Російський політолог: українське суспільство показало, що здатне існувати без держави

Російський політолог: українське суспільство показало, що здатне існувати без держави
Політолог з Москви Андрій Окара дійшов висновку, що Україна може змінити уявлення про існуючі політичні системи і стати суб’єктом народження нового політичного світу, бо українське суспільство показало, що може існувати без держави.

- Чи є зараз в Україні держава в повному розумінні слова, велике питання. Як вертикально організованої структури його, напевно, немає. Ні посадових осіб, готових взяти на себе відповідальність з усіх питань, - сказав він в ході прес-конференції в «Обозревателе» Андрій Окара, директор Центру східноєвропейських досліджень.
У той же час, політолог наголошує, що  «там, де населення не підпадає під російське зомбування, ми бачимо абсолютно унікальну ситуацію, коли суспільство існує, причому, існує повноцінно, без держави, без апарату примусу».
- Україна показала, що вона може бути суб'єктом народження нового політичного світу. Те, що сталося на Майдані - це не просто, як кажуть у Росії , «чергова кольорова революція». Українське суспільство показало, що воно фактично може існувати без держави, - підкреслив експерт, та уточнив, що цей парадокс притаманний саме західним і центральним регіонам України.
Втім, Окара констатує, що ця ситуація стала кризовою для Донбасу, де без держави як апарату примусу, піднялося люмпенство. 
- Фактично те, що відбувається там - це війна не «ватників» і «колорадів» проти «укропів», а війна люмпенів і нелюмпенів, - переконаний політолог.
Окара також заявив, що на сьогоднішній день в Україні відсутній суб'єкт розвитку. 
- Немає ні політичної сили, ні харизматичного людини з відповідною програмою, ні якогось прошарку суспільства, який був би мотором, локомотивом, який потягнув би за собою всю країну - і потягнув би її не в олігархічне минуле, а в постіндустріальну економіку, в нове майбутнє 21 століття, - сказав він.
 

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Так высылайте ж нам, витии, Своих озлобленных сынов: Есть место им в полях России, Среди нечуждых им гробов.
  • Anonymous

    Ущербная украинская государственность на пороге полного краха. Крым ушел, Восток не удержать. Попытка оккупировать его делает агонию хунты более глубокой. Что остается? Захваченный неофашистами Киев, никакой в плане экономики запад и сельхозобласти с заросшими бурьяном полями...
  • Anonymous

    ДА МЫ МОЖЕМ ВСЕ, А МОСКАЛИ ТОКА ЗАВИДОВАТЬ НАМ МОГУТ ))
  • Anonymous

    Тільки вільний народ може повноцінно жити без поліцейської держави Для раба(лугандон - Вандея) К чему стадам дары свободы? Их должно резать или стричь. Наследство их из рода в роды Ярмо с гремушками да бич. А. С. Пушкин, ноябрь, 1823
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up