Шукають таланти: у Вінниці діти з інвалідністю можуть взяти участь у пісенному фестивалі

Шукають таланти: у Вінниці діти з інвалідністю можуть взяти участь у пісенному фестивалі
Нагородження учасників пісенного фестивалю "Золотий птах" у Вінниці в 2018 році
  • У Вінниці 5-8 травня 2021 року відбудеться VІ Міжнародний пісенний фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими потребами.
  • До 18 березня включно можна подати заявку на участь в конкурсі. А потім відбудеться прослуховування та рецензування.
  • Переможці будуть представляти Україну на ХХІV пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» в липні 2021 року.

Музичний фестиваль «Золотий птах» створений у рамках соціального проєкту. Його організатори мають на меті посприяти самоствердженню дітей з особливими потребами та допомогти інтегруватися в суспільство.

— Дуже важливо створити платформу для реалізації пісенних талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Ми хочемо привернути увагу громадськості до їх проблем. Тим паче, що минулого року цей фестиваль не вдалося перовести через пандемію коронавірусу, — розповідає організатор фестивалю Андрій Марцинковський.

Відео дня

Фестиваль будуть проводити у декілька етапів. Перший етап – прийом заявок-анкет з 12 лютого 2021 року по 18 березня 2021 року, потім прослуховування та рецензування.

— Відбір фіналістів проходить шляхом голосування та оцінювання експертного журі. Учасники Фестивалю поділені за двома віковими категоріями: 10-15 років та 16-23 роки, — розповідає Андрій Марцинковський.

Фестиваль-конкурс розпочнеться з «живого» концерту 6 травня 2021 року о 10.00 у приміщенні КЦ «Галерея – XXІ».

— Фінальний тур, гала - концерт та нагородження відбудеться 7 травня 2021 року о 16.00 у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського. Вхід вільний, — зазначає організатор.

Партнерами цього проєкту стали представники з Республіки Польщі, а також Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIBUS», який організовує щорічний Міжнародний пісенний фестиваль для молоді з інвалідністю у польському місті Чехочинек. Називається він «Чехочинські творчі зустрічі».

Як зазначають організатори, окрім конкурсантів з України, у фестивалі візьмуть участь не лише польські партнери, а ще й представники Грузії.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися тут або за телефоном: (063) 164-64-94.

У 2019 році у фіналі вокального змагання перемогу отримала дев’ятнадцятирічна  конкурсантка – Олександра Орловська (Республіка Польща). Перше місце в старшій віковій групі зайняв  - Шабан Мамедов з Грузії (м. Тбілісі), 2 місце – Крис Джоанна (Республіка Польща), 3 місце – Опушко Тетяна м. Вінниця. 

В молодшій віковій групі місця визначились першість здобула Амелія Дубановська (Республіка Польща), друге місце – Чорна Вєроніка, третє місце – Сухонос Марія (обидві дівчинки з Кіровоградської області.

Володар Гран-прі отримав грошову винагороду в розмірі 15 тисяч гривень. Конкурсанти, які зайняли перші місця, отримали грошову премію в розмірі 10 тисяч гривень кожний, другі місця – по 7 тисяч гривень, треті місця – 5 тис. гривень і всій решті учасників по 2 тисячі гривень.  Також всі учасники отримали Дипломи, грошові премії, цінні подарунки від організаторів і спонсорів, квіти від студії «Mille Fiori».

Фото з сайту ГО "Центр "Культурне століття - ХХІ"

 

Читайте також:

У конкурсі «Міс Вінниця — 2021» перемогла 19–річна Вікторія Гелитюк
Не про тюльпани: якою буде перша мирна акція за права жінок у Вінниці?
Рекорду бути! Юні вінничани намалювали 20 казкових сюжетів піском у прямому ефірі
 

https://www.youtube.com/watch?v=8L5SHNQP9vU&t=3s&ab_channel=AlexanderShymko

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up