Проїзд у Вінниці тепер тільки з муніципальною картою. Що робити гостям міста?

Проїзд у Вінниці тепер тільки з муніципальною картою. Що робити гостям міста?
  • З першого вересня громадський транспорт Вінниці повністю перейшов на безконтактну форму оплати.
  • А що робити гостям міста, які не мають муніципальних карток, як їм розраховуватися в автобусах, трамваях і тролейбусах нашого міста? 

Днями до журналіста редакції 20 minut.ua зателефонував мешканець Бершадського району Микола Чабан. В обласний центр чоловік приїхав через хворобу, в Пироговській лікарні потрібно було зробити обстеження. Дорогою від вокзалу до клініки у нього стався курйоз: заплатити за проїзд у трамваї виявилося цілою проблемою.

— У Вінниці я буваю дуже рідко, в цьому році вперше, і то через хворобу, — ділиться Микола Чабан. — Біля центрального автовокзалу сів у трамвай, їду в Пироговку. Звісно, картки вінничанина у мене немає. Даю гроші за проїзд водієві. Той відмовляє, мовляв розрахуватися в транспорті можна лише електронним квитком через валідатор, можна банківською картою. В мене при собі її не було, тому почав просити пасажирів, щоб проплатили за мене муніципальною картою, а я їм готівкою поверну. До шести людей звернувся, поки один чоловік погодився здійснити оплату. Після того, як мені в лікарні  сказали, що потрібно лягати на стаціонар, я вирішив купити проїзний, щоб не поневірятися. Дізнався, що коштує вона 60 гривень, плюс ще на неї кошти потрібно кинути. А для чого мені такі гроші платити, якщо я не вінничанин, і в місті буваю рідко. Зі мною в палаті лежить чоловік зі Львова, він теж зіштовхнувся з такою проблемою в вінницькому громадському транспорті.

Так, дійсно, як здійснити безконтактну оплату за проїзд у вінницькому громадському транспорті гостям міста, в яких з тих чи інших причин при собі немає ані проїзної карти, ані банківської? З цим питанням ми звернулися до директора Вінницької транспортної компанії Михайла Луценко.

Відео дня

— В країні шириться епідемія, а Вінниця знаходиться у жовтій зоні. Я, як керівник транспортної компанії не можу ні водіїв громадського транспорту, ні пасажирів піддати небезпеці, — розповідає Луценко. — Тому про контрактну оплату поки мова йти не може. Якщо у пасажира немає проїзного, то є банківська карта, якою можна розрахуватися за проїзд через валідатор. Якщо ж карти немає, можна відправити смс телефоном. Інформація про те, як це зробити є у вільному доступі, в крайньому випадку контролери в транспорті підкажуть.

Нагадаємо, що з 1 вересня учні та студенти мають пільгу на проїзд при придбанні проїзних на місяць. Якщо звичайни проїзний коштує 340 гривень, то для учнів діє знижка 70% — вартість проїзного 110 гривень, а для студентів знижка 50% — 170 гривень.

Читайте також:

Ще 9 автобусів і 4 тролейбуси. Чи витримає вінницький транспорт початок навчального року?
Восени тролейбус №7 курсуватиме до нової кінцевої в Тяжилові. Вже був тестовий виїзд
 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (137)
  • Yaroslav Mushynskyi

    Порушення 17.2 ЗУ «Про захист прав споживачів»
    Вибачте мене, але жодне ропорядження міськради не може суперечити діючому законодавству
  • Дима Мельник

    Маршрутки походу не «громадський транспорт» 🤦‍♂️
  • джо

    потрібно запровадити одноразовий кюар код, який можна буде придбати в транспорті ,або на зупинці транспорту.
  • Ольга Шишкарева

    Я боюсь старости🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up