Танцюристи вінницької «Радості» в Німеччині та Польщі виступали на «біс»

Танцюристи вінницької «Радості» в Німеччині та Польщі виступали на «біс»

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва повернувся з Польщі та Німеччини, де брав участь у Міжнародних фольклорних фестивалях.

В Шесселі та Гамбурзі

В німецькому місті Шессель ансамбль «Радість»  був у 2012 році. В цьому році колектив знову отримав запрошення. У фестивалі взяли участь колективи з Німеччини, Португалії, Нідерландів та Німеччини. Концерти проходили на території старовинного маєтку, в якому зараз розміщений культурний центр.

– Ми представили годинну програму, яка складалася з українських танців «Гопак», «Плескач», «Калина», «Подільські вихиляси», «Подільський передзвін» та ін., а також з українських народних пісень. Публіка приймала наші танці та пісні бурхливими оплесками. А організатори запросили колектив на наступний фестиваль, – каже керівник ансамбль танцю «Радість» Віктор Бойко.

Відео дня

На запрошення культурного благодійного фонду колектив був запрошений виступити в Гамбурзі. Концерт відбувся в старовинному центрі у престижному концертному залі. За п'ятнадцять хвилин до початку концерту в глядацькій залі не було жодного місця. Півторагодинна програма ансамблю «Радість» пройшла під овації глядачів та вигуки «браво». 

– Після закінчення концерту довго не вщухали овації глядачів і колектив виконав один номер на «біс».  Програму концерту вів соліст Гамбургської опери Віктор Рудь, який надзвичайно високо оцінив виступ нашого колективу та вокальної групи ансамблю, яка в цьому році отримала звання «Зразковий художній колектив», – продовжує Віктор Бойко.

Дуже цікавою була і культурна програма під час перебування в Німеччині.

– Ми зупинилися на кілька годин в старовинному місті Бремен,  подивилися центральну площу  міста, на якій розташовані міська ратуша, собор Святого Петра, будова зібрань торговельної гільдії, 6-метрова статуя рицаря Роланда - символ свободи та незалежності Бремена. Побували на вулиці Бьоттхерштрассе, яка сама по собі є витвором мистецтв і представляє собою ідеальне поєднання традиційного і експресіоністського стилів в цегляній архітектурі, – інформує пан Бойко.  

Діти побували в одному з найбільших сафарі-парків Європи, в якому можна було побачити диких звірів у природних умовах. Особливо сподобались «джунглі», де можна було побачити різноманітних мавп. Мавпи-лемури давали себе гладити, стрибали на руки та на спину відвідувачів. В сафарі-парку було багато різноманітних атракціонів: аква-сафарі, авто-сафарі, американські гірки, водні гірки, різноманітні каруселі та багато інших, частину з яких змогли відвідати наші діти.

Гамбург – надзвичайно красиве старовинне місто. Учасники вінницького колективу мали можливість подивитися місто під час водної екскурсії по річці Ельбі.

«Поліські зустрічі»

Німеччини ми переїхали до Польщі, де взяли участь в ХІ Міжнародному фольклорному фестивалі «Поліські зустрічі». У фестивалі взяли участь колективи із Тайваню, Чехії, США, Македонії, Польщі, Грузії, Краю Басків та України. Концерти пройшли в 6 містах регіону: Бяла Подляска, Бранськ, Білосток, Цехановець, Високе Мазовецьке, Бочки. Всі виступи ансамблю «Радість» супроводжувалися оваціями глядачів та вигуками «браво». Особливо глядачам сподобались «Подільські вихиляси», «Гопак», «Калина».

Для учасників фестивалю були організовані екскурсії до аквапарку, до музею сільського господарства, де під відкритим небом зібрані старовинні будинки, хліви, дерев’яна церква, сільськогосподарська техніка, карети, виставка надзвичайно красивих писанок. Побували на екскурсії в театрі опери і філармонії в м. Білосток. Приміщення опери та філармонії було побудовано в 2012 році із використанням новітніх технологій. Навіть сходи зроблені зі скла.

Всі учасники фестивалю брали участь у святковій недільній службі в костьолі. По закінченні служби всі колективи виконували одну пісню.

– Наша Анна Грибінник співала «Молитву про Україну». Пісня вийшла така чуттєва, що сльози наверталися на очі. Голова оргкомітету фестивалю пан Мирослав сказав, що ми примусили його плакати…, – згадує Віктор Бойко.  

Мер міста Бранська з українським прізвищем Романюк на зустрічі із керівниками колективів говорив, що Польща понад 100 років тому отримала незалежність від Росії, Македонія не та давно вийшла із складу Югославії та здобула свою незалежність, Чехія в свій час здобула незалежність від Австро-Угорщини, борються за свою незалежність Тайвань та край Басків, а сьогодні Україна веде боротьбу за свою незалежність від Росії. Незалежність – це найголовніше для будь якого народу. Тому польський народ і всі країни мають підтримати Україну в боротьбі за незалежність. А такі фестивалі мають служити миру і дружбі між народами.

Закінчився фестиваль великим гала-концертом в м. Бранську, салютом і сльозами смутку, радості та щастя.

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up