«Браво» – так оцінили глядачі виступ вінницького ансамблю «Радість» в Катарі

«Браво» – так оцінили глядачі виступ вінницького ансамблю «Радість» в Катарі

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість»  Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної щойно повернувся з Катару, де взяв участь в Міжнародному фестивалі розмаїття культур. Фестиваль проводився в столиці Катару м. Доха протягом півтора місяця. В цьому році у фестивалі взяли участь представники 20 країн з різних куточків світу.  

Вінницький ансамбль танцю «Радість» був першим українським колективом, який виступав в Катарі. Керівники та вихованці колективу надзвичайно хвилювалися, адже це мусульманська країна зі своїми звичаями та традиціями. Потрібно було дотримуватися певних вимог і в той же час показати українське танцювальне мистецтво з найкращого боку.

Всього 13 дітей виїжджали до Катару. Вони підготували 45-хвилинну програму, до якої увійшли українські народні танці «Гопак», «Подільські вихиляси», «Подільський передзвін», «Калина», «Волинські візерунки», «Плескач», «Лобуряки» тощо. Всі концерти відбувалися  у величезному амфітеатрі «Катар», в одному з мікрорайонів столиці м. Дохи. За кілька днів до виступу вінничан своє мистецтво демонстрували Словаччина та Індонезія. Так вийшло, що ми виступали одні. Глядачі надзвичайно тепло приймали виступи українського колективу. Після закінченню концертів вони влаштовували овації з вигуками «браво!».

Після останнього номеру програми на сцену піднялися посол України в Державі Катар Олег Микитенко та організатори фестивалю. Вони дякували за чудовий виступ українського колективу. Говорили про те, що такі фестивалі дають змогу більше дізнатися про культуру України та сприяють миру та дружбі між народами. Консул України вручив дітям прекрасний букет троянд. Співробітники посольства дякували за чудовий концерт, сказали, що вони ніби побували вдома.

Відео дня

– Було приємно бачити глядачів, які прийшли на концерт з українськими прапорами. Жінка, одягнута в традиційний мусульманський одяг чорного кольору, після кожного танцю розкривала український синьо-жовтий прапор, і дівчинка, років п’яти, тримала маленький український прапор, – каже керівник ансамблю «Радість» Віктор Бойко.  

Організатори високо оцінили концертну програму та виконавчу майстерність нашого колективу. Вони сказали, що це був найкращий виступ серед всіх учасників фестивалю. Високо були оцінені дисциплінованість та організованість учасників нашого ансамблю.

Під час перебування в Катарі діти мали змогу подивитися штучний острів з чудовою назвою «Перлина Катару», який виріс не так давно біля узбережжя Дохи. У 350 метрах від берега розташувався елітний міський район з найсучаснішими будинками, готелями й торговельними комплексами. Назва «Перлина Катару» виникла не випадково. До початку нафтового буму основні кошти в бюджет держави приносив видобуток перлин, що й знайшло відображення в імені острова. На одній з його вулиць встановлено фонтан у вигляді величезної раковини, в глибині якої ховається білосніжна перлина.

Учасники ансамблю побували в музеї ісламського мистецтва. Будівля виконана в стилі стародавньої ісламської архітектури, але має унікальний дизайн.  Вже сьогодні музей називають новим символом Катару. Фасад будівлі утворюють величезні куби вапняку з типовими для арабської архітектури вікнами, а всередині світло ллється через скляну стіну з видом на море. У постійній експозиції музею представлені зразки ісламського мистецтва з VIII по XIX століття. Стародавні рукописи, кераміка, текстиль, металеві об'єкти тощо.

Сьогодні Катар вважається однією з найбагатших держав світу. Він величезні поклади газу та нафти. Зароблені кошти держава вкладає в інфраструктуру країни. Кращі архітектори світу розробляють проекти новобудов. Робітники з Індії, Пакистану та багатьох інших країн будують шикарні, оригінальні будинки. Сучасна архітектура просто вражає, та може посперечатися з архітектурою міст Об’єднаних Арабських Еміратів. Всі газони та зелень, яка є в Катарі, постійно підживлюється водою. Для цього прокладено водопровідні труби з дірками скрізь, де є зелені насадження.

Торговельні центри – це наче музеї, витвори мистецтва. Можна годинами ходити та насолоджуватися прекрасними спорудами. Торговельно-розважальний комплекс Віладжіо Мол – це інтер'єри у венеціанському стилі, що поєднуються з дивовижними магазинами, ресторанами та розважальними закладами, що робить його унікальним та незабутнім місцем про перебування в Катарі. Посередині комплексу зроблений водний канал, по якому плавають справжні гондоли з гондольєрами. Ціни в Катарі надзвичайно високі. Дешевий тільки бензин – 0.25$. Тому дуже багато дорогих джипів, шикарних автомобілів типу «Ягуар». Температура повітря в листопаді вдень +35ºС.  Прохолодно лише у працюючому автомобілі, в будинку під кондиціонером, або в торговельному центрі. Тротуарів майже немає, громадського транспорту також. Всі пересуваються на автомобілях або в таксі.

– Відвідали ми базар «Сук Вакіф», який фактично є історичною частиною Дохи. Це цілий комплекс будівель і споруд, які прихистили під своїм дахом старий ринок, різні магазинчики, лавочки, кафе і ресторани. Саме тут можна побачити східний колорит, побродити по старих вуличках і поспостерігати за неспішною, розміреним життям місцевих жителів. Комплекс займає досить велику територію - є де погуляти і на що подивитися, а якщо Вас допекла спека – можна просто пірнути в один з вузьких проходів, де прямо на вулиці встановлені кондиціонери які дарують прохолоду втомленому подорожньому, – каже Віктор Бойко.   

Ансамбль танцю «Радість» перегорнув ще одну сторінку своєї історії, пропагуючи українську культуру в усьому світі. Лише в цьому році він взяв участь у трьох міжнародних фольклорних фестивалях у Франції і Туреччині, а також в Литві, Латвії, Катарі.

Зараз ансамбль «Радість» готується до свого 20-річчя, яке святкуватиме весною 2018 року.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up