Субсидії перепризначать автоматично всім, крім трьох категорій. ОПИТУВАННЯ

Субсидії перепризначать автоматично всім, крім трьох категорій. ОПИТУВАННЯ
  • Кабінет міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання призначення житлових субсидій». Для більшості домогосподарств субсидії перепризначать автоматично.

Постанову від 19 травня 2021 р. №505 оприлюднили на Урядовому порталі.

Згідно з постановою, розгляд питань призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Постановою встановлюється, що рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймається на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 року.

Відео дня

Нові правила призначення субсидій

Щорічно в травні в Україні проходить перепризначення субсидій. Однак Кабінет міністрів змінив порядок надання компенсації на оплату послуг ЖКГ у 2021 році.

Починаючи з 1 травня і до кінця вересня одержувачам житлових субсидій необхідно подати нову заяву та декларацію про доходи до територіального підрозділу з питань соціального захисту населення. Це можна зробити онлайн або в паперовому вигляді поштою.

Крім того, з травня субсидії виплачуватимуть тільки в грошовій формі. Також уряд посилив вимоги для призначення компенсацій.

Субсидії можуть позбавити в разі:

  • наявності на депозитному рахунку в банку суми перевищує 100 тисяч гривень;
  • придбання автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 5 років;
  • придбання майна, товарів, послуг, цінних паперів, віртуальних активів на суму понад 50 тисяч гривень;
  • одноразової покупки іноземної валюти в еквіваленті від 50 тисяч гривень.

Опитування

Ви отримуєте субсидію?


 

Читайте  також:

На Богуна нетвереза водійка збила хлопчика, який йшов по тротуару (ОНОВЛЕНО)

Моторошна аварія біля Універмагу. Перекинулась «Тойота», водія забрала швидка

Селфі на вагоні. На станції «Вінниця» 21-річного хлопця вдарило струмом

Укрзалізниця вирішила відновити ранкову електричку «Жмеринка - Київ»

На Вишеньці бандити з «Лексуcу» били ногами вінничан, які лежали на землі (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач88

    Дожились.... Всю жизнь работал, а теперь пенсии не хватает заплатить за коммуналку.... А интернет - это уже роскошь..... А ведь ещё надо что -то кушать... И лекарств в старости надо ...

    Ols Kat reply Читач88

    Дети есть? Скажите им пусть уезжают из Украины, ато с ними в старости то же самое будет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up