На Хмельницькому шосе розпочали тестування «зеленої хвилі»

На Хмельницькому шосе розпочали тестування «зеленої хвилі»
Фото з архіву 20minut.ua
  • Така система передбачає спеціальний режим роботи світлофорів: якщо пересуватися зі швидкістю 50 км/г, то можна буде проїхати без зупинок всю вулицю

Влітку ми писали про те, як у червні цього року на магістралі, що проходить вулицями Київською, Брацлавською, Лебединського та Немирівським шосе почала діяти перша у місті «зелена хвиля». Там же ми наводимо реакції вінничан, які вже скористалися новацією, а також пояснюємо як працює спецрежим. 

На сайті міської ради пишуть, що впровадження такої системи показало, що завдяки ній водії скорочують проїзд великих перехресть в середньому більш ніж на 30%.

«Ми досліджували ефективність впровадження «зеленої хвилі» і побачили таку тенденцію: якщо водії рухаються зі швидкістю не більше 50 км/год, то можуть проїхати більшість перехресть на зелене світло світлофора. 

Тепер ми тестуємо таку систему по Хмельницькому шосе, дивимося, які перехрестя найбільш завантажені, як їх можна розвантажити, скоротити чи навпаки додати секунди на тому чи іншому напрямку», - повідомив т.в.о директора Вінницького КП "СМЕД ОДР" Сергій Чернов.

Відомо, що по Хмельницькому шосе буде задіяно 12 світлофорних об’єктів. Усувати несправності та недоліки планують протягом наступних кількох тижнів. Тож, у міській раді не виключають, що в цей проміжок часу можуть виникати незручності для водіїв.

Також повідомляється, що у майбутньому «зелену хвилю» мають запровадити і по вул. Келецькій.


Читайте також:

Працює 50 на 50. Пішоходи та водії скаржаться на «зелену хвилю» у Вінниці



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ігор

    Хмельницьке шосе вже давно не шосе, а суцільний затор. Так само як 600-річчя, вул. Магістратська, а після встановлення світлофора і вул. Лесі Українки. Зелена хвиля поки що нагадує зелену шмарклю (перепрошую за натуралізм).
  • Джексон

    Как всегда у нас делают все через жопу, сначала понапихивают этих островков а потом делают зеленную волну, а гиперлуп не пробывали запустить
  • Мыкола

    Новая волна-хорошо забытая старая волна работающая с середины 70х по 85г
  • Ярослав

    На Хмельницькому, мать-вашу, шосе купа нерегульованих пішохідних переходів, на яких ваші однодумці вже поставили "острівці" "безпеки". Що, тепер їх познімаєте, да? Бо вам а не зелена хвиля з тими острівцями безпеки! Воно вприницві несумісно одне з одним!

    Денис Семерук reply Ярослав

    +100500. Ладно еще островки. На Хмельницком шоссе есть 3 (4, но возле парка не учитываем) нерегулируемых ПП, по которым неспешным потоком, глядя в телефоны, почти всегда дефилируют пешеходы, как их в алгоритм впишут??

    Поpошок reply Ярослав

    Навчись їздити опудало. Скільки свиней продав, щоб купити водійське посвідчення?

    Ярослав reply Поpошок

    Вперед до поліції, пиши заяву що ти підозрюєш що такий-то і такий персонаж на такому-то сайті вчинив правопорушення у вигляді надання неправомірної вигоди посадовим особам за неправомірну видачу йому водійського посвідчення встановленного зразка без проходження навчання у акредитованих усатновах та атестації. Зробиш, відрапотртуєш що вони тобі сказали, а я вже, так тому і бути, якщо мені це питання буде поставлено, відрапортую, що вони мені сказали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:12 У Вінниці запрацював інтерактивний туристичний кіоск. Які його особливості? 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 4 та 5 травня 16:17 Їхали обидві — одна самокатом через «зебру», інша — дорогою. Про вчорашнє ДТП на Пирогова 15:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від «20 хвилин» Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 15:31 У Хмільнику під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо — здетонувала граната 15:12 У Вінниці через несправність зайнялася вантажівка 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up