По будинках лазить квартирник-ніндзя: скидає з даху трос і відкриває вікна

По будинках лазить квартирник-ніндзя: скидає з даху трос і відкриває вікна
  • Дві квартири на середніх поверхах будинків обікрали, пролізши в середину через пластикові вікна.
  • Поліція одного «альпініста» спіймала. Каже, він скористався мотузками, залишеними ремонтниками.
  • А от «ніндзю», який обікрав квартиру із власним альпіністським спорядження, ще мають знайти.

Про крадіжку з квартири хрущовки на Івана Богуна, скоєну за допомогою альпіністського спорядження, розповіла редакції читачка, яку свого часу обікрали гастролери з Грузії. Тих злодіїв спіймали минулого року і сьогодні починають судити за скоєні у Вінниці квартирні крадіжки. А от крадія, що обчистив квартиру її сусіда, ще розшукують.

Вхідні двері його квартири на третьому поверсі, як дізналася редакція, були на сигналізації, і тому крадій поліз через вікно. Сусіди не сумніваються, що злодій знав: господаря не буде вдома. Він працює начальником поїзда, тож часто у відрядженнях. А у той час, на який крадій спланував свій злочин, чоловік узагалі поїхав на тиждень по путівці до Єгипту.

— Сигналізація спрацювала 13 березня, — розповіла сусідка обкраденого залізничника. – Крадії залізли, як нам сказали поліцейські, по канату із даху. Поорудували і вийшли, я так думаю, раз сигналізація спрацювала, через вхідні двері. Утекли і все.

Відео дня

У поліції кажуть, що вони отримали заяву від потерпілого після його повернення з відпустки. Чоловік заявив, що у нього зникли гроші та золоті вироби.  

— Він казав, що техніку не узяли, а трохи грошей і золото — ланцюжок та якийсь перстень, — поділилася інформацією сусідка.

Жінка не сумнівається, що квартирники знали про від’їзд господаря.

— У мене таке враження, що хтось слідкує за нашим будинком, — сказала вона.

Виконуючий обов’язки начальника карного розшуку міста Андрій Дамзін розповів, що у Вінниці у такий спосіб – за допомогою канату, спущеного із даху – обікрали дві квартири.

— Одну таку крадіжку ми розкрили, — сказав він. — У цьому випадку крадій не спеціально трос спускав. Там залишили мотузки ті, хто робив ремонт, і він буквально метрів два по тих мотузках спустився і проник у квартиру.

Крадія, що скористався залишеними ремонтниками мотузками, встановили. За словами Андрія Дамзіна, притягуватимуть до відповідальності за цей злочин чоловіка з Козятинського району.

А от справжнього квартирника-ніндзю, що обікрав квартиру на Богуна, ще шукають. Його крадіжка, як підтвердили у карному розшуку міста, дійсно була спланована у такий спосіб спеціально – злодій (чи злодії — в поліції не говорять про точну кількість учасників цього злочину — авт.) спустився до вікна третього поверху із даху, по спущеному звідти тросу.

— По канату спустилися і шляхом віджиму пластикового вікна зайшли всередину, — розказує Андрій Дамзін. – З квартири викрали грошові кошти та золоті вироби. Заявник звернувся 19 березня. Працює начальником потягу, і приблизно тиждень не був удома.

Кілька років тому у Вінниці вже орудували крадії-альпіністи. Тоді їх благополучно спіймали. Хто перейняв їхній досвід і чи це не ті самі крадії, що вже відбули покарання і працюють знову? Це дізнаємось, коли екстрималів спіймають.

А минулого року, нагадаємо, у Вінниці був справжній бум квартирних крадіжок та крадіжок з приватних будинків на околицях міста. Тоді керівництво поліції, щоб запобігти таким злочинам, розставило блокпости на в’їздах-виїздах з Вінниці для перевірки транспортних засобів. Ловили навіть таких гастролерів, що тільки приїхали красти. І восени кількість квартирних крадіжок спала. Яка ж ситуація зараз із цим видом злочину?
 



Березень - місяць появи квартирників

Кількість крадіжок з квартир, у порівнянні з передніми місяцями, зросла. Так було минулого року. Таку ж картину спостерігаємо й зараз. Але цьогоріч квартирники не настільки розгулялися

 

  • Усього квартирних крадіжок з початку року - 54
  • Торік за перші три місяці - 155  
  • Березень 2017-го - 29
  • Березень 2016-го - 57

 

 


Коли боятися крадіжок з квартир найбільше?

Найбільш проблемними у плані квартирних крадіжок минулого року були чотири місяці. Якщо намалювати графік, то він покаже стрибки у березні, червні, серпні і найвищий – у вересні.

 

  • Березень - 57
  • Червень - 56
  • Серпень - 66
  • Вересень - 85
  • Найменше крадіжок з квартир за весь 2016-й рік у квітні  - 35

 

За статистикою по місту Вінниці,
наданою відділом комунікацій обласного управління Нацполіції



Читайте також:

Злочин мимоволі. Обікрасти квартиру спонукав знайдений у під’їзді ключ

Серійних «домушників» допомогла взяти сусідка – «стукнула» на чужинців по «102»

Вінниця кишить квартирниками. Стережіться, злодійський сезон у розпалі

Приватні будинки на околиці Вінниці чистять цілими вулицями хитрі злодії

Квартирних крадіжок у Вінниці стало більше. Чому поліція не справляється?

Шукайте охоронну фірму до крадіжки. Скільки у Вінниці беруть за сигналізацію?

10 схованок у квартирі, в яких «домушник» шукатиме гроші в першу чергу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up