«Байрактар», «Шо ви браття» і нова версія хіта «Я солдат». ТОП пісень, написаних за дні війни

«Байрактар», «Шо ви браття» і нова версія хіта «Я солдат». ТОП пісень, написаних за дні війни
  • Від бадьорого репу з міцними словами 18+ до присвяти тим, хто одружується під сирени повітряної тривоги.
  • Для героїв ЗСУ і тероборони, їхніх матерів і біженців, які були змушені покинути свої домівки.
  • За дні війни українські артисти написали десятки нових пісень, втіливши думки і почуття кожного з нас: з ненавистю до ворогів-окупантів, безмежною повагою до воїнів і безстрашного українського народу, з сумом за загиблими і 100-відсотковою вірою у нашу перемогу.

У першій частині нашої добірки — пісні Сергія Бабкіна, PROBASS, Христини Соловій, ONUKA, Віктора Бронюка, Олега Винника, MELOVIN, ТНМК, Vivienne Mort, Yurcash, Dakh Daughters, Руслани, KOZAK SYSTEM, Сашка Положинського, Gogol Bordello, Mari Cheba, Макса Барських, Колі Серги, Артема Пивоварова, «Один в каное» і багатьох інших.

І це лише перша добірка. Далі — неодмінно буде ще більше прекрасних переможних пісень для щасливої України!

JOCKII DRUCE «Шо ви браття»

— Міцна пісня з купою ненормативної лексики і двома купами оптимізму!

Відео дня

BOTASHE «ПНХ»

— Цей трек коротко описує нашу позицію і наш «настрой». Бойового духу братикам, хто на передовій! Щирі співчуття усім втратам і сили тим, кому найважче. Ми однозначно переможемо! З нами Бог і ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

Тарас Боровок «Байрактар»

Автор народного хіта «Байрактар» — кадровий військовий Тарас Боровок. У чоловіка лише чотири класи музичної школи за класом труби. Вся інша освіта — військова. У перший же день російської навали Тарас підписав контракт зі Збройними силами. І отримав... навіть не наказ, прохання — написати народний хіт. Пісня про турецький безпілотник «Байрактар» стала одним із перших хітів, народжених війною. Трек переклали англійською, арабською, турецькою та іншими мовами.

— Якби час був писати складну музику — будь ласка. Але ситуація вимагає простих доступних речей, щоб сісти під гітару у дворі і бринчати, але щоб там ще був якийсь меседж закладений, бажано патріотичний, — каже автор.  

Сергій Бабкін — нова версія пісні «Я солдат»

— Сьогодні наші особисті життя зникли як явище. Перетворилися на єдину громадянську мету. Повне зосередження на боротьбі з рашизмом. Останнім часом не слідкую за тим, який день та яке число зараз на дворі. Файні люди нагадали і я отямився. Сьогодні 12 березня. Сьогодні мав відбутися концерт у моєму рідному Харкові. Презентація нового альбому «КОСМОТАТО». А вчора мав бути такий самий виступ у Києві. Ці концерти ми зіграємо в найближчому майбутньому. Все буде Україна. Все скоро скінчиться завдяки Богові та найталановитішим воїнам у світі —  Збройним Силам України. Ми зустрінемось з вами, коли настане мир. Обіймаю вас всіх! Слава Україні! Тримаймося. Терпіння та сил всім нам. Бережи, Боже, Україну!

«Пирятин» «Арта»

— Кажуть Тік Ток нині по вінця забитий нашою «Артою». Хороші люди підігнали нам своє бачення нарізочки під «Арту» у якості подарунка, ним й ділимося з прихильництвом. Так хочеться сказати тисячу слів, але уже є пророча «Арта». Ї.аште, пацани!

PROBASS & HARDI «Козаки йдуть» (feat. ANNA BULAT)

— Козаки йдуть! Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці! Брати та сестри! Ці суки повинні лягти!!! Їм п.зда @! ЦЕ НАША ЗЕМЛЯ!!! НАША УКРАЇНА!!! Ми відклали музику до кращих часів АЛЕ! Наші друзі з інших міст почали писати про те, що «Доброго вечора» лунає у всіх бомбосховищах і так чи інакше підіймає бойовий дух наших Українців. Якщо музика може чимось допомогти, хай допомагає! Трек для всіх українців! Завантажуй, слухай, відправляй своїм! Козаки йдуть! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!! СЛАВА ЗСУ!!!!

vladco71 «Сердце мое превращается в лед»

— У підвалі ми перечікували обстріл з моїми сусідами — сімейною парою, яка старша за мене на 15 років. У цей час моя дочка вибиралася з Києва в Ужгород. Напевно, тому й слова такі вийшли. А звук тихий, тому що писалася пісня на диктофон у тому ж підвалі під Черніговом. Щиро про мене і нас нинішніх.

Макс Барських «Буде Весна»

— Сьогодні кожний із нас робить усе можливе, щоб врятувати свою країну — те місце, де ми народжені, де ростуть наші діти й поховані наші предки. Де кожне місто рідне і кожна посмішка гріє по-особливому. Я пишаюся нашою силою і волею, я нескінченно гордий бути українцем. Сьогодні МИ ВСІ — УКРАЇНА! Ми клітини одного організму, саме тому кожна втрата б'є прямо в серце, кожна перемога дозволяє перевести подих… Я вірю: ми — непереможні і дякую кожному солдату — ви безстрашні воїни, ви наша Надія. Ми — дуже талановита нація і у кожного українця є своя секретна зброя, моя — це музика… #БудеВесна!

Коля Серга «Свободным!»

— Цю пісню я написав три роки тому. Вона називається «Свободным!». Сьогодні вона як ніколи співзвучна настрою українського духу. Те, що за ці дні піднялося із глибинної свідомості нашого народу, стало міцним і надійним матеріалом для будівництва унікальної потужної творчої нації. Україна = свобода. Ми — народ, у страшну годину об'єднаний любов'ю до близького, співчуттям і готовністю до самопожертви заради свободи і миру. Миру, який є перемогою над війною, а не страхом перед її жахами. З нас починається новий аркуш у світовій історії. Аркуш, на якому нашою кров'ю написано: «Будущее человечества за свободными людьми. Пока в мире есть диктатура и оружие массового поражения, вся история человечества не стоит ничего. Топорам войны место в земле. Пришло время человека созидающего».

ONUKA «Ми не німі»

— Ми вже перемогли. На духовному рівні. На енергетичному. На людяному. На душевному. Залишилось ще трохи. Вірю в нас без жодних сумнівів! Слава моїй рідній єдиній і унікально мужній Україні!

Христина Соловій «Українська лють» (Bella Ciao cover)

— Моя версія італійської народної пісні. Присвячую нашим героям, ЗСУ і всім, хто зараз бореться за рідну землю #bellaciao #зсу #ukraine

Віктор Бронюк «Все буде Україною»

— Вечором моя подруга Ліля Лілик прислала невеличкий текст. Я там щось трошки нашкрябав. Є одна пісенька — не судіть суворо) Слава Україні! Слава українським героям! Ми переможемо!

Патріотичний реп «Яйця, як у Кім»

Олег Винник «Сльози на Землі»

— Нас, УКРАЇНЦІВ, не знищити! Ніколи Україна не буде чиєюсь! Ми сильні! Пишаюсь нашими захисниками. Молимось за Україну. З нами БОГ!!!

MELOVIN «Не зволікай» 

— Слава Україні! Слава Збройним силам України! Доки Україна потерпає від наступів ворога, музика дозволяє рухатися вперед. Пісня #незволікай, яка вже носить визначення «гімн сучасності» серед слухачів та українських ЗМІ, отримує також підтримку Європи! Дякуємо, що ви разом з нами у ці складні часи. Дух українського народу не зломить ні один ворог!

ТНМК «Доми»

— На 26 лютого в нас була запланована прем'єра нового синглу — «Доми». Саме на 26, бо це — День кримського спротиву російській окупації, а в пісні, створеній разом з кримськотатарською співачкою Ельвірою Сарихаліл на чудовий вірш Сергія Жадана в межах проекту «Кримська платформа», йшлося про втрату татарами свого дому. З лютого світ остаточно змінився, війна перестала бути гібридною і сьогодні божевільний агресор бомбить українські міста, намагаючись позбавити нас наших домівок. Позбавити всіх нас самої України. Але в них нічого не вийде. Імперія лише прискорює своє падіння. Так було завжди — каже нам історія. І ми відбудуємо свої доми!

Vivienne Mort «Пісня про вірність»

— Вранці 8 березня 2022 року прочитала новину про те, що віднині діє закон про можливість побратися з військовим без його присутності. Завдяки чому з'явилася «Пісня про вірність». Завжди вважала це слово дуже гучним і пафосним, але не тепер. Які часи, така і риторика. Дослухавши, прошу перевести будь-яку посильну суму на рахунок, від 1 грн: https://savelife.in.ua/ Ми всі тут живі, слухаємо і співаємо, бо нас захищають, не інакше. #пояснювальна #пісняпровірність #зсу

Yurcash «Жовтий скотч»

— Всім 4.5.0! Cлава воїнам ЗСУ! Музика: Юрій Юркеш Юрченко, слова: Максим Кривцов. Наш всеукраїнський волонтерський ланцюг надміцний і безкінечний! Допомагайте, хто як може і де може! Діліться один з одним тим, що маєте на місцях. Є дуже багато людей, яким зараз конче потрібна допомога. Часом шматок хліба і зайва тепла одежина комусь врятує життя. Трохи пафоса, бо дуже хочеться) Знайте! Наш народ ніхто і ніколи не зможе перемогти, ніякою супер-пупер зброєю! І нагадую:  9 травня наш концерт в Кремлі!

Dakh Daughters

— Привіт, любі люди! В цей надскладний для нашої країни час, коли кожен робить, що може робити найкраще задля майбутнього життя, у мене є можливість підтримати нас своєю піснею! — звернулася солістка гурту Ганна Никитина. — Величезна невимовна подяка усім, хто зараз в Україні і переживає цей страшний досвід боротьби із темрявою!!! Ми вистоїмо!!! Разом ми сила!!! Слава Україні!!! Героям слава!!!

Руслана «Я жива»

— Пісня, яку я присвятила УКРАЇНІ — «Я ЖИВА». Вічна пам’ять світлим людям! Пам'яті загиблих відважних, світлих, молодих, красивих наших хлопців, яких вже не повернути, яких забрала путінська смерть… нашим воїнам-героям! Пам'яті простим мирним українцям, що загинули від путінської смертельної війни… Я присвячую мою пісню всім живим! Залишайтесь живими! Я благаю! Давайте жити, а не вмирати…

KOZAK SYSTEM «Мамо»

— Ми планували реліз пісні «Мамо» на квітень цього року разом з кліпом. Але саме зараз прийшов її час. Сьогодні вся країна, всі сини і доньки встали на захист нашої Незалежності, встали на захист нашого народу. І кожна Мама зараз сидить вдома, хвилюється і чекає звісток, але ми можемо запевнити наших мам, що ми повернемося живі. Ворог буде розбитий. Нашим хлопцям та дівчатам, їхнім мамам і татам. Слава Україні!

Сашко Положинський «Гати!»

— Ця пісня написана кілька років тому як присвята моєму другові Гатилу та кожному українському воїнові й воїтельці, які гатять так, що аж гай шумить! Тоді ми її так і не записали, але записали тепер. Якщо матимете бажання й натхнення створити власне відео з кадрів останніх днів війни, то пісню можна знайти тут: https://t.me/sashkopolo  Слава ЗСУ та всім, хто гатить разом з ними!

Gogol Bordello vs The Cossacks «Teroborona»

— Дорогi Захисники України! У цей тяжкий час ви робите те, чим пишається весь свiт! Ви зупинили .баний «русмир», зроблений по ліцензії пропаганди Гебельса. Українці першi, хто послав цю хімеру на.уй. Ми надсилаємо нашу глибоку пiдтримку та глибоку повагу кожному з вас! Україна переможе!!! Слава Українi!!! Героям Слава!!!

Mari Cheba «Місце сили»

— Місяць тому, коли я написала цю пісню і показала її своєму другові, саундпродюсеру Михайлу Клименку (ADAM), ми й уявити не могли, що сьогодні будемо слухати її в такій реальності та відчувати кожне слово. Для нас ця пісня — це символ того, що ми переживаємо. І я вважаю, що кожному українцю зараз важливо знати, що сила — в нас. Сила в тому, що ми є. Що ми маємо силу світла. Ми на своїй землі. Правда на нашому боці. Ми захищаємо свої сім’ї. І ми заслуговуємо на те, щоб бути вільною країною. Ми заслуговуємо вільно висловлювати свої думки, вільно творити, вільно будуватися, вільно жити. Ця пісня є для нас особливо символічною — тому що мій саундпродюсер втратив свій будинок у Гостомелі. Втратив все, що він створив і будував. Але він не втратив цю пісню. І я дуже хочу, щоб кожен українець знав, що є цінності, які ми ніколи не втратимо. Вони в нас, в нашому серці. Я всіх вас дуже люблю. Тримаймося. Ми переможемо!

Артем Пивоваров  #не #твоя #війна

— Запишу...коли все закінчиться... Україно, моя люба ! Рідна! Непереможна! «Не твоя війна» мається на увазі війна, яку ми не хотіла ... Читайте поміж рядків, бо часом на сьогоднішній день інформаційна контратака в тренді, але у цих «джунглях» треба вже було навчитись за два тижні, хто є на якому боці.

Гетьман Анастасія «Вдома»

— Ми у себе вдома. На своїй землі! Цю пісню Анастасія Гетьман написала приблизно за тиждень до війни. Ми і подумати не могли, що за кілька днів почнеться війна і нам доведеться захищати СВІЙ ДІМ від непрошених гостей. У 2014 році у нас забрали дім, сьогодні вони намагаються зробити це знову. Боляче. Страшно. Але тепер ми сильніші. Ми знаємо, що Господь з нами, бо це Він нам дав Дім! Це відео зняв @vladprih в однокімнатній квартирі на Західній Україні, де сестра моєї дружини з її чоловіком прийняли у себе 15 біженців з Харкова, Києва та Донбасу. Ми з різних куточків нашої країни, ми різні, але такі схожі. Усі інші кадри з відео були зняті задовго до війни і тепер стали у нагоді. Українці, ми пишаємося кожним із вас. Хочемо кожного обійняти і сказати, що ми ще відсвяткуємо день нашої перемоги над ворогом. Вдома!

 

NAGVAYER «На полі битви»

— Присвячується усім захисникам України, що на полі битви відстоюють незалежність та свободу українського народу та їх земель. Все буде Україна!

«Ціна Ритму» ЗСУ

— Ми маємо чітку позицію по відношенню до ситуації, яка склалась в Україні. Тепер висловлюємо її у пісні, яку зробили для підтримки бойового духу громадян та Збройних сил України. Трек в абсолютно вільному доступі та не має жодних обмежень в поширенні.

Karta Svitu «Крила»

— Музи не мовчать! Написав пісню для вас, мої класні коти, — каже очільник гурту Іван Марунич. — Нехай ця пісня надихне і допоможе! Слава нашим воїнам і Великому народу!

Один в каное «У мене немає дому»

— Обіймаємо кожного, кому сьогодні довелось залишити свій дім. Настане день, коли ми всі повернемось у свої домівки і вже ніколи нікуди не підемо!

 «У мене немає дому» — пісня не нова, але нині, як ніколи актуальна. Трагедія. Щодня. Щохвилини. Щосекунди. Розлучені родини. Розбиті серця. Розірвані душі. Наші люди мали мрії та плани. Та їхні життя зупинили. Їх змусили все кинути. Їх змусили бігти. Щодня. Щохвилини. Щосекунди. росія створює нову націю вигнанців. росія знищує українців. Зупиніть росію. Зупиніть війну. Зніміть з паузи життя мільйонів українців, доки росія не зупинила ваші.

ЯрмаК «Наступит день»

— «И эта сука война, сюда пришла не сама. Демон из красной цитадели давно выжил из ума». Зараз пісня 2020 року, на жаль, стала актуальною як ніколи. #yarmak #наступитдень #standwithukraine

Олег Фагот Михайлюта  «Марш української армії»

— Тримаймося, українці! І вчимо українських пісень! Хто борець, той здобуває світ! Нас на росії називають націоналістами, тож співаймо наших пісень і маршів! Героям слава!

Тарас «Я щасливий!

— Поведінка, риторика і меседжі змінюються під тиском зовнішніх обставин... (Дуже короткий курс з драматургії твору).

Гурт «Шабля» «Ворог йде війною»

— Присвячується героїчному війську українського народу в боротьбі за Україну. Слава Україні — Героям Слава!

Vivienne Mort «Зима не вічна»

— Чудеса, мені знайшли піаніно. Я не знаю, чи потрібні в цей час пісні, але вони з’являються самі, — зізналась Даніела Заюшкіна, яка майже щодня публікує нові пісні. — Там, де є чим зайнятися, є кого любити, є на що надіятися — там нічого боятися. З нами сила, любов, достоїнство. Хто не закляк духовно, той і переміг. Люблю вас. Без паніки. Ми разом. #зиманевічна

ONUKA «People shoot people»

— Цю пісню написано ще 2017 року. Лейтмотивом її були рядки: «Стріляє не зброя. Стріляє людина.» Ця війна — це свідомий вибір, свідома агресія, свідоме вбивство мирного населення, рішення однієї людини, підтримане натовпом заляканих рабів системи. З нам Бог, з нами світ! З вами — диявол в бункері. Низький уклін ЗСУ та кожному українцю, хто захищає наше майбутнє. Все буде! #peopleshootpeople

Христина Соловій «Я несу мир»

— Мир можливий лише після перемоги. Ця пісня для всіх, хто бере до рук зброю, щоб відстояти Україну та наше право на існування. Ви несете мир. Дякую Андрію Балану, моєму другу по духу за поштовх, віру і пекучі рядки, що лягли в цю пісню. Я випустила це демо за 10 годин до російського вторгнення. Ця пісня адресована молодим людям, які вирішили взяти в руки зброю, щоб захистити нашу свободу. Ми покоління, яке ніколи не бачило радянського союзу і народилося у вільній Україні. Я вірю у Збройні Сили України. Вони завдають величезних втрат російським військам, найбільших в історії росії. Ми віримо в перемогу. Ми про вільне майбутнє, а не про війну. Не дивіться на нас лише як на жертв, ми творці. Відкривайте та підтримуйте нову українську незалежну музику, яка народилася під час війни з росією: ONUKA, LATEXFAUNA, dakhabrakha.

«Океан Ельзи» «Перевал»

— Пісня «Перевал» була записана у 2019 році, як офіційний саундтрек до фільму «Захар Беркут» (виробництво Film.UA). У жовтні 2019 року на прем'єрі Вакарчук сказав, зокрема, й таке: «Це історія про одну з головних речей у світі — про мужність. Про мужність чоловіків, жінок, дітей. Про ту саму мужність, що не раз всім нам допомагала подолати не один крутий поворот долі, не один перевал. Круто, що цю історію розповіли знов, прямо зараз. І саме про це наша нова пісня». Тоді ми думали, що це про кіно, а виявилось — про наше життя. І ми точно знаємо фінал цієї битви. #УкраїнаТримаєОборону

Відео пісні дивіться тут

Захисники-татусі заспівали колискову українським дітям

— Наші військові охороняють ваш сон, малята, спіть спокійно!

 

Читайте також:

«Не знаю, як це можна пробачити!» Оля Полякова про мовчання друзів і концерти після нашої перемоги

Щоб не плакати, ми сміялись: добірка мемів про війну

У перемозі над росією впевнені 92% українців. На думку більшості, це станеться у найближчі тижні

Книжки, кіно та інтернет: які онлайн-сервіси та послуги стали безоплатними через війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Романенко

    А деякі стали хітами

    https://youtu.be/BvgNgTPTkSo

  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up