В Україні зменшили розмір соціальної допомоги. ОПИТУВАННЯ

В Україні зменшили розмір соціальної допомоги. ОПИТУВАННЯ
  • Кабінет міністрів змінив правила надання соціальної допомоги. Це обгрунтовують тим, що варто стимулювати працездатних людей йти працювати.

Відповідну постанову ухвалили 22 липня. У ній йдеться про нові правила нарахування та виплати соціальної допомоги. Тепер соцвиплати нараховуватимуть з розрахунку середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

В Уряді пояснили, що такі зміни потрібні — усе це задля «стимуляції виходу зі стану бідності» малозабезпечених сімей. Мова саме про тих, які можуть працювати, але не йдуть.

Тепер для такої категорії людей нараховуватиметься дохід в розмірі 0,5 мінімальної зарплати. Тобто виплати зменшаться.

Відео дня

— Стосовно безробітних, я думаю, що модель повинна бути досить жорсткою. Люди повинні мати реальну можливість перевчитися і в цей час отримувати якусь допомогу. Але потім — вибачте, просто утримувати тому, що людина не працює, — це неправильно, — розповів у коментарі для segodnya.ua економічний експерт Борис Кушнірук. — Ми розмазуємо соцдопомогу тонким шаром на занадто велику кількість одержувачів, а в підсумку на тих, хто її дійсно потребує, — особи з інвалідністю, багатодітні сім'ї, одинокі люди похилого віку, — грошей просто не вистачає. Загалом я вважаю, що держава не може когось змусити працювати за допомогою батога. Але можна створити систему, яка дасть зрозуміти: ми не розв'язуватимемо всі проблеми за тебе. Ми можемо допомогти, але потім або ти працюєш, або живи, як хочеш.

Опитування

Чи отримуєте ви соціальну допомогу?

 

Читайте також:

У подорож зі страховкою від COVID-19. Як продають коронавірусні поліси вінничанам?

Зерна збирають менше, ніж торік. Чи подорожчає хліб на прилавку?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Mila Milka

    А не думали вони собі на 2800 зарплаты пожити кати... Люди... Скільки то терпіти.? . Ліси крадуть, бурштин, газ... А мы дурні бо соціалки багато?????

    Юрий reply Mila Milka

    Я инвалид 3 группы и получаю 1712 гр. Тоже имею огромное желание чтобы эти депутаты с министрами пожили на такие деньги.
  • Диана Пелех

    Зробіть будь-ласка спочатку робочі місця а потім лиш не давайте соціальну допомогу! І хвате сім'ї с 3-4 осіб мінімальної заробітної плати?

    Ols Kat reply Диана Пелех

    держава потрiбна щоб збирати податки, а не створювати якiсь там робочi мiсця
  • Ольга Рубанова

    Як що у мене дитина інвалід то що робити
  • Юля

    Це просто ужас, спочатку щоб таке робити то треба дати робот от я одна з дитиною нема на кого залишити і дитина би не лишилася з чужими людьми, роботу шукала так немає у селі роботи, а їхати кудась неможу томущо немовляткові ще 2 років немає і залишити немає  з ким, головне що карантин увели а ви хочете виживаєте а хочете ні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up