Тролейбус для жителів «Перемички». Розповідаємо про новий маршрут 14А, який зробили у Вінниці

Тролейбус для жителів «Перемички». Розповідаємо про новий маршрут 14А, який зробили у Вінниці
По суті, тролейбусний маршрут №14А є пересадковим: люди з Юзвинської, Аграрного університету зможуть доїхати до кінцевої зупинки тролейбусу на Вишеньці та пересісти на трамвай, автобус чи тролейбус / Фото: fb.com/SAMorgunov
  • Новий VinLine пустили по-новому маршруту. Через звернення жителів Юзвинської, зробили напрямок №14А, що з’єднує по «перемичці» район Аграрного університету та Вишеньку.
  • Розказуємо, скільки тут буде рухатися тролейбусів, який інтервал руху та чи будуть робити ще тролейбуси у Вінниці в наступному році.

Від сьогодні 22 грудня у Вінниці діє ще один тролейбусний маршрут. Для цього продовжили напрямок від Аграрного університету по Гніванському шосе через район так званої «Перемички» (мікрорайон на вулиці Юзвинській). І далі через Барське шосе до кінцевої зупинки тролейбуса на Вишеньці.

Створили новий маршрут №14А, бо були численні звернення від мешканців Юзвинської, повідомив директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Михайло Варламов.

Нюанси нового тролейбусного маршруту №14А «Залізничний вокзал-Юзвинська-Вишенька» розказав директор транспортної компанії Михайло Луценко.

Відео дня

— Фактично, новий маршрут накладається на чинний №14. На ньому працюватимуть два тролейбуси з автономним ходом. Середній інтервал руху на маршруті №14А — 67 хвилин, — сказав Луценко. — Тролейбус проїжджатиме 12 зупинок по «перемичці». Тобто, це буде 7,2 кілометра маршруту без підключення до контактної мережі.

Луценко пояснює, що, по суті, тролейбусний маршрут №14А є пересадковим: люди з Юзвинської, Аграрного університету зможуть доїхати до кінцевої зупинки тролейбусу на Вишеньці та пересісти на трамвай, автобус чи тролейбус. Так само можна робити й у зворотному напрямку.

За умови використання «Картки вінничанина» ця пересадка може бути безкоштовною, якщо встигнете зробити її за 30 хвилин. А для пільговиків час пересадки, під час якої не знімаються з картки не знімаються поїздки, складає 60 хвилин.

Хоча і на тролейбусі №14А можна буде доїхати до Залізничного вокзалу.

Міський голова Сергій Моргунов додав, що пасажиропотік нового маршруту продовжать вивчати. І за потреби, сюди додадуть ще тролейбусів.

— На сьогодні у Вінниці маємо 10 тролейбусів, що можуть їздити без підключення до контактної мережі, — розповів мер Вінниці. — На наступний рік плануємо скласти ще два VinLine, що зможуть до 20 км їхати на автономному ходу. А також в планах на 2022 рік скласти ще п’ять тролейбусів VinLine, які випустять на звичайні тролейбусні маршрути, де прокладена контактна мережа.

Скільки коштують VinLine?

На складання п’яти тролейбусів, нагадаємо, вінницька мерія брала кредит. Крім умов позики в документах міської ради вдалося дізнатися, яку ціну мають тролейбуси.

Так, наприклад, найперший VinLine з бортовим номером №041 оцінили в 5,2 млн грн.

Наступні чотири одиниці «ВінЛайн» вартували в межах 5,5-5,6 млн грн.

А коли в мерії вирішили, що можна складати тролейбуси з акумуляторами, то це спричинило здорожчання. Зокрема, тролейбус VinLine №046 оцінили вже у 6,9 млн грн. Цей тролейбус може рухатися без підключення до контактної мережі на відстань до 20 кілометрів.

Раніше, нагадаємо, пустили тролейбус з Вінниці до Писарівки.

 

Читайте також:

Для Вінниці хочуть закупити 10 електробусів. Готові заплатити понад 220 мільйонів гривень

Знайте свої права! Як діяти, якщо контролери змушують платити штраф за «безквитковий» проїзд

На вулиці Вінниці випустили ще один VinLine. Тепер маємо 14 таких тролейбусів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Olga Lybyznuk

    Хто знає розклад руху тролейбуса 14А від перемички до Вишеньки, напишіть, будь ласка, дякую
  • Ольга Філонова

    Ще б тротуари до зупинок, які на Барському шосе облаштували. А то до зупинки потрібно йти обабіч траси,а це небезпечно.
  • Сергей Валерьевич

    Чому без масок?

    Andrii reply Сергей Валерьевич

    Бо то є вулиця. Ти по вулиці ходиш в масці? Чи в черзі на маршрутку ствоїш в ній?
  • Александр Левицкий

    Ну норм

keyboard_arrow_up