В Україні можуть скасувати жовтий сигнал світлофора (ОПИТУВАННЯ)

В Україні можуть скасувати жовтий сигнал світлофора (ОПИТУВАННЯ)

Кабінет Міністрів підняв питання скасування жовтого сигналу світлофора після смертельної аварії у Кривому Розі.

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури, Державному агентству автомобільних доріг "Укравтодор", Національній поліції, Державній службі з безпеки на транспорті "Укртрансбезпека" розглянути питання про скасування жовтого сигналу світлофора і, у разі потреби, внести на розгляд уряду відповідний проект акта.

Нагадаємо, 17 квітня у Кривому Розі на перехресті вулиць Героїв АТО і Металургів легковик протаранив маршрутку, яка у результаті удару вилетіла на зустрічну і зіткнулася із заводським автобусом. Загинули 8 пасажирів маршрутки, ще 21 людина отримала травми.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">Варто зазначити, що на пішохідних переходах зі світлофорами тим, хто ходить на своїх двох, треба бути обачними. 

– Робота світлофора налаштована таким чином, що не варто поспішати, – ділиться спостереженнями прокурор Вінницької місцевої прокуратури Володимир Новак. – Жовтий сигнал горить для водіїв у середньому три секунди. Він також заборонний для руху автомобіля, але часто водії намагаються проскочити. У ці ж секунди у пішохода вже зелене світло, і він іде з упевненістю у своїй перевазі.

Опитування

Чи варто скасувати жовтий сигнал світлофора, як гадаєте?

Читайте також:

Потяг «Одеса - Львів» уночі насмерть переїхав 25-річного вінничанина
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Паша Коберник

    Мається на увазі жовтий сигнал світлофору той який мигає в нічний час, тобто коли світлофор знаходиться в черговому (дежурном) режиме

    Анонім reply Паша Коберник

    Товарищ, ви что курите?

    Задунайский Торонтуй reply Паша Коберник

    Еще одна чушь. Мигать должен только красный. В случае неисправности светофора или нестандартной дорожной ситуации. Это означает: обязательный стоп и дальнейший проезд по принципу "первый приехал - первый уехал".
  • Юрий Бондарук

    не раз бачив, як у німців працює фотофіксація) ФОТОГРАФУЄ ВЖЕ НА ЖОВТИЙ!!! Коли вже той закон почне діяти? Вже ж вроді прийняли?

    Анонім reply Юрий Бондарук

    Де ти таке бачив?  У снах?

    Задунайский Торонтуй reply Юрий Бондарук

    Ни хрена подобного. Желтый сигнал для того и существует чтобы безопасно закончить маневр - прямо или поворот. Red Light Camera потому так и называется, что снимает только едущих на красный. Причем делает не только фото но и регистрирует время работы.  красного на момент нарушения. Штраф в Канаде 350 долларов, платит владелец машины.

    Юрий Бондарук reply Задунайский Торонтуй

    це, якщо закінчити маневр, а якщо виїзджати на перехрестя НА ЖОВТИЙ (що у наших водіїв зазвичай), то будеш мати фотографію.

    Задунайский Торонтуй reply Юрий Бондарук

    Каждый день еду НА ЖОВТИЙ, но не шлют фото паразиты. Наверно пленка кончилась...

    Юрий Бондарук reply Задунайский Торонтуй

    дык, везение - штука не постоянная, глядь....и ты уже смотришь на всех "сверху")))

    Задунайский Торонтуй reply Юрий Бондарук

    Я прикинул , примерно, сколько километром я на сегодня проехал по этим желтым светофорам? Не меньше пол-миллиона получается...

    А у тебя права-то хоть естьт?
  • Anonymous

    Страна-майдания, блин.

    Контроля со стороны полиции за водителями - 0.

    видеофиксация нарушений ПДД - 0.

    контроля скоростного режима в стране - 0.

    Кто виноват в ДТП?

    ЖЕЛТЫЙ СИГНАЛ СВЕТОФОРА!!! ВО ВСЕМ МИРЕ ОН ЕСТЬ  - У НАС ОТМЕНЯТ.

    ЦЕ - ПЕРЕМОГА!
  • Андрей Заец

    Необхідно правильно налаштувати світлофор- водіям жовтий, то пішоходам червоний, водіям червоний - через 2-3 секунди пішоходам зелений. Цих 2-3 секунди рятує життя.

    Задунайский Торонтуй reply Андрей Заец

    Чушь.

    Если водіям червоний, то пішоходам зелений немедленно. НО. Примерно на половине водительского зеленого пешеходам включается мигающий красный (или обратный секундомер). Идущим сигнал - шевелите булками. Тем кто еще не начал переходить - стоять. Желтый для пешехода всегда стоп.

    Водитель не может начать движение пока на переходе люди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up