Як контролювати діабет в холодну пору року? Корисні поради від журналу «СахарОК»

Як контролювати діабет в холодну пору року? Корисні поради від журналу «СахарОК»
  • Бррр... як холодно! При зниженні температури за вікном, людині з цукровим діабетом слід пам'ятати про такі моменти, як зберігання інсуліну, робота діа-гаджетів на морозі тощо. 
  • «СахарОК» підготував для вас добірку корисних порад з контролю діабету взимку. Беріть до уваги!

Рівень цукру в крові

Рівень ЦК може бути не таким, як ви очікуєте, коли перебуваєте на морозі. Деякі люди реагують на низькі температури зниженням рівня цукру в крові, інші, навпаки, помітять, що рівень ЦК піднімається вище.

Єдиний спосіб дізнатися, що відбувається у вашому тілі — часто проводити моніторинг рівня цукру в крові. Слідкуйте за тенденціями температур на вулиці, а потім відповідно корегуйте своє харчування і інсулін.

Заморожений інсулін

Інсулін, як вода, замерзає при температурі приблизно 0 °C. Це означає, що шприц-ручка або флакон з інсуліном, який ви залишили в машині / сумочці і т.ін., при тривалому знаходженні на морозі — замерзне, коли температура буде нижче нуля. Слідкуйте за інсуліном, переконайтеся, що він захищений від холоду. Зберігайте його в спеціально призначеному для цього чохлі або термопеналі. Температура зберігання інсуліну повинна залишатися вище 4 °C.

Відео дня

Інсулін, що зберігається в холодильнику, іноді також може замерзнути. Тримайте його ближче до дверцят холодильника, щоб запобігти замерзанню. Якщо ви думаєте, що ваш інсулін замерз, викиньте його і використовуйте новий флакон, пенфіл або картридж до помпи.

Захистіть свою електроніку

Електроніка не любить морозу (як і спеки!). Тримайте помпу або ресивер до моніторингу глюкози (CGM) у внутрішній кишені ближче до тіла, щоб захистити їх від переохолодження. При температурі вище 4 °C, ваші діа-гаджети будуть в порядку. В особливо холодні дні, покладіть грілку для рук в кишеню, де ви зберігаєте пристрій, щоб він був теплим. Це також допоможе запобігти замерзанню інсуліну.

Інсулінові помпи

Зазвичай робоча температура для помпи в діапазоні 5-40 °C; атмосферний тиск 700-1060 мбар; відносна вологість повітря 20-90 %.

Глюкометри

Більшість глюкометрів і тест-смужок працюють при температурі вище 4 °C. Якщо ваш пристрій охолоне нижче цієї температури, ви отримаєте попередження (в деяких моделях глюкометрів). Результати вимірювань в разі переохолодження можуть бути неправдивими. Зберігайте свій прилад і смужки у внутрішній кишені пальто або штанів, щоб тримати їх близько до тіла. Або покладіть їх у кишеню з грілкою для рук.

CGM (безперервні моніторинги глюкози)

Medtronic: Medtronic рекомендує користувачам стежити за тим, щоб вони не заморожували свої сенсори під час зберігання. Але короткочасний вплив холоду, як під час доставки, наприклад, не повинен призвести до появи проблем.

POCTech: POCTech також радить уникати перебування в екстремальних температурах, тобто поза межами рекомендованого температурного діапазону роботи системи — 5-40 °C. Докладніше тут.

Комплект Glucagon

В інструкції зазначено: «Забороняється заморожувати!». Ви не зможете використовувати набір, якщо шприц з розчинником заморожений, тому намагайтеся зберігати його в теплі.

Зима — прекрасна пора року! Не дозволяйте холоду тримати вас вдома!

Тим більше щоденні прогулянки на свіжому повітрі є корисними для вашого здоров'я. 

Зберігайте діабетичне обладнання, яке ви носите з собою, у внутрішній кишені ближче до тіла. Переконайтеся, що температура зберігання вашого діабетичного приладдя вище 4 °C. Слідкуйте за попередженнями або кодами помилок на ваших електронних пристроях і за температурою вашого інсуліну.

Бережіть себе!

Замовляйте аксесуари для зберігання інсуліну взимку та CGM-систему для постійного моніторингу рівня цукру в крові POCTech в вашому улюбленому діа-магазині

SaharOK Shop (saharokshop.com) — товари для людей з діабетом — працює для вас без вихідних, обідів і карантинів. Ми завжди поруч ❤

  • Адреса у Вінниці: Хмельницьке Шосе, 2а
  • тел.: 0662496787

https://saharokshop.com/p1205869689-termochehol-ice-box.html
https://saharokshop.com/p1203997837-termopenal-dlya-hraneniya.html 
https://saharokshop.com/p1296138601-aktsiya-sensor-poctech.html 



Читайте також:

Маєш чутливу шкіру? Це може бути наслідком проблем із цукрами

Як перевірити рівень цукру в крові у домашніх умовах. Правила та рекомендації

Що необхідно знати про діабет (навіть якщо ви думаєте, що він вам не загрожує)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up