«Батьківщинівці» вимагають терміново скликати сесії місцевих рад та знизити тарифи на газ (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

«Батьківщинівці» вимагають терміново скликати сесії місцевих рад та знизити тарифи на газ (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

Потужну хвилю протестів на Вінниччині та по всій Україні спричинило підвищення тарифів для населення на газ. Люди виходять на центральні вулиці міст, перекривають дороги, висловлюючи у такий спосіб свою незгоду, що до високих цін на газ.

Вимоги знизити тарифи є справедливими та обґрунтованими – адже людям просто не залишили вибору. Депутати рад усіх рівні від ВО «Батьківщина» пропонують вихід із тарифної кризи.

«Ситуація щодо необдуманого підвищення урядом тарифів на газ і тепло, яке вже викликало збурення людей по всій країні, – критична і вимагає негайних рішень», - вважає голова Вінницького осередку ВО «Батьківщина», народний депутат України Олег Мейдич. – Лідерка нашої  політичної сили Юлія Тимошенко вже запропонувала швидкий та ефективний план розв’язання кризи: терміново скликати позачергові сесії рад різних рівнів і вимагати від уряду ухвалення рішення про спрямування на потреби населення газу із наших підземних сховищ за ціною закупки. Це дозволить миттєво зменшити тарифи втричі». 

Адже газові сховища і дешевий літній газ – власність українського  народу, і влада не має права корупційно наживатися на них, продаючи паливо українцям за спекулятивною ціною. І дуже помиляється той, хто сьогодні вважає, що український народ можна ввести в оману створивши такий собі антикризовий план порятунку від вбивчих тарифів. Це ще один план окозамилювання народу.

«Юлія Тимошенко скептично оцінила здатність парламентсько-урядової більшості підготувати план антикризових заходів, задля вирішення ними ж самими створеної кризи  у зв’язку з підвищенням тарифів, - пояснює Олег Мейдич. - Ми вже підготували звернення до місцевих рад, в яких наполягаємо, щоб ті в свою чергу вимагати від Уряду забезпечити українців газом за ціною, не вищою, аніж та, за якою газ купував державний монополіст».

В час, коли всі наші країни-сусіди, розуміючи наскільки суттєво пандемія вдарила по добробуту громадян, зменшують ціну енергоносіїв, – в Україні навпаки збільшують. Нинішня ситуація обурлива ще й тому, що Україна має унікальні можливості для забезпечення своїх громадян дешевими енергоносіями. Це газ власного видобутку і ще додатково у нас є підземні газові сховища.

«Наша політична сила вимагає у влади не збільшувати, а зменшувати тарифи – принаймні до ціни, за якою газ було закачано у підземні сховища влітку. Що не лише дозволить знизити вартість блакитного палива втричі, а й здешевить опалення та електроенергію», - каже Олег Мейдич.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up