Пам’ятник Степану Руданському в Калинівці створив один із найкращих архітекторів Європи

Пам’ятник Степану Руданському в Калинівці створив один із найкращих архітекторів Європи
У ці вихідні в Калинівському районі сталось дві яскравих події, присвячених 180-річчю з дня народження Степана Руданського – дводенний всеукраїнський фестиваль сатири та гумору та відкриття пам’ятника відомому українському письменнику, родом із Калинівщини, Степану Руданському.

Ініціював  фестиваль письменник  Олег Чорногуз, який у 2013 році став лауреатом Всеукраїнської премії сатири та гумору імені Степана Руданського.
Знаменною подією для української культури та для мешканців Калинівки стало відкриття пам’ятника Степану Руданському у сквері навпроти місцевого Будинку культури.
Організатор фестивалю письменник Олег Чорногуз повідомив, що за пам’ятник боролися ще з 1992 року і от лише зараз нарешті великий український сміхотворець вшанований на своїй батьківщині.
Погруддя Руданського створив відомий скульптор із Донеччини Петро Антип, який входить у п’ятірку найкращих скульпторів Європи. Замовлення він виконав абсолютно безкоштовно, адже є великим шанувальником творчості Степана Руданського. Пам’ятник виконаний у граніті та бронзі.
Міський голова Калинівки переконаний, що пам’ятник стане візитною карткою та символом Калинівки та додав, що навесні у сквері, де знаходиться погруддя Руданського попрацюють дизайнери та площа матиме достойний, сучасний вигляд.
Довідка. Всього на території України є три пам’ятника Степану Руданському – один знаходиться у Ялті, де похований 39-річний Руданський, інший на території Луганського онкодиспансеру (письменник також був і лікарем) і відтепер  третій знаходиться у Калинівці.

 

 

Відео дня
>  

Коментарі (3)
  • Anonymous

    піар - то зло. не перходьте на темну сторону! там не дають печива, хоч і обіцяють!
  • Anonymous

    І жодного слова про Катеринчука, якій ініціював створення пам"ятника, домовився з архітектором, збирав на нього гроші. Сумно... (мені здається, у вас на сайті якісь технічні проблеми, бо вчора я написав точно такій коментар, а потім він чомусь зник). (:wonder:)(:wonder:)
  • Anonymous

    І жодного слова не сказано про Катеринчука, якій рік тому ініціював створення цього пам"ятника, домовився з архітектром, знайшов кошти.Сумно... (:wonder:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000 15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up