Майор, який знімав свою дочку в порно, хотів вийти з СІЗО під домашній арешт. Не пустили

Майор, який знімав свою дочку в порно, хотів вийти з СІЗО під домашній арешт. Не пустили
Засідання було закрите. Фотографії надала прес-служба Вінницького апеляційного суду
  • Чекати вдома кінця слідства по своїй порно-справі хотів офіцер із Тиврівського військкомату.
  • Поліція формує доказову базу на майора за поширення виготовленого власноруч дитячого порно.
  • Вчора, 28 листопада, в апеляційному суді вирішили питання арешту не на користь підозрюваного в розбещенні власної дочки.

Змінити запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашні арешт намагався звинувачений у виготовленні і розповсюдженні дитячої порнографії. Вчора, 28 листопада, у Вінницькому апеляційному суді розглядали його скаргу. Засідання по справі, яка стосується сексуального злочину проти неповнолітньої дівчини, було закритим.

— Суд не змінив запобіжний захід підозрюваному у створенні й розповсюдженні дитячої порнографії. Тож чоловік перебуватиме під вартою до 19 січня наступного року, — розповіла після розгляду скарги майора прес-секретар Вінницького апеляційного Надія Чорна-Гаража .

Також за наданою нею інформацією, про поширення дитячого порно наших правоохоронців повідомили австралійські колеги, а далі слідство встановило:

«Працівник районного військового комісаріату Вінниччини упродовж 2012–2014 років виготовив порнографічну фото- і віде-опродукцію, до зйомки примусово залучив свою малолітню дочку (оголяв її статеві органи, непристойно торкався до них та імітував статевий акт), таким створив майже 300 матеріалів із дитячою порнографією, які розміщував на відповідних сайтах».

Відео дня

Знаходимо ухвалу Вінницького міського суду, якою слідчий суддя задовольнив клопотання поліції про арешт майора, в Реєстрі судових рішень. В ній сказано, що відкрили провадження за двома статтями Кримінального кодексу України (про виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів та про розбещення неповнолітніх) наприкінці червня цього року.

Підозрюваний — раніше не судимий уродженець села Шершні, нещодавно призначений на посаду начальника відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Тиврівського районного військового комісаріату, майор. А в період скоєння інкримінованого йому злочину — проходив військову службу у військовій частині 3028 на посаді офіцера оперативного відділення. Тобто в Калинівському підрозділі Нацгвардії.

В судовому рішенні обставини злочину, який тривав два роки, описали так:

«…маючи безперешкодний та постійний доступ до своєї неповнолітньої доньки, шляхом примусу останньої до участі у створенні таких предметів, знаходячись по місцю свого постійного проживання, за допомогою фото та відео техніки, в різну пору доби, виготовив зображення та відеопродукцію, що містить дитячу порнографію, а саме 278 графічних файлів, що відповідно до висновку судової мистецтвознавчої експретизи від 15.08.2019 відноситься до дитячої порнографії».

Далі читаємо в рішенні, що нацгвардієць розмістив на різного роду інтернет ресурсах виготовлені ним зображення та відео, що містять дитячу порнографію. Дії батька проти сексуальної недоторканості своєї дочки в ухвалі міського суду названі прямим умислом та описані так: «оголення статевих органів малолітньої дитини, непристойні доторкання до статевих органів, імітація статевого акту».

Підозру, оголошену слідством військовому офіцерові 21 листопада цього року, Вінницький міський суд назвав обґрунтованою і задовольнив клопотання слідчої про арешт. Відтоді чоловіка тримають в слідчому ізоляторі. Його вчорашня спроба вийти з-під варти під домашній арешт не вдалася. Суд зважив на ризики. На ймовірність втечі від покарання, вірогідність знищення доказів злочину та можливість впливати на дочку: «психологічно тиснути, створювати перешкоди у проведенні слідчих дій із потерпілою та її подальшій реабілітації».

Також суд написав, що підозрюваний «зможе вчинити інше кримінальне провадження, наприклад дезертирство, так як є військовослужбовцем і розуміє наслідки у разі визнання його винним у вчиненні такого роду злочину». 



Рішення колегії апеляційного суду в реєстрі ще немає. Чому застави військовому офіцеру не призначали, зрозуміло з ухвали міського суду.

Слідчий суддя врахував те, що підозрюваний мав заробіток з порно, а тому може заплатити заставу. Крім того його справу назвали «виключним випадком» через «особливий осуд суспільства» такого роду злочинів.

Дії майора також кваліфікують як домашнє насильство. Це у випадку винесення звинувачувального вироку стане обтяжуючою обставиною. Така може збільшити покарання, передбачене в статтях звинувачення — до 10 років тюремного ув’язнення.


Читайте також:

Снюс чи кругла коробочка зі Швеції. Вінничан попередили про нову нікотинову моду підлітків

Безсовісна з Ощадбанку. Як касирка крала клієнтські гроші та скільки за це отримала

Відео зізнання "актриси" порностудії і всі подробиці затримання її власника

Тюрми не буде. Прозваного тяжилівським маніяком збоченця визнали неосудним

Приймала клієнтів у налаштованому на секс номері. Порносправа прибиральниці готелю
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Viktor Hryhoruk

    Мусор є мусор.Це не люди.
  • Мария Дзюбенко

    Тварь
  • Михаил

    шо за дебільні журналюги ,приплели сюда і Тиврів, і військомат, а потім якась нацгвардія з'ясовуться ,плюс Калинівку приплели. Панови недожурналюги або статтю грамотно пишіть або йдіть вагони розгружайте
  • Иван

    Наверное ,патриот-активист.

    Михаил reply Иван

    в світі хватає уродів , але при чому тут слово патріот ? чи тебе від цього слова коробить?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up