Найбільше на їжу, найменше на освіту. Куди ще і скільки грошей вінничани витрачають щомісяця

Найбільше на їжу, найменше на освіту. Куди ще і скільки грошей вінничани витрачають щомісяця
  • Попросили Державну службу статистики надати інформацію про те, на що жителі Вінницької області витрачають свої гроші. Порівнюємо витрати мешканців міста і сільської місцевості.

За даними Держстату, за минулий 2020 рік українці сумарно витратили 3 трильйони 99 мільярдів гривень. На їжу та безалкогольні напої з цієї суми пішло найбільше. Згідно даних служби статистики, ми з вами наїли на 1,26 трильйона гривень. На другому місці житло та комуналка — 435,4 мільярда гривень. Замикає трійку найбільш витратних напрямків транспорт — 263,4 мільярда гривень. 

Нам стало цікаво, а які показники має Вінниця та Вінницька область. Тобто скільки витрачають вінничани і на що? У відповіді на наш інформаційний запит ми попросили Держстат надати інформацію про витрати вінничан за 2019-2020 роки. Нас цікавили найбільші, на нашу думку, категорії витрат: їжа, здоров’я, транспорт, житло і комуналка, зв’язок, відпочинок та культура тощо. 

На жаль, з’ясувалось, що даних по містах обласного значення Держстат не формує, а остаточні річні дані за 2020-й опрацюють та оприлюднять лише на початку наступного року. 

Відео дня

Втім, ми отримали дані за 2019 рік. У них інформація про середньомісячні витрати вінничан, які проживають у міській та сільській місцевостях. Аби уявити, якими приблизно будуть показники у звіті за 2020-й, варто врахувати, що ріст споживчих цін минулого року складав 5%

У нашій інфографіці вказані дані вибіркового обстеження 315 домогосподарств info Вінницької області. З них 159 міської місцевості та 156 — сільської. Згідно даних Держстату, в кожному з обстежених домогосподарств у середньому проживає по дві особи. 

У спостереження Держстату не входять витрати військовослужбовців строкової служби, осіб, які знаходяться у місцях позбавлення волі, осіб, що постійно проживають у будинках-інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо.

Найбільше щомісяця у вінничан йде на їжу, паливо, одяг та взуття, охорону здоров’я і транспорт. Найменше жителі області витрачають на освіту, відпочинок і культуру, тютюнові і алкогольні вироби. 

В інфографіці показуємо суми, що їх одне вінницьке господарство щомісяця витрачає на вказані категорії:

 Інформація вказана в гривнях, в середньому на місяць у розрахунку на одне домогосподарство
 


Читайте також:

Скільки коштує постригтися-побритися у барбершопах Вінниці? Ми перевірили

Мінус на вагах та плюс для здоров'я. Поради фахівців, як ефективно схуднути до літа

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vitaliy Shaman

    Для чого ця інформація яка не відповідає дійсності. Рівень доходів у 2020 впав, у 21 ще більше, ціни на продукти та комуналку підвищились. Нагадує  вашу статтю із середніми зарплатами, також, інформація без інформації, а би шо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up