П'яний коп-мародер з Вінниці обікрав після пожежі Солом'янський суд

П'яний коп-мародер з Вінниці обікрав після пожежі Солом'янський суд

Поліцейський патрульної служби полку особливого призначення "Київ" Ігор Гентюк під час ліквідації пожежі в Солом'янському райсуді столиці намагався вкрасти особисті речі голови суду. Його зловили "на гарячому".

Як повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень, злочин поліцейський родом з Вінниці скоїв 14 червня 2016 року. П'яний коп, який в той день знаходився не на службі, приїхав до будівлі Солом'янського райсуду, де знаходилися його знайомі - рядові поліції взводу №1 роти №4 полку патрульної служби поліції особливо призначення "Київ". У своїх колег підозрюваний вимагав повернути раніше взяті у нього в борг 200 гривень.

Цим поліцейським виявився Ігор Гентюк, повідомляє «Страна». Він здійснив мародерство, пограбувавши главу Солом'янського райсуду.

Справа в тому, що в ніч на 13 червня в приміщенні цього храму Феміди сталася пожежа. В будівлі було пошкоджено приміщення кримінальної канцелярії, повністю вигорів коридор, а вогонь майже зруйнував перекриття, створивши небезпеку обвалу стелі.

Відео дня

 

Суддям-погорільцям було визначено нове місце здійснення правосуддя - в приміщенні Шевченківського суду Києва. За забезпеченням порядку під час вивезення казенного майна і повинні були стежити полісмени з полку "Київ".

Ці копи прибули на автомобілі УАЗ, який припаркували у дворі Солом'янського райсуду. Гентюк ж нібито виявив бажання допомогти співробітникам суду в евакуації їх майна. Користуючись цим аргументом, він проник в будівлю, де забрався в кабінет №8 на другому поверсі приміщення суду.

Опинившись тут Гентюк вкрав ноутбук марки Asus K500C, зарядний пристрій до нього та нагрудний знак глави Солом'янського райсуду Києва. Поліцейський вийшов на вулицю, і сховав викрадене під заднім сидінням УАЗика своїх колег.

Мародера застукали двоє співробітників суду. Викритий у крадіжці коп намагався "скинути" крадене прямо на місці скоєння злочину. Втім, його намірам перешкодив завідувач господарської частини Солом'янського райсуду столиці, який став свідком цього факту.

Встановлено, що розмір наживи, заради якої поліцейський полку "Київ-1" пішов на злочин, склав не більше 3400 гривень - оцінена вартість ноутбука не перевищує трьох тисяч гривень, а нагрудний знак судді експерти оцінили в 400 гривень.

У матеріалах суду вказується, що колеги Гентюка нібито не були в курсі його злочинних намірів. Це розходиться з трактуванням даного інциденту по гарячих слідах після події.

Після інциденту з мародерством Ігор Гентюк був звільнений з лав Нацполіціі Києва, де служив як мінімум з 2015 року. На суді він визнав свою провину, і заявив про щиросердне каяття.

З огляду на це, а також статус учасника бойових дій у Гентюка суддя Олег Линник ухвалив засудити копа-злодюжку по ч.1 ст.185 КК України.

Коп був оштрафований на 850 гривень, але в його відношенні був застосований закон "Про амністію", і від призначеного йому покарання у вигляді штрафу Гентюк був звільнений. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • З.А.Глядач

    "був оштрафований на 850 гривень, але в його відношенні був застосований закон "Про амністію", і від призначеного йому покарання у вигляді штрафу ...був звільнений".

    Оце так "закон".  Спробував би хтось із звичайних людей взяти хоч рулон  туалетного паперу. Цікаво,скільки років йому могли "намотати"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up