Перший день реєстрації бізнесу у Вінниці по-новому: з новим підпорядкуванням і наріканнями

Перший день реєстрації бізнесу у Вінниці по-новому: з новим підпорядкуванням і наріканнями
З першого липня реєстрація підприємців здійснюється за новою-старою системою. Новою, тому що змінилась сама система, в зв’язку з підпорядкованістю державних реєстраторів Укрдержреєстру, а старою – бо для, охочих відкрити власну справу, по факту нічого не змінилось.

Державні реєстратори, як і раніше, приймають на своїх старих місцях. У випадку Вінниці – це Прозорий офіс у мерії.

А от справжні зміни в існуючі на сьогодні системі реєстрації можна очікувати не раніше ніж з січня нового року.

- Підготовлено законопроект, яким передбачається, що реєструвати фізичних та юридичних осіб підприємців зможуть і нотаріуси, - каже начальник реєстраційної служби у Вінницькій області Іван Надольний. – Поки що це тільки пропозиція, але я думаю, вона буде підтримана. В цьому випадку в Україні реєструвати підприємців зможуть не тільки півтори тисячі державних реєстраторів, а ще сім тисяч нотаріусів.

Відео дня
> Тим часом, сьогодні у Вінниці реєстрацію фізичних та юридичних осбі підприємців здійснюють 9 державних реєстраторів, ще двоє, за його словами, зараз проходять стажування і мають приступити до своїх обов’язків протягом тижня – двох.

Одночасно, на офіційному сайті міськради з’явилась інформація, що реєстратори сьогодні не змогли розпочати прийом відвідувачів в Центрі адмінпослуг «Прозорий офіс» та його територіальних відділеннях.

За словами керівника центрального «Прозорого офісу» Євгена Іщука, реєстратори прийом відвідувачів здійснювати не можуть – технічне забезпечення єдиного державного реєстру працює не в повній мірі, а у державних реєстраторів немає печаток.

Водночас в реєстраційній службі цю інформацію спростовують.

- Станом на 11.00 першого липня, система працює нормально, документи в людей приймаються, всі реєстратори змогли увійти до неї, - каже Іван Надольний. – Так, була деяка заминка з самого ранку, але потім все врегулювалось. Не розумію, нвіщо створювати саботаж на голому місці.  Потрібно розуміти що до єдиної системи підключаються і в інших містах, тому що не було перевантаження системи, і щоб вона не дала, збій, уже опрацьовані документи будуть видаватися на наступний день, тобто завтра. Тобто сьогодні реєстратори приймають документи, а завтра люди отримають уже опрацювані на руки. Але далі, вийдемо на роботу день/в день. Виключення, буде – по реєстрації юридичних осіб підприємців, так як в цьому випадку процедура реєстрації дещо відрізняється. Водночас, потрібно розуміти, що законодавство передбачає два дні на реєстрацію фізичної особи підприємця та три дня – на реєстрацію юридичної особи.

Крім того, за його словами, сьогодні бізнес можна зареєструвати і за допомогою мережі інтернет. Зареєструватися можна на спеціальному порталі rp.irc.gov.ua. Для цього потрібно, авторизуватися, заповнити он лайн-форму, подати від скановані документи, завірені електронним цифровим підписом та сплатити реєстраційний збір. Але, за словами Івана Надольного, незважаючи на те. що сервіс працює з минулого року, у Вінницькій області такою можливості поки що ніхто не скористався.

 

Довідка.

Вартість державної реєстрації – реєстраційний збір для фізичних осіб підприємців складає 34 гривні та 170 гривень – для юридичних осіб. До внесення змін у законодавство, ці кошти, як і раніше, надходитимуть до місцевих бюджетів. В перспективі планується, що усі послуги державних реєстраторів (незалежно від профілю – реєстрація майнових прав чи бізнесу) здійснюватиметься в окремих приміщеннях – реєстраційних палатах.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Якщо реєстрацію будуть робити нотаріуси вона стане золотою . Ніде в світі немає таких високих цін на нотаріальні послуги як в Україні. Нотаріуси звикли роботи все по типових документах і тільки вносити реквізити , а бізнес вже давно не користується типовими документами .
  • Anonymous

    Ваня, держи регистраторов в узде, научи обобщатся с людьми, что бы не хамили, я три раза был у них и три раза они пытались доказать что они умные а я дурак. И еще пусть научатся признавать свои ошибки, а то уже всем понятно что они не правы уже все соседи регистраторы им об этом говорят, а они упрутся как пардон, ослы, нет ослицы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up