У Вінниці виїхали на маршрути два нових «VinLine». На вулицях вже їх шість

У Вінниці виїхали на маршрути два нових «VinLine». На вулицях вже їх шість
  • Чергові вінницькі тролейбуси «VinLine» вийшли на маршрути міста. Майстри зібрали дві машини.

Директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко розказав, що тролейбуси з бортовими номерами «045» та «046» від сьогодні перевозять пасажирів на маршрутах 11 та 14.

Світлина від Сергій Моргунов.

— Тролейбус майже безшумний, низькополий із зручним салоном. Водії кажуть, що і в експлуатації вінницькі тролейбуси набагато простіші і ефективніші. Відсьогодні містом курсуватимуть вже шість таких тролейбусів. Думаю: наші «VinLine» варто запатентувати, — зазначає мер Вінниці Сергій Моргунов.

Відео дня

Світлина від Сергій Моргунов.

За його словами, у Вінниці близько сотні тролейбусів старого покоління ЗіУ-12. Вони «з’їдають» електроенергії на 30% більше, ніж сучасні моделі. Вінницька транспортна компанія має потужності і кадри, щоб в перспективі поступово замінювати їх на «VinLine». Це і додаткові робочі місця для наших вінничан.

Світлина від Сергій Моргунов.

— На жаль, цього року через коронакризу, довелось скоротити план виробництва з п’яти тролейбусів до двох. Але проект варто продовжувати. Тим більше, що ми хочемо збільшити можливість автономного ходу «ВінЛайнів» до 20 км. Так зможемо планувати нові маршрути, — повідомляє Моргунов.

Минулого року, нагадаємо, зробили чотири тролейбуси у Вінниці. Їх збирають з різних комплектуючих, що в результаті дозволяє здешевити виробництво машин: орієнтовна ціна VinLine — 5 мільйонів гривень. 

Водночас, у 2020 році планували зробити ще п’ять тролейбусів, однак коронакриза внесла свої корективи — у «ВТК» завершили складання лише двох «VinLine», а виробництво інших машин — нині на паузі.

У Вінниці продовжують діяти спецперепустки в транспорт. Але є свої нюанси


 

Читайте також:

Вінницькому тролейбусу — 56 років! Чому його запускали таємно і куди поділися «гармошки»

Валідатори, QR-коди та е-проїзні. Як платити за проїзд в транспорті з 1 травня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Македонец

    боже сколько дерьма в комментариях...хотя наш город по транспорту можно сравнивать спокойно с мировыми мегаполисами!
  • Jon Walker

    А Моргунов там як маленький хлопчик - заскочив рульом пекрутити,кнопки бликаючі понажимати різні. Цікаво він сидів і буркав тіпа він їде?

    Jon Walker reply Jon Walker

    Nikolay Holubenko бліііін забув...

    Nikolay Holubenko reply Jon Walker

    Jon Walker Кличко
  • И.С.

    судя с сильного гудения силовой установки потери энергии  и в новых троллейбусах огромные
  • Діма

    Де кондиціонери???

    Душегубки на колесах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up