Колл-центр в колонії. У шахраїв знайшли також гроші та наркотики

Колл-центр в колонії. У шахраїв знайшли також гроші та наркотики
  • Днями у вінницькій виправній колонії №86 викрили групу шахраїв. Чоловіки представлялися операторами ПриватБанку та видурювали з довірливих українців кошти. Стали відомі нові деталі справи.

Викрили засуджених та провели обшуки у їх камерах вранці 8 жовтня.

— Задокументовано протиправну діяльність організованої групи осіб із п’ятьох засуджених, які займались шахрайськими діями представляючись працівниками «Приват банку». У ході проведення обшуку на підставі ухвали Вінницького міського суду  в приміщеннях, де проживають дані засуджені, виявлено та вилучено мобільні телефони, зарядні пристрої до них, сім-карти різних мобільних операторів, записи номерів банківських карт та номера телефонів імовірних потерпілих, — повідомило у фейсбук «Центрально-Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань». — Також, паралельно проводились обшуки у співучасників злочину за адресами їх проживання, у ході яких вилучено ряд речових доказів: грошові кошти, банківські карти, наркотичні речовини. 

Про це ми писали у матеріалі: Кол-центр банку у колонії. П'ятеро засуджених займалися телефонним шахрайством.

Відео дня

Про деталі цього затримання розповіли детальніше в Управлінні комунікації Національної поліції України. Кажуть, що шахраї спустошили банківські рахунки потерпілих на понад мільйон гривень

За якою схемою працювали злочинці:

  • Вони телефонували обраним жертвам та представлялися співробітниками банку. Шахраї повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про здійснення несанкціонованих операцій з їхніми банківськими платіжними картками та просили назвати усі персональні дані. Отримавши доступ до банківських рахунків — шахраї привласнювали кошти громадян.

Раніше повідомлялося, що усі п'ятеро затриманих — засуджені. У поліції ж кажуть, що «до складу злочинної групи входило п’ятеро осіб, троє з яких наразі відбувають покарання в місцях позбавлення волі».

— У ході проведення семи санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження, а також у приміщенні однієї із виправних колоній Вінницької області, де відбувають покарання зловмисники, поліцейські вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-карти та грошові кошти. Крім того, вилучено наркотичні засоби та пристрої для вживання наркотиків, — йдеться у повідомленні Управління комунікації Національної поліції України. — Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років. Слідство триває.

 

Читайте також:

На несправному авто та під дією двох наркотиків. Затримали водія «під кайфом»

На Гніванському шосе п'яний водій Mazda наїхав на острівець безпеки

Зброя, десятки телефонів та гроші. У Ладижині «на гарячому» затримали наркоторговця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Рембо

    зачем замазывать морды этих упырей?
  • Daily

    имя сестра имя !кто покрывает это?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up