Авто їздять по алеям парку. Як мерія «красиво» відповіла на петицію

Авто їздять по алеям парку. Як мерія «красиво» відповіла на петицію
  • Вінничани скаржаться, що прямо по алеям центрального парку їздить хто попало, як попало.
  • Люди просили владу навести порядок. І яку отримали відповідь?

Наприкінці червня цього року на сайт вінницької мерії виклали петицію «Заборонити проїзд авто по Центральному міському парку Вінниці». Наші журналісти провели розслідування, кому дозволено їздити по парку. Про цікаві деталі, які вдалось дізнатися, читайте у матеріалі: "Дозвіл на порушення: збирають підписи для заборони проїзду авто по Центральному парку".

У п’ятницю, 20 липня, оприлюднили відповідь влади на звернення. Якщо коротко,  то у парку їздити не можна, крім окремих виключень.

Комунальники зверталися до власників ресторанів та розважальних закладів, щоб їхні відвідувачі не їздили по парку. У тексті також пишуть, що водії можуть залишати свої авто на стоянці по вулиці Магістратській.

Відео дня

Ось повний текст відповіді:

«Відповідно до природоохоронного зобов’язання, забороняється рух транспорту по території природоохоронного об’єкту, крім технологічного та транспорту спеціального призначення. 
Водночас для забезпечення утримання в належному санітарному стані території ЦПКіВ дозволено рух з 8.00 год. до 12.00 год. тільки транспортних засобів спеціального призначення. З 8.00 год. до 18.00 год. дозволено обмежений рух транспортних засобів, що призначений для виконання спеціальних робочих функцій: автокран, трактор, автомобілі для транспортування сміття, транспорт зв’язку, енергетики, технічна допомога, транспорт іншого призначення для виконання поточних робіт та/або ліквідації аварійних ситуацій. 
Цілодобово забезпечується проїзд спеціального транспорту, а саме: швидка медична допомога, транспорт пожежно-рятувальної служби, транспорт інших служб для ліквідації аварійних ситуацій. 
МКП «Вінницязеленбуд» неодноразово зверталося до адміністрації ресторану «Європа», «Льодового клубу» та ККЗ «Радуга» щодо дотримання ними та відвідувачами їх закладів вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», а саме: заборони проїзду та паркування автотранспортних засобів на території ЦПКіВ. 
Додатково повідомляємо, що з метою виконання вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України» підприємством на в’їзді в парк з вул. Магістратська облаштовано стоянку автотранспорту, на якій власники можуть залишати свій транспорт».

Читайте також:

Автомобілі та мотоцикли у Центральному парку: їдемо в Європу?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Oleksandr Stoliarov

    "красиво"? - Бобрусь, це тебе редактор навчив давати оцінку? А як же принципи журналістики?  Чи це така особлива хуторська журналістика?
  • Вася

    Ну понятно -езда по аллеям не только загрязняет воздух и среду.

    Могут задавить кого-то... Все же рестораны - не Макдональдсы с Кома-колой..

    А поставьте себя на место этих посетителей..

    Вы бы хотели с Магистратской (бывшей Грушевского, да?) чапать в "Пиковую даму" или хотя бы в "Европу"...

    Ясно, что ходят (ездят туда) богатенькие буратины в виде депутатов и прочих..

    Но, имея машину, как-то нехорошо ходить к ней пешком... После отдыха.

    Защищаю ли я машины?.. Увы! Люди имеют право на покой.. Но нужен компромисс...

    Глупо - но создать автомобильныые дорожки. Въезд по пропускам (заказ столика)..

    Иван Шеремета reply Вася

    1. Ресторану "Підкова дама" не існує вже більше 15 років, оскільки після нього в цьому приміщенні був нічний клуб "Імперіал", який до речі також не існує.

    2. До рЕсторану "Європа" від арки зі сторони площі Гагаріна прогулятись - 3 хвилини, а їхати машиною з Магістатської більше часу, об'їжаючи по всім доріжкам і сигналять при цьому відпочиваючим.

    3. Вулиця Магістратська - це бувша Першотравнева, а не Грушевського, яка закінчується біля УСБУ.

    З вашого коментаря можна зробити висновок, що Ви дуже давно були у ЦПКіВ, або зовсім там не були...

    З Ваших слів "маючи машину, не хорошо ходити до неї пішки" - Ви паркуєте своє авто біля ліжка та робочого столу в офісі? А якщо люди, які, маючи авто, лишають його на ніч або на платній парковці, або в гаражі в якомусь ГСК? То їм як до машини добиратись? Гелікоптером?

    "Добиратись до машини пішки ПІСЛЯ ВІДПОЧИНКУ" - якщо відпочив, то скоріш за все хильнув алкопродукції, а якщо ні, то це ж після відпочинку ще треба кермо крутити, знову напрягатись - відпочинок насмарку... То виклич таксі в обидві сторони і відпочивай по справжньому (прогулявшись при цьому від "Європи" до арочки...

    "Глупо" - це якраз створювати автодоріжки в парку відпочинку...



    ІМХО!!!

    Вася reply Иван Шеремета

    ИМХО )))))))

    Парк закрыт на ремонт. Как еду трамваем  -вижу арку и паноптикум... Не был я в парке...

    Но должен быть какой-то выход?

    Мы не любим машины, а автомобили презирают нас....

    Как понять друг друга????

    Пушкин Александр reply Вася

    Богатенькие буратины и депутаты?))) Вы когда последний раз были в Европе или Пиковой даме?  Это же отстой для быков)) Ну реально, для тупых быков. Кухня на 2+, подача 0, интерьер из 90х, обслуживание на дне... Ходить в такое кафе – себя не уважать!

    Вася reply Пушкин Александр

    Ну, быки, но два с плюсом...

    Но нужен выход...

    Противоречие - они хотят проехать к Европе (она удалена от стоянки), а мы хотим, чтобы они не ездили...

    Что делать? Я не знаю. Запретить - несерьёзно. Никто не заметит запретных знаков..

    Anonymous reply Вася

    Чушь несёшь - во всём цивилизованном мире в парках на машинах не ездят. И если толстожопик пройдётся пешком 300 метров до НЕЗАКОННОГО ресторанчика-рыгаловки, то для его же здоровья пользы будет больше, кусок не отвалится.

    Вася reply Anonymous

    Я и сам хожу пешком...

    Я не защищаю машины.. Стрёмно отпрыгивать в пешеходной зоне от автомобиля...

    Но они-то какое мнение имеют?
  • Anonymous

    горисполком в своём репертуаре - дурочку включили и всё.
  • Знание - сила

    Нормальный человек уважает других людей. Существа которые ездят по парку, не уважают других, - это рагули.

    Вася reply Знание - сила

    Полегчало?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up