Як заощадити на діа-витратах? ТОП-7 порад від Saharok Shop (Новини компаній)

Як заощадити на діа-витратах? ТОП-7 порад від Saharok Shop (Новини компаній)
  • Діабет — це дорого! Saharok Shop підготував кілька порад, які допоможуть трохи заощадити, не приносячи в жертву найголовніше — своє здоров'я.

В середньому за місяць на управління цукровим діабетом йде від 3000 грн.. Сюди входять витрати на інсулін, тест-смужки, ланцети, голки на шприц-ручки, тобто, тільки найнеобхідніше. Якщо ви є власником помпи або CGM-моніторингу (безперервний моніторинг глюкози крові) — тоді ще плюс кілька тисяч гривень щомісяця на витратні матеріали. Додати сюди правильне харчування, вітаміни, заняття в спортзалі, регулярні обстеження... І виходить чимала сума.

Saharok Shop підготував кілька порад, які допоможуть трохи заощадити, не приносячи в жертву найголовніше — своє здоров'я.

1. Зниження витрат завдяки покупкам продуктів харчування

Правильне харчування (ПХ) є важливою складовою компенсації ЦД. Витрати на ПХ дуже важливі, тому економити слід тільки тоді, коли якість не приноситься в жертву.

Відео дня

Ось декілька способів заощадити, дотримуючись здорового харчування:

  • купуйте деякі продукти оптом і заморожуйте або зберігайте для використання пізніше (наприклад, м'ясо, особливі сорти борошна і т.ін..);
  • порівнюйте ціни на ринках та в супермаркетах;
  • складіть список необхідного перед похідом у магазин і дотримуйтесь його;
  • не переплачуйте за бренд! Часто продукти вітчизняного виробництва не поступаються за якістю фірмовим.
  • не йдіть до магазину голодним.

Уникайте самої дешевої їжі. Як правило, чим дешевше продукт, тим він менш корисний.

2. Вибір оптимального моніторингу рівня цукру крові (ЦК)

При виборі глюкометра, зверніть увагу на вартість тест-смужок. Якщо у вас виникають труднощі з придбанням тест-смужок до свого глюкометра, перейдіть на більш дешеву торгову марку. Це не вплине на точність результатів рівня ЦК, проте дозволить заощадити гроші. Скарифікатори і шприци також виробляються генеричними (більш дешевими) брендами.

3. Фірмові ліки = доступні аналоги

Обговоріть з вашим лікарем перелік необхідних препаратів. По можливості замініть фірмові на більш доступні за ціною, але не менш ефективні аналоги. Знову ж таки не переплачуйте за бренд! Порівняйте ціни на свої ліки в різних аптеках та оберіть найбільш прийнятний варіант.

4. Домашні тренування замість спортзалу

Спорт дуже важливий для управління діабетом. Для того щоб залишатися у формі не обов'язково купувати абонемент в дорогий спортзал або фітнес-клуб. Можна підібрати програму вправ та займатися вдома. У зв'язку з карантином популярними стали онлайн-тренування. Як правило вони дешевші тренувань в залі. Гугл в поміч! 

Більше рухайтеся, ходіть пішки, гуляйте! Оберіть сходи замість ліфта. До речі, робота по дому - це також фізичне навантаження.

5. Отримання допомоги з витратами на здоров'я

Зв'яжіться з фахівцем місцевого департаменту охорони здоров'я для отримання інформації про місцеві та державні програми надання допомоги в лікуванні.

6. Профілактика дешевше лікування!

Проводити профілактику не тільки простіше, ніж лікувати хворобу, а й набагато дешевше. Послуги лікарів переважно стоять величезних грошей, які ви могли б і не витрачати при належному догляді і регулярній профілактиці.

7. Чи маєте ви право на допомогу?

Якщо у вас є ускладнення ЦД (наприклад, проблеми з рухливістю або зором) та особливі потреби у догляді, ви, ймовірно, маєте право на фінансову допомогу. Дізнайтеся про це у сімейного лікаря або свого ендокринолога.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

Ваш Saharok Shop 💛

SaharokShop - товари для людей з діабетом — працює для ВАС без вихідних, обідів і карантинів. Ми завжди поруч!

  • Адреса у Вінниці: Хмельницьке Шосе, 2а
  • тел.: 0662496787

 
Читайте також:

Як контролювати діабет в холодну пору року? Корисні поради від журналу «СахарОК»

Маєш чутливу шкіру? Це може бути наслідком проблем із цукрами

Як перевірити рівень цукру в крові у домашніх умовах. Правила та рекомендації

Що необхідно знати про діабет (навіть якщо ви думаєте, що він вам не загрожує)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up