Шукайте охоронну фірму до крадіжки. Скільки у Вінниці беруть за сигналізацію?

Шукайте охоронну фірму до крадіжки. Скільки у Вінниці беруть за сигналізацію?

Що почому? Щоб «запакувати» від злодія приватний будинок, треба витрати з півтисячі доларів. А от у квартирі на середньому поверсі підійде мінімальний комплект датчиків. Якраз про такий мінімум кажуть у охоронних структурах, коли їх питаєш про ціни на встановлення сигналізації

Квартирник знайде собі роботу в будь-яку пору року. Тим більше без діла не сидить влітку, коли порожніми квартири бувають не тільки в робочі години.

RIA/20minut.ua вже розпитувала у оперативників, якими хитрощами можна відлякати злодія. Розповідала про замки, що найскладніше відмиються. Писала й прості поради поліцейських, які наполегливо радять закривати вікна-двері наглухо, навіть коли виходиш на хвилину.

Тепер розберемося - скільки ж коштує встановити сигналізацію в квартирі чи будинку, щоб зі спокійною душею втекти з дому у відпустку.  

- Злодій ніколи не полізе в квартиру, де стоять датчики, - кажуть оперативники.

Відео дня

Під відеокамерою на вході в під’їзд чи на сходах, квартирник не постидається дістати відмичку. Таке у Вінниці не раз було. А якщо мигає лампочка – не стане ризикувати.

Тож дзвонимо керівникам охоронних фірм, які багато років працюють й надають послуги з пультової охорони, і питаємо, що почому. Лише одна з цих структур – державна. Це поліція охорони (колишня ДСО). Решта – приватні фірми, що конкурують між собою та з поліцейськими секюріті, які займають найбільшу частину цього ринку (охороняють 4,5 тисячі квартир).


Кому дешевше

На питання, скільки коштує обладнати сигналізацією квартиру, на фірмах пояснюють: дешевше обійдеться квартира на середньому поверсі, бо на перших двох та верхньому треба для надійності ставити якнайбільше датчиків, на всі можливі входи у житло. Іншими словами, ціна взяття квартири під охорону залежить від кількості вікон, дверей, балконів.

Називаючи мінімальні суми обладнання квартири сигнальними пристроями, охоронці мають на увазі економ-комплект з одного датчика на відкриття дверей, другого – на рух у приміщенні і контрольного приладу, який передає сигнал тривоги на пульт охорони (ціни - нижче в інфографіці).

А такого мінімального комплекту досить для квартири середнього поверху, куди інакше, як через вхідні двері, не зайдеш.

У «Безпеці-Гарант», наприклад, назвали тільки вартість датчиків і сигнального приладу. За словами директора Віктора Пасічника, оплату за свою роботу з монтажу сигналізації вони обговорюють з кожним клієнтом окремо.

– Людина може прийти зі своїм обладнання. А витрати, пов’язані з установкою і відрядженням, обговорюються індивідуально.


Матеріальна відповідальність

Журналіст розпитувала також про можливість поставити тільки тривожну кнопку. Наприклад, десь під килимком, щоб на неї ненароком міг наступити крадій або власник міг подати сигнал тривоги, якщо стався напад.

Начальник вінницького відділення компанії «Явір-2000» Юрій Чаленко пояснює: вигідніше ставити таку кнопку в комплекті з сигналізацією, тоді вона обійдеться «в копійки». Якщо ставити лише кнопку – все одно доведеться придбати вартісний передавач, який подає сигнал на пульт охорони.

Більшість фірм наголосили, що вони беруть квартири під охорону з повною матеріальною відповідальністю. А в поліції охорони сказали: потурбуватися про збереженість свого майна має і власник квартири.

– Не можна нехтувати елементарними правилами, – говорить начальник обласного управління поліції охорони Сергій Голодюк. – Люди часто лишають біля дзеркала повну золота скриньку чи кладуть гроші на видних місцях. Цього не варто робити. Квартирники й крадуть в основному, за оперативними зведенням, вироби із жовтого металу і кошти.

А чи можна лише сейф обладнати сигналізацію? В охороних структурах сказали, що клієнтів із таким бажанням будуть переконувати ставити повний комплект.

– Уявіть ситуацію: злодій зайшов у квартиру, зламав замок, відкрив двері, годину спокійно ходить по квартирі, а ми не знаємо, що він там є, аж доки сейф не знайде. Він кине його через вікно і втече за 30 секунд, – каже Сергій Голодюк. – А якщо крадій зайде в обладнану квартиру в комплексі, поки він сейф знайде, вже група буде під дверима.


Скільки їде охорона

Найкоротшим шляхом та якнайшвидше мають приїхати і державні, і приватні охоронці на сигнал тривоги. Нормативів прибуття в угодах з клієнтами ніхто не прописує. Тільки у вінницькій філії компанії «Венбест» обіцяють бути на місці менше, ніж за шість хвилин.  

– Слоган нашої компанії «встигнути за 360 секунд», - каже заступник директора з технічного розвитку Сергій Волинець.

Він, до речі, підказав, як можна зекономити на тривожній кнопці. Замість приладу, який інші структури пропонують за 3-4 тисячі гривень, каже, можна використовувати старий мобільний.

– У нас є така послуга «тривожна кнопка через мобільний телефон», - розказує Сергій Волинець. – Людина великих затрат не несе, бо можна купити найдешевший мобільний телефон, щоб лежав у квартирі, і щомісяця платити 300 гривень за постановку на пульт.


Приватний будинок - дорого  

Що стосується охорони приватного будинку, то ставити економний варіант, який підійде для квартири, фірми з повною матеріальною відповідальністю не стануть. Зрозуміло, що «запакувати» від злодія для надійності треба не тільки вхідні двері, а кожне вікно на усіх поверхах. Та частіше вінничани ставлять сигналізацію тільки на перший поверх. Плюс - роблять відеоспостереження.

– Люди зараз бідні, – каже директор охоронно-детективного агентства «Ардаган» Олександр Підопригора. – І починають вони шукати сигналізацію вже після того, як їх обікрали.

Так він відповів на питання про те, чи користуються сьогодні попитом послуги охорони помешкань. Втім, у деяких фірмах сказали, що кількість нових клієнтів у них зросла протягом останніх двох місяців. Пов’язують це із сезоном відпусток.


Охорона з собою – сигнальний брелок

Лише окремі охоронні фірми надають такі послуги, які можна назвати «тривожною кнопкою з собою». Мова про брелок, який людина носить при собі й може в надзвичайній ситуації викликати охоронців.

У поліції охорони розказали, що їхні GРS-трекери носять судді і деякі журналісти, які бояться за свою безпеку. Разом із тим, спеціалісти охоронної сфери назвали цей вид послуг мало затребуваним, тому й не дуже розвиненим.

– Якщо людина з таким пристроєм ходить у межах міста, тоді підходить їй цей вид охорони, – каже Сергій Голдюк. – А якщо їздить десь на дачу, то не завжди можемо посилати групу за 15-20 кілометрів. І такий прилад треба заряджати кожні вісім годин.

У «Безпеці-Гарант» та в «Венбесті» також сказали про можливість охороняти людину на відстані по GРS- чи радіо-сигналу. Такі пристрої чимось схожі за принципом дії поліцейських рацій або пейджерів. Ті фірми, у яких таких послуг немає, сміються: можна так само сигналізувати телефонним дзвінком на номер чергового охоронця, як таким брелоком. Вони теж обслуговують тривожні кнопки, але ті, які діють в радіусі до 100 метрів від об’єкту охорони.
 


Читайте також:

Квартирних крадіжок у Вінниці стало більше. Чому поліція не справляється?

10 схованок у квартирі, в яких «домушник» шукатиме гроші в першу чергу

На Замості квартирник приходить до 13.00. Міліція каже про серію крадіжок

Квартирники у вінничан беруть тільки техніку, гроші та золото

Вісім з десяти квартирних крадіжок у Вінниці не розкривають

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up