«Вже знав, що поліція їде за мною». Вінничанина втретє за місяць затримують патрульні

«Вже знав, що поліція їде за мною». Вінничанина втретє за місяць затримують патрульні
  • Вінничанина втретє за місяць зупиняє поліція, бо підозрюють, що чоловік керує машиною у наркотичному стані. 
  • Водій авто вважає, що його постійно зупиняють через те, що колишній власник машини вживав наркотики. Що з цього приводу кажуть у поліції? 

Очевидцем затримання вінничанина став наш журналіст. Інцидент трапився на Старому місті сьогодні, 30 липня. За словами водія, його вже третій раз за місяць зупиняє на дорозі патрульна поліція, підозрюючи, що він керує машиною в наркотичному сп'янінні. 

«Я вже два рази їздив у наркодиспансер здавати аналізи і обидва рази тест показав, що я «чистий». На третій раз патрульний мені сказав: «Зараз я принесу тобі баночку сам». Я подзвонив до свого адвоката і він порадив відмовитися здавати аналізи. Вони хотіли сфальсифікували справу», — говорить водій авто, якого зупинили патрульні. 

Відео дня

За словами водія, колишній власник його авто вживав наркотики і його затримували за статтею 130. Тобто, за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. 

Тепер, як вважає чоловік, номер його машини є в базі поліції, як підозрілий, і тому його без підстав постійно затримують. Патрульний, який затримав вінничанина говорить, що йому передали по радіо зв’язку інформацію про те, що водій їде у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. За словами поліцейського, у водія є явні ознаки наркотичного стану, наприклад, тремтіння рук. 

«Ми йому запропонували поїхати і здати аналізи. Ніхто немає наміру сфальсифікувати результати, але якщо він відмовляється здавати, то ми автоматично складаємо протокол за статтею 130», — говорить патрульний. Водій відмовився їхати здавати тест, аргументуючи це тим, що його чекає маленька дитина з дружиною. 

«Відмовлятися від здачі аналізів не варто. Якщо водій докаже свою правоту, то питання будуть до працівників поліції. У суді вже потім нічого не доведеш і призначать покарання», — сказав на місці інциденту голова громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський. 

Як розповіли у прес-службі патрульної поліції, на водія червоного Ford на місці склали протокол за статтею 130 Кримінального кодексу, оскільки він відмовився від проходження тесту на вміст наркотичних речовин у крові. 

— Відмова від огляду прирівнюється до того, що на момент складання протоколу є вмотивовані підстави вважати, що водій може перебувати у стані сп'яніння, — говорить речник вінницької патрульної поліції Віктор Постоловський. — У цьому випадку в патрульних були підстави його зупинити. На місці було двоє свідків, вони були присутні під час складання протоколу. 

За словами речника, звичайно, є певна історія адміністративних правопорушень автомобіля, але у будь-якому разі ця історія не є основною ознакою за якою затримують водія. 

— Інспектор у першу чергу дивитися на водія. Власником авто може бути одна людина, а користуватись автівкою можуть десятки. У цьому випадку направлення на здачу аналізів було мотивоване, — каже Віктор Постоловський. — Сумнівна історія транспортного засобу ніяк не вплинула на цю ситуацію. 

За словами Постоловського, протокол направлять до суду. 

Читайте також: 

Чому на «Хіміку» потонув 19-річний хлопець і чи має хтось за це відповісти?

Стрілянина на Дубовецькій: батько та син поранили чоловіка, який доставляв піцу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Володя Кугівчак

    Поліція працює як   завжди пальцем в небо ніхто їх не вчив права людини.
  • Михайло Мельник

    Засудити сук
  • Володимир Котик

    Фуілижні мусара в кінці зміни кожного перевірити на алкоголь і наркоту в крові і бюджет тріщатиме від грошей
  • Володимир Іванов

    А що дорого коштує, поміняти номера попереднього власника?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up