Українським водіям доведеться робити нові права: як це буде працювати

Українським водіям доведеться робити нові права: як це буде працювати

З 2018 року в Україні введуть нові правила для водіїв і змінять посвідчення

Згідно з Угодою про Асоціацію з Євросоюзом, водійські права в Україні повинні відповідати стандартам ЄС. Новий документ буде визнаватися іншими країнами. Однак термін дії посвідчення значно скоротиться, а деяким водіям доведеться кожні п'ять років проходити перенавчання.

Які нововведення чекають водіїв з 2018 року:

Нові вимоги до водійських прав

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити MINI в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Україна повинна прийняти дві директиви, які діють в ЄС. Головна зміна - новий термін дії посвідчення. Зараз права, видані до 2011 року, - безстрокові, права після 2011-го потрібно міняти кожні 30 років. За правилами ЄС права будуть дійсні 10-15 років. Наприклад, в Австрії, Фінляндії, Німеччини, Кіпрі, Польщі, Греції та Словаччині документ дійсний 15 років. В інших країнах - по 10 років.

Відео дня

Фактично ця директива вводить один стандарт водійських посвідчень для всіх країн Євросоюзу.

Для повторного отримання прав потрібно буде пройти медогляд.

  • В країнах Євросоюзу - це, в основному, перевірка зору у окуліста або огляд у лікаря по транспортній медицині. Водії старше 50 років будуть проходити медогляд частіше - раз в три-п'ять років. Додаткових перевірок водіям легковиків проходити не доведеться.
  • Водіям пасажирського і вантажного транспорту медогляд також доведеться проходити кожні п'ять років. За нормами Європейського союзу, медогляд їм доведеться проходити в повному обсязі.

Також в новому посвідченні водія може з'явитися чіп.

  • На нього будуть записуватися дані водія і історія правопорушень. Також він служить додатковим захистом від підробок. Однак ця умова Україна не зобов'язана виконувати.

Також будуть нові вимоги до водіїв мопедів і мотоциклів. Їм можуть підвищити вік водіння до 16-18 років і зобов'яжуть здавати тести. Водити великі мотоцикли українця можуть дозволити з 24 років.

Професійним водіям для отримання початкової кваліфікації потрібно буде скласти іспит. Однак вимоги до екзаменації кожні п'ять років немає. Міністерство інфраструктури вже готує законопроект для введення в українське законодавство норм ЄС. 

Нововведення депутати можуть розглянути восени, а вступлять вони в силу з 2018-го

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олексій

    Хороша ініціатива закінчиться вижиманням грошей з населення. То у розвинених сусідів так, з високими моральними цінностями. Інша справа, якщо б це коштувало формальну суму грошей і ні на копійку більше, скажімо, 100 грн, але буде як із закордоннним паспортом, формально 117грн, неформально 650грн, до процесу наварювання підключать ніким незамінне ДП "Документ", черги, хамське відношення, рєшалова, періодичні провоковані перездачі за дорогу оплату і т.д. Ні, тільки не у наших реаліях, наразі ризик від «шизанутого дєдушки» на дорозі меньший, чим клопіт, фінансові втрати, моральна шкода, які нестимуть водії.

    Alexander Shuraev reply Олексій

    Сейчас в Виннице права меняются в сервисном центре за 1 час за 227 грн. (при наличии медсправки). Почему с новыми должно быть по другому?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up