Квартира біля моря: чи насправді житло у Туреччині коштує дешевше, ніж у Вінниці

Квартира біля моря: чи насправді житло у Туреччині коштує дешевше, ніж у Вінниці
У місті Мерсін квартири біля моря коштують менше, ніж у Вінниці
  • Українці все активніше купують нерухомість в Туреччині.
  • Цьому сприяє не тільки потужно зростаюча економіка цієї країни, а також стагнація на українському ринку житла, котра привела до того, що наші люди все частіше розглядають перспективу вигідних вкладень в зарубіжну нерухомість.
«Жити біля моря», — чи не так звучить найзаповітніша мрія кожного з нас? Українці, і вінничани в тому числі, все частіше цікавляться нерухомістю біля моря. Спочатку на Кіпрі, тепер в Туреччині. З багатьох причин.

— На Кіпрі відсоток співвідношення українців більше, ніж росіян і білорусів, відтак і ціни на нерухомість там зросла, — розповідає засновник компанії «Приватне Агентство Нерухомості» Олександр Пахольчак.— Тепер почали цікавитися Туреччиною. Наші земляки нерухомість, в першу чергу, розглядають на південних курортах.

Ця країна хоч і розташована поруч з Україною, проте має набагато приємніший клімат. По -друге, для українців діє безвізовий в'їзд на 60 діб, по-третє, ця країна звична для українців, котрі там щороку відпочивають, як на рідному узбережжі. 

А найголовніше — ціна. Українців приваблюють також невисока вартість нерухомості, в порівнянні з нашою. 

Відео дня

І ще один бонус: при невисокій вартості квартири ви купуєте її з чистовою обробкою, на кухні у вас буде вбудована кухонна стінка, будуть всі двері, а в санвузлах повністю вся сантехніка. 

— Розглянемо ціни на нерухомість в містечку Мерсін, що знаходиться на середземноморському узбережжі Туреччині. Квартира в новому житловому комплексі в  площею 50 метрів квадратних (кухня-студія плюс кімната), де до моря 200 метрів, коштує 32 тисяч євро,— ділиться Олександр Пахольчак. — В нас така квартира на Вишеньці, Поділлі чи Словянці коштуватиме 50 тисяч євро. Але в нас ви отримуєте просто квадратні метри і все. 

В Туреччині, якщо ти купуєш квартиру, ти маєш можливість безкоштовно користуватися басейном, спа, фітнес-залом, тенісним кортом, парковкою та дитячим майданчиком, які знаходяться на території комплексу.

Часто українці беруть квартиру в кредит. Процентні ставки значно нижчі української іпотеки від 12% річних. При бажанні, наші земляки ці гроші повертають за сім років, шляхом здачі туристам житла в оренду.

— Важко повірити, але іноземцям в Туреччині оформити нерухомість і дешевше ніж у нас і швидше, — резюмує директор агенції. — Крім вище перерахованих факторів українців приваблює недороге утримання житла. Також, коли ви придбали квартиру в цій країні, ви можете одразу подавати документи на громадянство.

Пандемія не могла не позначитися на ринку нерухомості, але Туреччина від горезвісної корона кризи частково виграла: люди вважають за краще зимувати і перечікувати локдауни на теплому узбережжі. В результаті житло в Ізмірі і Анкарі за 2020 рік подорожчало майже на 30%. Стриманими залишаються ціни на нерухомість біля моря в менш відомих туристичних містах.

 

Читайте також:

Моду в карантин ніхто не відміняв. Вінницькі дизайнери готують колекції сезону «весна-літо»

«Головне не їсти себе і оточуючих», або як правильно харчуватися під час посту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up