«Світ, прокинься!» Pianoбой Шуров про наближення війни до кордонів НАТО, втрату друга і підтримку армії

«Світ, прокинься!» Pianoбой Шуров про наближення війни до кордонів НАТО, втрату друга і підтримку армії
  • Вже у перші дні війни наш зірковий земляк Pianoбой перерахував власні 100 тисяч гривень на підтримку Збройних сил України.
  • Чудово володіючи англійською мовою, артист щодня звертає увагу світу на той жах, який переживає Україна.

Соцмережі для українських артистів під час війни стали основною зброєю — можливістю організувати масову волонтерську допомогу й донести правду про війну в Україні до мільйонів своїх шанувальників за кордоном і в росії зокрема.

Pianoбой Дмитро Шуров на своїх офіційних сторінках у Facebook та Instagram публікує слова підтримки для українців та героїв-захисників, сам постійно фінансово допомагає армії й ділиться контактами перевірених волонтерів, а у останні дні особливо активно звертається до НАТО і світових організацій, публікуючи відео і тексти англійською мовою із закликом допомогти Україні у боротьбі з головними терористами сучасності.

— NATO, close our sky and we will take care of the ground! — НАТО, закрий наше небо і ми збережемо землю!

Відео дня

«Треба змусити абсолютне зло заповзти назад у свою яму»

— Сьогодні вранці ще один російський артилерійський снаряд влетів у будинок цивільного населення в Оболонському районі Києва. Київ — сучасне європейське місто на 3 мільйони людей. Це мій район, район, де прожила моя родина десятиріччями, де ми ростили дитину, зустрічалися із друзями, гуляли й творили. Молодий район, повний молодих родин.

Немає угоди з людиною, яка робить такі речі. Він ніколи не зупиниться і там немає людських аргументів. Єдиний спосіб це зупинити — об'єднатися всім світом і змусити абсолютне зло заповзти назад у свою яму й померти там в ізоляції.

Поки уряди США і Європи продовжують «виражати занепокоєння», у людей на голови бомби летять. Одного разу з вами може трапитися те ж саме. Війна може прийти у ваші будинки. Вчора російська ракета вже впала на об'єкт за 20 км від кордону з нашим другом Польщею. Яка також сусідить з ЄС і НАТО. СВІТ, ПРОКИНЬСЯ!!!

Про втрату друга, що грав у кліпі «Родимки»

— Що я зараз відчуваю... Що нема нічого страшнішого за війну. І збагнути це можливо, лише переживши на власній шкурі. Коли ти втрачаєш все, що для тебе цінне. Коли нема і не буде більше землі під ногами.

Не може бути в цьому світі достатнього покарання тим, хто починає війни. Спочивай з миром, найкращий з усіх іншопланетян, яких я знав, добрий та прекрасний воїн світла Паша Лі.

Наша робота із Пашею — кліп «Родимки».

— На жаль, відбувається найгірше, що тільки можна собі уявити. У 21-му сторіччі, посеред Європи, росія атакує Україну і несе сюди біль, кров, жах та смерть. Але правда на нашому боці. Ми в Україні, ми зберігаємо спокій і готові до усього. Віримо у наші Збройні сили та підтримку світу у цій нерівній боротьбі.

«Маємо постійно підтримувати армію»

— Ці 100 000 гривень — наша не перша та не остання підтримка ЗСУ цього тижня. Зазвичай нашою зоною благодійності були здоров'я дітей, соціальні та правозахисні ініціативи.

Останні два роки фінансово виснажили музичну сферу. Ми боролись за музику самотужки, як могли. Але зараз, коли горять школи та дитсадки, коли вся країна живе та виживає сьогоднішнім днем, всі ресурси, фінансові та інформаційні, мають йти в одному напрямку — постійна підтримка армії, тероборони та волонтерського руху. Віримо в наші ЗСУ, віримо в нашого Президента, віримо в кожного українця. І віримо в наших партнерів у цивілізованому світі, які можуть врятувати тисячі життів мирних європейців в Україні, закривши наше небо.

«Ми, як ніколи, потребуємо один одного»

— Війна кожного з нас застала на своєму місці. Когось на роботі, когось у відпустці, когось на гастролях, а когось у теплому ліжку. Зараз як ніколи ми маємо бути рідні, маємо бути разом.

У кожного своя потужна зброя і кожен з нас може допомогти нам всім вистояти. Ми всім серцем віримо у нашу героїчну армію і у нашого сталевого Президента. Але будь-яка людина, яка навіть не знає, як перезаряджати рушницю, може своїми діями врятувати сотні людей — знайшовши їх, нагодувавши, розмістивши в себе. Перераховуючи гроші на потреби армії і тилу. Протидіючи російській пропаганді та розповідаючи світу про те, що нас, мирних жителів суверенної країни, зараз вбиває російська армія. Україна сьогодні — приклад відчайдушної боротьби за людяність, за своє право жити на своїй землі. Ми на передовій боротьби світу з безумовним злом. Гинуть тисячі безневинних людей. Гинуть діти, палають школи та дитсадки. І ми потребуємо всієї допомоги світу. Але в першу чергу — ми, як ніколи, потребуємо один одного. Слава народу України!

«Ніхто з тих, на кого я орієнтувався роками, не розчарував»

— Ніхто з тих, на кого я орієнтувався роками, не розчарував. Я завжди вірив, що гуманістичні цінності, хороший смак, критичне мислення, самоіронія, емоційний інтелект — це речі, які запобігнуть війнам, якщо їх сповідує більшість. Це процес, який зрушився з місця в останні роки в моїй країні. Ми почали слухати більше різної музики, читати книжки, відкриватись світовій культурній спадщині. Це шлях України до цивілізації. І всі, у кого я вірив роками, вже нас там зустрічають.

«Дихаєш так, ніби маєш бездонні легені, переповнені голками»

— Зараз кожен день і кожна година викарбовує в нас нові символи. Вони хвилюють, захоплюють, травмують, випалюють щось всередині. Вони розривають серце навпіл, плавлять свідомість, душать сльозами. Від них дихаєш так, ніби маєш бездонні легені, переповнені голками. Вони водночас тривожні, сумні та щасливі. Це зародження нашої нової МРІЇ.

росіянам: «Новим гарматним м’ясом станете ви»

У рамках проекту #скажи_россиянам_правду Дмитро Шуров записав окреме відеозвернення до росіян.

— Громадяни росії, я хочу поговорити з вами мовою, яку ви розумієте — мовою Менделєєва, Пушкіна, Чайковського. Мене звуть Дмитро Шуров. Я — український музикант і до 2014 року ми з вами зустрічалися на фестивалях, їли хліб, пили горілку, співали разом пісні. А зараз ваша армія бомбить і знищує мою Батьківщину — Україну.

Гинуть тисячі людей, горять лікарні, горять школи, горять дитячі садки. Помирають діти! Люди втрачають будинки, втрачають все — втрачають близьких…

За останні 8 років у ваші голови в росії вбили перевернену картину світу. Вам вбили переконання, за які зараз ваші діти, ваші сини, ваші чоловіки, ваші батьки їдуть сюди помирати. І коли вони приїжджають сюди, в Україну, на нашу землю, вони виявляють, що тут все інакше. Немає нацистів!

У мені є і українська, і російська кров. У мені є єврейська кров. Я не можу мати ніякого відношення до нацистів!

Але коли вони приїжджають сюди — вже занадто пізно. Тому що якщо їх не зупиняє на кордоні українська армія, яку підтримує весь світ, кожний українець буде їх ненавидіти. І зробить проти них все!

І вже дуже скоро вашим воєначальникам буде потрібно нове і нове гарматне м'ясо. І вони знайдуть його у тебе вдома! У твоєму будинку!

Вони мобілізують вас всіх. Вони відправлять твого сина, твого чоловіка, твого батька сюди, в Україну, гинути. Гинути за що?

Ми сидимо тут у своїх будинках. У нас тут родини, діти, у нас тут бізнеси, які ми побудували. Ми не відступимо! Я хочу звернутися до жінок, у яких завжди було більше здорового глузду і почуття самозбереження: залишайте ваших мужиків вдома, залишайте ваших синів, ваших батьків вдома за всяку ціну! Тому що ваш ворог — це не Україна, ваш ворог — це ваша влада, яка штовхає вас до того, щоб знищувати сусідню країну — Україну і її мирних жителів.

 

Читайте також:

«Байрактар», «Шо ви браття» і нова версія хіта «Я солдат». ТОП пісень, написаних за дні війни

«Не знаю, як це можна пробачити!» Оля Полякова про мовчання друзів і концерти після нашої перемоги

Книжки, кіно та інтернет: які онлайн-сервіси та послуги стали безоплатними через війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (195)
  • Наталия Гуска

    молодець!
  • Тамара Берегуля

    Респект!
  • Валентина Біда

    Головне не гроші,свобода,вільне мислення імир. Дякуємо за підтримку.
  • Елена Розумович

    Дякуємо, здоров'я вам

keyboard_arrow_up