Від 1700 до 3655 гривень доведеться заплатити тим, хто торгує підсніжниками

Від 1700 до 3655 гривень доведеться заплатити тим, хто торгує підсніжниками

З настанням весни починається стихійна торгівля весняними первоцвітами, які занесені до Червоної книги. На тих, хто незаконно торгує підсніжниками, а також на тих, хто купує чекає штраф.

 

— За порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України, або таких, які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від 1700 гривень до 3 тисяч 655 гривень з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої. Також за один екземпляр незаконної добутої рослини занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення. Наприклад: черемша (цибуля ведмежа) – 62 гривень шафрани (крокуси), підсніжники від 49 до 62 гривень у залежності від виду, сон трава – від 37 до 62 гривень у залежності від виду, — зазначає начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик.

Муніципальна поліція контролюватиме ситуацію з незаконним продажем цих рослин. А також вони разом з екологами звертаються до вінничан - не рвали та не купувати ці рослини, адже цим вони стимулюють їх знищення.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Гах Саша

    Ця неймовірно цінна і рідкісна рослина у багатьх в клумбах росте
  • Задунайский Торонтуй

    Это проліски. "Підсніжники" - русизм.

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    Нічого подібного. Підсніжники білі,а проліски-блакитні.

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    Твои высеры в википедии уже удалены.

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    Дурнику,навчися користуватися посиланнями.

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    Ну,якщо в тебе руки лише під .уй заточені і ти не здатен відкрити сторінку,,то хто тобі винен?
  • З.А.Глядач

    "Муніципальна поліція контролюватиме ситуацію з незаконним продажем цих рослин."

    "Незаконним" продажем? А що,є ще й "законний"?

    Без Имени reply З.А.Глядач

    Ну да. Якщо підсніжники ростуть у тебе на городі. Потрібно лише фото для підтвердження.

    З.А.Глядач reply Без Имени

    Тоді вони придовбуться,щоб платити податки.  Минулого року ця тема вже підіймалася.
  • З.А.Глядач

    "Муніципальна поліція контролюватиме ситуацію з незаконним продажем цих рослин."

    Як саме вона "контролюватиме"? Буде відбирати у "чужих" і віддавати "своїм"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up