Життя в новій реальності. Де і чим займаються знані вінничани під час війни?

Життя в новій реальності. Де і чим займаються знані вінничани під час війни?
Фото: Фейсбук Віктора Бронюка
  • Україна вкотре показує світу, що ми єдині. Українці стоять пліч-о-пліч і боронять нашу землю та свободу.
  • Вітчизняні зірки родом із Вінниці, хтось зі зброєю в руках, хтось доброю справою, допомагають країні в нелегкі часи.

Під час війни зірки також вирішили не залишатися осторонь, і допомогти українській армії та жителям, хто як може. Так, поки одні знаменитості захищають Україну на передовій, інші займаються не менш важливою справою. Розповідаємо, що роблять знані вінничани під час війни.

Ольга Полякова, співачка

Вінницька «Королева ночі», співачка Ольга Полякова вивезла дітей у безпечне місце. Тоді як її чоловік залишився боронити Київ. У своєму новому прихистку вона щодня виходить в ефіри у соцмережах, зокрема в Інстаграмі, де має майже три мільйони підписників та розповідає про те, що насправді відбувається в Україні, дає інтерв'ю російським опозиційним каналам та іноземним ЗМІ, аби поширювати правду.

Відео дня

Також Полякова запустила емоційний проект для воїнів, медиків та рятувальників. Щодня вона особисто вітатиме наших захисників з днем ​​народження! 

«Щоб підключитися, заповнюйте анкету (гугл-форма в шапці профілю). Надсилайте свої замовлення на привітання ваших побратимів та чекайте на відеофайл від Олі Полякової!», — написала співачка у себе в Instagram.

Заявка досить проста — потрібно відповісти лише на п'ять запитань і співачка зачитає той текст, який напишете ви. Головне — не забути вказати дату народження вашого друга.

Співачка закликала взяти участь у цьому проекті й інших зірок та виконавців українського шоу-бізнесу. Подібну послугу Полякова запропонувала ще під час карантину, але вона була платною. Тепер це можна зробити безкоштовно. 

Віктор Бронюк, музикант

Музичні інструменти змінив на зброю: Віктор Бронюк вступив до лав тероборони ЗСУ.   Вінницький музикант разом з іншими чоловіками та жінками бореться проти російського агресора. Лідер гурту «ТІК» є почесним громадянином міста Вінниця, саме тому він приєднався до територіальної оборони Вінницької області. Співак з 2014 року допомагав воїнам АТО і зараз також вирішив обороняти Україну від російських окупантів.

Дмитро Шуров, музикант

Популярний український музикант, що народився у Вінниці, фронтмен гурту Pianoбой Дмитро Шуров на початку березня перерахував 100 тисяч гривень на підтримку Збройних Сил України. Артист зазначив, що до російської агресії підтримував соціальні та правозахисні ініціативи, але зараз настав час підтримати армію.

«Україна сьогодні — приклад відчайдушної боротьби за людяність, за своє право жити на своїй землі. Ми на передовій боротьби світу з безумовним злом. Гинуть тисячі безневинних людей. Гинуть діти, палають школи та дитсадки. І ми потребуємо всієї допомоги світу. Але в першу чергу — ми, як ніколи, потребуємо один одного. Слава народу України!», — написав Дмитро Шуров на своїй сторінці у Фейсбук.

Іванна Онуфрійчук, телеведуча

Війна застала Іванну Онуфрійчук на Мальдівах, де вона святкувала річницю весілля з чоловіком-казахом Алмазом. На райський курорт вони взяли з собою всю сім'ю,яка мешкає на Вінниччині, але їхній відпочинок обірвала війна в Україні. Зірка забрала рідню до коханого у Швейцарію і стала всіляко допомагати Батьківщині з-за кордону – передавати речі, їжу, одяг та виходити на мітинги з жовто-синіми прапорами. Швейцарці влаштували ходу на підтримку України в Женеві. На чолі колони йшла Іванна Онуфрійчук з сестрами.

«Збирати щодня гуманітарну допомогу та їздити на мітинги на підтримку рідної країни – таке моє сьогодення… У той час, як рідні українці вимушені ховатися від обстрілів та вибухів у холодних підвалах, без їжі, води та світла.

Зовсім не випускаю з рук телефон. Моє серце розривається на мільйони шматочків щоразу, коли бачу новини. Не про таку реальність ми всі мріяли, але я вірю, що скоро все це скінчиться і над Україною буде мирне та світле небо.

А поки що нам усім потрібно триматись, не падати духом та підтримувати Україну і наших героїв всім, чим можемо. Молимося за Україну, за кожне її місто та за кожного українця», — висловилась Іванна Онуфрійчук.

Сергій Асафатов, музикант

«Дякую за світанки»: АСАФАТОV презентував новий кліп з подякою ЗСУ і людям, що стали рідними. В одному відео наш земляк Сергій Асафатов зібрав кадри, які показують, наскільки особливі українці.

Нова пісня артиста-мульти інструменталіста — ода життю, незламності вільних людей і неминучій перемозі світла.

— Я вірю, що ми переможемо! Я вірю в то! Дуже вірю! Бо як інакше, — каже Сергій Асафатов. Здавалося, що зараз взагалі не до музики. По суті так воно і є. Але все одно те, що хоче вибратися назовні, не може бути не випущеним. Ця пісня про те, що щастя у простих речах. Це нагадування про те, що побачити сонце, яке сходить на світанку — теж велике щастя.

Створюючи нову пісню в умовах війни, Сергію Асафатову довелося самотужки зводити, аранжувати й прописувати партії кожного інструменту — від труби і барабанів до гітари і укулеле — у домашній студії.

Олександр Теренчук, шоумен

Комік та шоумен Олександр Теренчук досить відома у Вінниці персона. Його нерідко можна побачити у ролі ведучого загальноміських свят, у скетчкомах на телебаченні або ж на фестивалях гумору.

Коли на Україну прийшла війна, Теренчук почав активно займатися волонтерством — відправляє продукти, амуніцію та техніку воїнам ЗСУ.

Віднедавна вінницький шоумен почав записувати веселі відео, щоб глядачі могли трішки відволіктися та усміхнутися в нелегкі часи.

                                                                                                Фото і відео з відкритих джерел

Читайте також:

Дозвілля для переселенців. Де прогулятися, що відвідати і скуштувати у Вінниці?

У Вінниці творчі майстерні влаштовують психологічний релакс для біженців з гарячих точо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Кристина Чепурна

    А потім всі такі кричать про те що школи і лікарні бомблять, бо ті сцикуни там засіли
  • Василь Малик

    Олень, а як на рахунок шоколаду? Чи встиг перевзутись?
  • Галина Стадник

    Ті хлопці яких привозять у гробах фотки не виставляли,а дійсно боронили країну,несоромно у школі показуху влаштовувати 😰
  • Ніна Юхно

    Доземний уклін Вам захисники за мужність і стійкість!!! Нехай Ангел-охоронець береже Вас!!!

keyboard_arrow_up