ТОП-10 найцікавіших проєктів, які вінничани подали на конкурс «Бюджет громадських ініціатив»

ТОП-10 найцікавіших проєктів, які вінничани подали на конкурс «Бюджет громадських ініціатив»
  • Цього року зареєстрували понад сім десятків різноманітних пропозицій від містян та жителів приєднаних сіл. Найкращі з них за бюджетні кошти втілять у життя в 2022 році і виділяють для цього 10 мільйонів. 
  • Ми продивилися усі проєкти конкурсу та хочемо розповісти вам про ті, що видалися найцікавішими.  

У Вінниці завершився прийом проєктів на конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Свої ідеї могли подавати вінничани та мешканці приєднаних сіл. Проєкти, які стануть переможцями, втілять у життя в наступному році за кошти Вінницької ОТГ. 

На такі у бюджеті передбачено 10 мільйонів гривень. З них вісім підуть на реалізацію ідей в межах Вінниці, інші два — направлять на втілення задумів мешканців приєднаних населених пунктів.

Загалом цього року зареєстрували 73 проєкти. У більшості мова йде про створення або реконструкцію дитячих та спортивних майданчиків у Вінниці та за її межами. Серед ідей вінничан ми побачили також унікальні (ми не говоримо, що вони кращі за інші), сенс яких коротко переповімо в цій публікації. 

Відео дня

«Дружній простір для чотирилапих»

Автори проєкту стверджують, що у Вінниці давно існує проблема вигулу собак. Через це назріла необхідність модернізувати майданчик для тварин, створивши для них міні-стадіон. 

Такий пропонують облаштувати у парку Дружби народів. Встановити там знаряддя для дресирування, облаштувати територію для проведення змагань, — такий крок, на думку ініціаторів проєкту, допоможе популяризувати безпечний вигул собак, сприятиме популяризації культури прибирання за своїми чотирилапими і зменшить кількість конфліктних ситуацій. 

  • Бюджет: 80 000 гривень

«Садовий лабіринт»

На думку деяких вінничан, наше місто отримає новий туристичний магніт, якщо у ньому з'явиться «живий» лабіринт. Такий пропонують облаштувати біля стадіону у Центральному парку. Для цього необхідно висадити акуратно підстрижені кущі у вигляді лабіринта висотою до двох метрів.

У центрі лабіринта пропонують посадити дерево або встановити скульптуру. Перед входом до нього — повісити табличку зі схемою. Такий спосіб відпочинку, пишуть автори, буде притягувати багато нових відвідувачі до парку. 

  • Бюджет: 512 000 гривень

«Стерилізація кішок і котів»

Багато років поспіль левова частка навантаження зі стерилізації безпритульних кішок і котів у Вінниці лягає на плечі волонтерів. Але їх зусиль замало. Люди й надалі продовжують викидати тварин на вулицю, тому їх кількість суттєво не зменшується. 

Для зупинки неконтрольованого зростання популяції тварин пропонують провести стерилізацію безпритульних кішок і котів, а також вакцинувати їх від сказу. Автори пишуть, що за рік їх проєкт дозволить попередити появу чотирьох тисяч безпритульних тварин. 

  • Бюджет: 248 000 гривень

«Дитяча кіностудія» 

На базі вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька» пропонують створити дитячу кіностудію «Креатив пікчерз». Навички створення відео для дітей сьогодні є необхідністю, вважають автори проєкту, вони допомагають їм йти в ногу з часом.

Проте через відсутність необхідного обладнання діти не завжди можуть продемонструвати свій творчий потенціал і виконати певні завдання. Наприклад, зняти короткометражний фільм, відеоконцерт або виставу. 

  • Бюджет: 286 000 гривень

«Простір масового спорту «Спартак»

У разі перемоги у Вінниці може з’явитись комфортне і сучасне місце для активного відпочинку та масового спорту. Ініціатори проекту хочуть оживити легендарну спортивну локацію Вінниці, створивши місце-магніт для місцевої молоді. 

Метою проєкту є популяризація здорового способу життя та спортивної активності. А також облаштування нової комфортної зони відпочинку для вінничан у самому центрі міста. Там мають з’явитись майданчики для гри в футбол, волейбол, бадмінтон, оновлене покриття бігової доріжки і паркану тенісного корту, контейнер для зберігання спортивного інвентарю тощо. 

  • Бюджет: 1 071 500 гривень

«Декретна відпустка — час для самореалізації»

За допомогою своєї ініціативи автори хочуть підвищити рівень самореалізації та самозайнятості жінок, які пішли у декретну відпустку. Першим напрямком має стати організація для них навчальних курсів. Наприклад, фотокурси, візаж, манікюр, хенд-мейд, тренінги з підприємництва або стресостійкості тощо.

А другим — організація дозвілля для розвитку дітей на час, коли їх мами будуть на заняттях. Втілювати ідею планують на базі Центру навчання та освіти дорослих. 

  • Бюджет: 547 000 гривень

«ДІЛИ сміття в Shuttle»

За 2019 рік на вінницькі сміттєві полігони вивезли 2 700 300 тонн сміття. Переповнення цих полігонів називають однією з найбільших екологічних проблем нашого міста, адже це призводить до зараження ґрунтів, повітря та водойм. Також існує проблема низького рівня екологічної культури, зокрема щодо поводження з побутовими та іншими типами відходів, а також щодо раціонального використання ресурсів.

Головною метою сортувального центру має стати допомога місту креативніше та ефективніше пропагувати екологічні ідеї та цінності, зокрема важливість раціонального використання ресурсів та вторинної переробки відходів. Центр буде створений на території колишнього заводу «Кристал», що ще краще продемонструє цінність повторного використання навіть в питанні приміщення. Там буде сортувальна зона, лабораторія для переробки вторинної сировини, лекторій тощо. 

  • Бюджет: 848 000 гривень

«Волонтери правосуддя»

Такий проєкт хочуть втілити в життя, щоб сприяти соціальному супроводу дітей в суді, оптимізувати процесуальні заходи, що проводять відносно них. Автори стверджують, що діти, які беруть участь в судових процесах у якості потерпілих, свідків, підозрюваних чи простих відвідувачів, потребують особливого підходу, зокрема, відділення їх від інших учасників процесу, щоб мінімізувати на них негативний вплив. 

Для цього хочуть розробити цілий комплекс заходів. Наприклад, створити для дітей спеціального простору в судах, або залучати волонтерів та педагогів, які допомагатимуть їм з психологічною адаптацією. 

  • Бюджет: 160 000 гривень

«Битва районів»

Автори проєкту хочуть, щоб у нашому місті з’явився справжній турнір з вуличних видів спорту. На їх думку, це допоможе популяризувати серед вінницької молоді здоровий спосіб життя.

Спочатку планується створення спеціального простору для проведення такого заходу. А вже потім вони планують залучати до змагань потенційних учасників, зокрема міські спортивні федерації, спортивні клуби, школи тощо. 

  • Бюджет: 475 000 гривень

«Алея міст-побратимів Вінниці»

У Вінниці є шість міст-побратимів (у Великій Британії, США, Польщі, Ізраїлі, Туреччині і Молдові). Для кожного з них пропонують створити тематичну алею у парку Дружби народів. 

Автори хочуть, щоб кожна з шістьох алей мала плитку з відповідними кольорами міст-побратимів, тематичні та інтерактивні стенди. На їх думку, такі рішення допоможуть збільшити зацікавленість вінничан та гостей міста до парку. 

  • Бюджет: 1 162 000 гривень

А хто виграв торік?

Наостанок показує вам кілька ідей, які перемогли торік. Детальніше про них можна дізнатися ТУТ.

Очистка озера Староміське. Це великий проект, який включає в себе очистку озера, поглиблення дна та інженерні споруди для регулювання рівня води. Вказаний бюджет на реалізацію проекту — один мільйон гривень.

Центр пляжного волейболу Вінниці. Це великий проект, бюджет — 1 053 600 гривень. Проект спрямований на створення сучасного Центру пляжного волейболу Вінниці на пляжі «Хімік», вулиці Рєпіна, 15.

Затишний сквер у Тяжилові. Це теж великий проект із бюджетом 797 470 гривень. Пропонують облаштувати прохідну ділянку з брукованою доріжкою, лавочками, смітниками та освітленням.

Улаштування ігрового комплексу по вулиці С. Ценського. Вказаний бюджет — 1 008 684 гривень. Проєкт передбачає створення ігрового комплексу, встановлення канатних конструкцій та гумових фігур.

Комфортний простір очікування та відпочинку пацієнтів медичного містечка на Вишеньці. Вказаний бюджет — 303 290 гривень. Проєкт передбачає створення комфортної зони очікування та відпочинку поблизу медичної установи для відвідувачів різного віку.

Дитяча майстерня 3D-друку та моделювання. Вказаний бюджет — 360 600 гривень. Пропонується створити на базі Комунального закладу «Центр підліткових клубів за місцем проживання» майстерню-простір, де діти, підлітки та молодь матимуть змогу безкоштовно навчатися створювати, моделювати тривимірні зображення, брати участь у майстер-класах.

«Чистий район  чисте місто». Вказаний бюджет — 1 100 000 гривень. Проект має на меті покращити естетичний вигляд однієї із центральних вулиць міста і надасть можливість організації та згуртування населення громади.

 

Читайте також:

Шукали кохання, спонсорів і запрошення за кордон: як вінничани знайомилися у 90-х

У цьому році Вінницькому парку виповниться 85. Розповідаємо його історію в фактах і знімках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up