З 1 лютого українців чекає зростання цін на багатьох фронтах

З 1 лютого українців чекає зростання цін на багатьох фронтах

В Україні подорожчає вода, транспорт, комуналка, інтернет і квитки на поїзд.

Україну чекає зростання тарифів на воду. Національна комісія з державного регулювання у сфері комунальних послуг та енергетики України (НКРЕКП) анонсувала підвищення тарифів на воду.

План підвищення вартості води в Україні в 2017-му році затверджений. Згідно з цим планом, підприємства, які надають поставку води, були розділені на дві групи, для яких передбачаються окремі тарифи.

  • Так, для першої групи підприємств  вартість кубометра води підніметься до 10,76 гривень (в даний час ця вартість становить 9,86 грн).
  • Для тих підприємств, які були занесені до другої групи, передбачено більш суворий тариф - підвищення досягне до 12,54 гривень за куб (зараз його ціна становить 9,18 грн).

Уточнюється, що тарифи є середньозваженими, і включають в себе як подачу води, так і її відведення. Говорячи про терміни поновлення тарифної сітки на водоспоживання, відомство називає термін січень-серпень 2017 року.

Відео дня

Підвищення тарифів на електроенергію для підприємств

Для споживачів 1-го і 2-го класів напруги електроенергія стане дорожче на 1-3% незалежно від обслуговуючого обленерго (крім компаній Енергія-Новояворск у Львівській області та Атомсервіс в Миколаївській Області). Для «Укрзалізниці»  тарифи зростуть на 0,7-1,91%.

Варто зазначити, що в грудневому рішенні НКРЕКП говорилося що оптово-роздрібні ціни для промисловості будуть знижені на 15%, проте замість обіцяних знижок на електроенергію, промисловцям підвищують тарифи.

Нагадаємо, що  з 1 березня в Україні підвищать тариф на електроенергію для населення. Ціна за кіловат (від 100 до 600 кВт — авт.) підніметься з 1,29 до 1,68 гривні. 
 

Українцям варто приготуватися до подорожчання проїзду в ​​трамваях і тролейбусах

Аналітики попереджають, що зростання тарифів відіб'ється в індексі промислових цін, на який впливають девальвація, вартість електроенергії і тарифи на залізничні перевезення, повідомляє сайт "UBR".

Протягом півріччя, ціни від виробників докотяться і до роздробу. Тож, людям варто готуватися до подорожчання комунального електротранспорту (​​трамвай, тролейбус), залізничних поїздок.

Подорожчання газу для промисловості

З 1 лютого 2017 року підвищать ціну на газ для промислових споживачів на умовах передоплати на 22%. Тепер промисловцям доведеться платити за газ  9 200 гривень за 1 тис. куб. м. (зараз 7600 гривень)

Для інших покупців ціна наступного місяця зросте на 21,1%, або на 1760 гривень - до 10140 гривень за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Як пояснюють в «Нафтогазі», таке підвищення обумовлене зростанням цін природного газу на європейському ринку.

Українцям слід готуватися до подорожчання квитків на поїзд

Керівник «Укрзалізниці»  Войцех Балчун підтвердив, що в 2017 році піднімуть ціни на проїзд в залізничному транспорті.

Варто нагадати, що з 1 січня поточного року вже подорожчали квитки на поїзд Інтерсіті, який проходить через Вінницю.

Читайте також: «Укрзалізниця» оприлюднила нові тарифи, які введуть після подорожчання.

Провайдери і мобільні оператори піднімають ціну

Українська провайдер компанія «Воля» з 1 лютого підвищує тарифи на пакети послуг ТВ, Інтернет, ТБ + Інтернет. Пояснюючи, причини зміни тарифів, провайдер нагадує про складну економічну ситуацію в Україні.

Підвищення торкнеться частини пакетів ТВ, Інтернет, ТБ + Інтернет і додаткових пакетів ─ "Спорт" і "Футбол HD". В середньому розмір абонентської плати за послуги провайдера підвищиться до 6%.

Про подорожчання мобільного зв’язку ми повідомляли раніше. Деталі читайте в публікації «В Україні дорожчає мобільний зв'язок — вінничан автоматом переводять на нові тарифи»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Олександр Стасишен

    Хто бачив розцінки на повітря в 2017р.? Дуже буду вдячний
  • Мастер Автополив

    Надо платить ребята! А то Путин захватит :)
  • Константин Константинов

    гройсман таким чином розвиває національну промисловість - і нічого ви не розумієте! і я разом з вами.... зажене країну в депо і поїде до яценюка в США)
  • Anonim

    ПАкращення по-новому! Нужно радоватся... снесли памятники, улицы переименовали и цены подняли в 5 раз...просто ахр*неть какие реформы. Да и не забываем орать Украина - це Европа. Где вы однотуровые делись? Где те, которые говорили не понравится власть - поменяем? Где вы бл*ть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up