На Вінниччині викрили банду «чорних лісорубів». Збитки — 1,5 млн гривень

На Вінниччині викрили банду «чорних лісорубів». Збитки — 1,5 млн гривень
  • ​​​​​​Слідчі оголосили про підозру учасникам банди, які завдали близько 1,5 млн. збитків державі, незаконно вирубуючи ліс.
  • Вчора, 23 червня, слідчі-детективи Головного управління Національної поліції у Вінницькій області викрили злочинну оборудку головного лісничого та лісника одного з районів області.
  • Правопорушникам оголосили про підозру за трьома статтями кримінального кодексу.  

— Під час досудового розслідування встановили, що організатор банди – головний лісничий спільно зі співвиконавцями, розподіливши ролі та функції, незаконно вирубували, перевозили та збували лісопродукцію, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, аби приховати свої неправомірні дії, використовуючи службове становище, головний лісничий вносив до Системи єдиного обліку деревини завідомо неправдиві відомості та виписки фіктивних товарно-транспортних накладних, контролював проведення незаконних порубок особливо цінної деревини співвиконавцями  та розподіляв між усіма кошти.

За чотири місяці цього року зловмисники привласнили деревину на суму близько 1,5 мільйони гривень. 

Відео дня

Під час проведених обшуків у фігурантів банди слідчі вилучили підроблені товаро-транспортні накладні, роздруківки їх реєстру, лісорубні квитки акти огляду заготівлі, бірки на дерева, чорнові записи.  

Підозрюваним слідчі-детективи оголосили про підозру за:

  • статтею 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу),
  • ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),
  • ст. 28 ККУ (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

А організатору ще й за ч.2 ст. 361 ККУ (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж).

Максимальний термін покарання, передбачений за такі злочини – 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування кримінального провадження триває під процесуальним керівництвом прокуратури області. Слідчі звернулись з клопотанням до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Семеро вінничан отримали 200 балів на ЗНО з англійської мови та математики

Від COVID-19 вчора одужали понад дві тисячі людей. Дані по Україні на 23 червня

Карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Які правила змінив уряд?

Новини бухгалтерського обліку та кадрові питання. Що зміниться у червні?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Щоб припинити зменшення лiсiв - треба саджати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up