Смертельна ДТП з автобусом у Польщі: загинули шість українців, ще 35 — госпіталізовані

Смертельна ДТП з автобусом у Польщі: загинули шість українців, ще 35 — госпіталізовані
Фото з місця аварії. tvn24.pl
  • У Польщі рейсовий автобус «Познань-Херсон» потрапив в страшну аварію. 
  • Відомо, що шестеро українців загинули, ще 35 потребували госпіталізації.
  • Марштур «Познань-Херсон» проходить через Вінницю.  Чи є серед загиблих чи постраждалих вінничани — невідомо. 
  • Диспетчери вінницьких автовокзалів про аварію нічого не знають. Але місяць тому під Літином вже була аварія з автобусом...«Познань-Херсон»

«Консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії», — повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Відео дня

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родинам українців, які загинули чи травмувалися в аварії. 

Ева Леньярт, очільниця Підкарпатського воєводства, де сталася аварія, підтвердила, що місцева влада контактує з українськими консулами. Наразі постраждалі, які не потребували госпіталізації, перебувають у гуртожитку в Ярославі під наглядом психологів. За її словами, як тільки буде ухвалено рішення, що люди можуть продовжити подорож, їх відвезуть до прикордонного пункту у Корчові, де на них чекатиме український автобус, передає TVN24.

Польське видання RMF24 пише про шістьох загиблих і 34 поранених. Поранених, які потребували госпіталізації, відвезли до лікарень у Перемишлі, Ярославі, Жешуві, Малій Рудній, Пшеворську та Любачу. Людей, які не потребували госпіталізації, відвезли до гуртожитків поряд.

Як передає Onet Rzeszow, на місці аварії працювали майже 100 пожежників, 19 бригад медиків та поліцейські. На гелікоптерах перевозили важкопоранених.

Речник служби швидкої допомоги у Перемишлі Марек Янковський повідомив, що вісім людей отримали серйозні поранення — травми голови, хребта, кінцівок. 


Журналісти RIA/20minut.ua зателефонували на автовокзали у Вінниці, що знаходяться на Київській і Барському шосе. Про аварію нічого не знають, але підтвердили, що щодня кілька рейсів з Познані до Херсону проходять саме через Вінницю.  

Варто згадати й про ще одну аварію, яка сталася місяць тому під Вінницею...теж з рейсом Познань-Херсон. Тоді у Літинському районі зіткнулося чотири вантажівки, два легковики та автобус. На щастя, тоді ніхто не загинув. 

Читайте також:
ДТП на трасі Одеса-Київ за участю службового автомобіля патрульної поліції, під час якого загинула людина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Наташа Щигольська

    Боже прости нас за наши грехи и береги твоих детей в дороге и везде
  • Olga Limonova

    Страшна бiда ....
  • Konstantin Konstantin

    Боже збережи наші душі, прости нам гріхи наші, збережи від людського ока, дякую Господи за все
  • Людмила Сташевська

    Загиблих 5.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up