Долари в бардачок машини головного чиновника Липовецького району поклав водій

Долари в бардачок машини головного чиновника Липовецького району поклав водій
Івана Демихіна затримали в кабінеті. Йому оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 3,9 тисячі доларів. Більша частина суми була в машині чиновника

В машині чиновника СБУшники знайшли 39 стодоларових купюр. Гроші в бардачок машини Івана Демихіна поклав його водій. Він арештований разом з головою району у справі неправомірної вигоди. Колеги останнього кажуть: не вірять у злочин

Неправомірну вигоду в 100 тисяч гривень у доларовому еквіваленті інкримінують головному чиновнику Липовецького району. Новина про його затримання розійшлася минулої п’ятниці. Спершу ходили чутки про 400 тисяч хабара. Згодом суму уточнили. Вона у 100 разів менша – 3,9 тисячі доларів.

Що взяли з грішми за вирішення земельного питання Івана Демихіна, стало зрозуміло за кілька днів після спецоперації, проведеної співробітниками СБУ разом з працівниками прокуратури. Ні перші, ні другі не назвали прізвища фігуранта справи, яка обіцяє бути гучною. Фото затриманого чиновника виклали у Фейсбуку вінницькі активісти. Мовляв, дивіться, хто попався.

“Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав від місцевого фермера 3,9 тисячі доларів США за погодження дозволу на надання в оренду земельної ділянки площею 26 гектарів. Співробітники спецслужби затримали чиновника у робочому кабінеті під час отримання частини коштів від власного водія-посередника. Відкрите кримінальне провадження. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії”, — таким було перше повідомлення про факт на сайті СБУ.

 

Відео дня

Як розказали RIA/20minut.ua співробітники спецслужби, водій нібито не раз був посередником між чиновником і підприємцями. Цього разу він приніс хабар і поклав у бардачок власної машини господаря, в якій його возив. Частину суми підняв у кабінет і там був затриманий разом з головою. Решту суми у вічнозелених працівники спецслужби знайшли в автомобілі підозрюваного.

За даними прокуратури області, хабар голові райдержадміністрації давався за надання у оренду земельної ділянки під садівництво. І водію, і чиновнику, оголосили про підозру. Обох арештували. Останньому загрожує від восьми до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною надалі обіймати посади. Суд виніс йому рішення про взяття під варту на час слідства з можливістю внесення застави в розмірі 435 тисяч гривень. На час друку номера, інформації про сплату застави не було.

-— Немає Івана Павловича, — сказали у вівторок вранці за телефоном приймальні голови Липовецької райдержадміністрації.

Питаємо, чи не лікарняному керівник.

— Немає такої інформації, — сказала секретарка.  

— Не можу нічого з цього приводу коментувати, — говорить вона, коли питаємо про затримання Івана Демихіна за злочин.

Робочі телефони двох заступників не відповідали. Зняв слухавку тільки керівник апарату райдержадміністрації. Він сказав, що не знає, сплачена за голову району застава чи ні.

— У нас такої інформації немає. Нам сказали взагалі ніяких коментарів не давати, поки проводиться розслідування, —сказав Олександр Скоцький.   

— Не вірю, — говорить потім на прохання сказати свою думку керівник апарату. — Я просто не вірю. Знаючи його, не вірю в це зовсім.

А голова облдержадміністрації Валерій Коровій, судячи з його посту в Фейсбуку, вірить в обставини цієї історії з вічнозеленими.

«Незважаючи на те, що реформа державної служби передбачає і збільшення зарплати державним службовцям (наскільки це можливо в сьогоднішніх умовах), розробляється система професійної мотивації, окремі діячі все одно «дивляться в ліс», - пише губернатор на свій сторінці і дякує правоохоронцям за оперативну реакцію на «ганебні дії державного службовця». А завершує пост так: «Час попереджень та вмовлянь забути про корупцію та хабарництво - минув. Кожен, хто буде вчиняти такі оборудки, буде відповідати перед законом і людьми».

 

— Затримати – це третина справи. Цікаво, чим все це закінчиться, -— пишуть у соціальних мережах вінничани.

Не вірять у перспективність справи хабара. Особливо небайдужі сиплять звинуваченями. Дехто вже дізнався, що в родині Івана Демихіна є людина, що може йому допомогти.

«Зять працював у Вінниці у правоохоронній системі, — пише в коментарях на 20minut.ua Олександр Столяров. — За іронією долі, зять пройшов («чесно і без протекції і хабарів») конкурс в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру і поїхав працювати антикорупційним прокурором у Київ. А тепер питання, як думаєте, посадять чи випустять?»

Previous Next

Які доходи декларував чиновник

Іван Демихін очолював робочу групу з перевірки додержанням вимог законодавства у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель. Про це сказано в розпорядженні про розподіл обов’язків між головою райдержадміністрації та його заступниками, розміщеному на сайті Липовецької РДА.  

Також там є декларація голови за 2014 рік. З неї бачимо, що в Івана Демихіна доходи перевищують зарплату. За роботу на посаді він отримав 59 тисяч. Усього доходу показав більше 90 тисяч, вписавши в «інші види доходів» 37 тисяч.

Знаходимо в мережі декларацію за минулий рік. Тут схожа ситуація. 57 з половиною тисяч зарплати, весь дохід – 101 тисяча гривень. Знову 37 тисяч – інші види доходів. Судячи з декларації, голова Липовецької РДА торік також отримав 6,2 тисячі гривень матеріальної допомоги і взяв як подарунок, приз чи виграш 200 гривень.  

В обох деклараціях Івана Демихіна вписані будинок на 75 квадратів і дві машини: вантажний бус «Мерседес» 2004 року та легковик «Фольксваген Пасат» 2002 року. Також є інформація про дохід дружини від підприємницької та незалежної професійної діяльності – 193 тисяч в 2014-му та 280 тисяч у 2015-му році.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Алексеев Алекс

    Попався таки, нарешті.
  • Анонім

    От вредний водитиль по попи набити
  • Гена

    на нары его !!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up