Хто буде оплачувати штраф за непристебнутого пасажира в авто?

Хто буде оплачувати штраф за непристебнутого пасажира в авто?

Водієві доведеться заплатити зі своєї кишені і за себе, якщо він особисто буде не пристебнутий, так і за свого пасажира.

В першому читанні були прийняті зміни до статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосується штрафів за непристебнутий ремінь безпеки.

Цікавий момент цього законопроекту полягає в тому, що, якщо пасажир не пристебнувся, то за це повинен заплатити водій. Тобто, перш, ніж починати рух водій повинен переконатися, що всі пасажири знаходяться в цілковитій безпеці, з пристебнутими ременями безпеки. Простіше кажучи, водієві доведеться заплатити зі своєї кишені і за себе, якщо він особисто буде не пристебнутий, так і за свого пасажира.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Досить часто можна почути аргумент противників пристібатися за кермом —  якщо внаслідок ДТП автомобіль раптом загориться або впаде у водойму, у водія і пасажирів через ременів безпеки може не вистачити часу, щоб покинути авто. Прихильники закону, який посилює відповідальність за не пристебнутих водіїв вважають, що такі випадки є скоріше винятком з правил і в основному учасники дорожнього руху травмуються саме в процесі руху, а не після ДТП.

Читайте також: 

Приклади вінницьких аварій, коли пасок міг врятувати

У Вінниці водій Volkswagen збив школяра. На місце виїхав слідчий (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Виктор Иванов

    всех долбить гранатами и смит и весонами так как есть отставание от свободной амерпки!!!!!так мы и построим свободную американскую УКРАИНУ!!!!!
  • Анатолій

    Чому я повинен плотити штраф за непристебнутий ремінь безпеки,

    у своєму авто.
  • Алекс

    Вот уки!!!,  уже в личное пространство суют свой нос еще по домам ходить начните пару тыш штрафа за то что у меня мебель не по феншую стоит мраи....
  • Вася

    Пассажир может не знать правил. Или в порядке борьбы с коммунистическим наследием отказаться пристебнуться.

    Водитель либо предлагаете ему пристегнуться , либо (в зависимости от физических данных) - выкидает его с машины или просто тупо не едет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up