч.

Справа пенсій

Розвів на гроші ще в 2015-му, але тільки на початку цього року пенсіонери почали звертатися в поліцію, бо не отримали обіцяного. Звільнений за негативом працівник управління соцзахисту скористався службовими списками, щоб обдзвонити пенсіонерів і розказати про неіснуючий законодавчий акт, який дозволяє збільшити пенсійні виплати.

Відео дня

— Якщо сплатите зараз 4700, то за рік набіжить пенсії до 15 тисяч гривень, — казав він, і люди давали «соцпрацівнику» гроші.

Сума збитку в провадженні — майже 100 тисяч гривень. Усіх потерпілих, а їх було 25 (не лише вінничани) знайшли і опитали. Скоро їх запросять до Вінницького міського суду давати свідчення.

Авто-справа

Відбув покарання і знову за своє. І так 6 разів. Корінний вінничанин, п’ять разів судимий за шахрайсткі дії, працював на авторинку. Підходив до покупців, які придивлялися товар, з пропозиціями дістати для них саме такий мотоцикл, машину або запчастини за хорошу ціну. Показував зображення на телефоні, відходив у сторону і нібито дзвонив власнику. Коли покупці погоджувалися на його варіант, брав завдатки.

Суми люди платили шахраю різні. Від кількох сотень у валюті до десятків тисяч гривень. Збитки по усіх епізодах перевищують 250 тисяч гривень.

Шахрая, зважаючи на кримінальне минуле і маштабність нових злочинів, тримали під вартою під час досудового слідства. Тепер возитимуть на судові засідання із конвоєм.
 

Всього з початку року поліція Вінниці відкрила кримінальні провадження за 1004-ма правопорушеннями, кваліфікованими, як шахрайства. Але тільки у кожному 15-му випадку справи дійшли до суду з обвинувальними актами.

Більше про специфіку розслідувань шахрайських справ, спійманих і невловимих обманщиків читайте тут — Плазма за гривню, «Шевроле» з доставкою і неіснуючі квартири. Схеми шахрайств.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пупкин Вася

    Без лоха и жизнь плоха !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up