Відео до сліз! Нову пісню гурт «ТІК» присвятив всім, хто віддав життя за Україну

Відео до сліз! Нову пісню гурт «ТІК» присвятив всім, хто віддав життя за Україну
  • Про побратима, батька, сина, брата, матір, дочку, сестру, онука, учня, вчителя, колегу, сусіда, друга...
  • Нова пісня гурту «ТІК» «Журавлі» — про кожного українця і українку, подих яких обірвала війна.
  • Під час перегляду важко стримати клубок у горлі. Кожна нота, кожне слово, кожний кадр зачіпає найтонші струни душі.

Про те, що болить кожному українцю. Про тих, про кого неможливо не думати…

Сьогодні гурт «ТІК» презентував нову зворушливу прем’єру — кліп і пісню «Журавлі» — присвяту всім, хто віддав життя за Україну.

— Коли буде нова пісня «ТІК»? Всі ці місяці нас питали шанувальники. Скажу чесно: ті драйвові пісні «ТІК», до яких всі звикли, зі зрозумілих причин геть не писалися і не складалися. Те, що дехто порахував нашим творчим «мовчанням», насправді для нас було чітким рішенням не ловити хайп на темі війни. Бо болить по-справжньому… Наш гурт одразу вирішив, що, коли прийде час, нова пісня буде зі справжніми почуттями і емоціями, які переповнюють всіх нас, — говорить фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк. — Пісня і кліп «Журавлі» для нас — не просто нова робота. Це пісня, у кожній ноті і кожному слові якої…все! Все, про що думалось, що відчувалось, що боліло всі ці місяці. Всі ті, хто будуть у наших серцях завжди.

Відео дня

Текст надіслала вінничанка у Instagram

— Існує легенда, що саме із журавлями душі загиблих воїнів повертаються до рідної землі і своїх домівок, де досі чекають... Саме тому нову пісню ми назвали «Журавлі», — ділиться Віктор Бронюк. — Якщо не рахувати перезапуск «Люби ти Україну», це перша прем’єра нашого гурту з початку повномасштабної війни. Не тому, що всі ці місяці нам не було, що сказати. А тому, що сказати хотілось саме те, що йде від серця.

В основі нової пісні гурту «ТІК» — вірш «Присвята загиблому солдату» вінницької поетеси Анни Осадчої, який вона надіслала Віктору Бронюку у Instagram. Музикант каже: шанувальники часто діляться своєю творчістю, та саме цей вірш він прочитав — і серце одразу відгукнулося кожному слову.

Лідер «ТІК» дописав приспів та музику. Оскільки частина учасників гурту зараз мобілізовані й проходять службу у лавах ЗСУ, записували пісню малим складом.

«Втрати торкнулись кожну родину»

Фортепіано, акустична гітара, перкусія, труба — кожна нота пісні торкається найтонших струн душі.

— Хоч пісня вийшла сумна, зате дійсно щира і близька кожному. Коли ми розпочали репетиції, зізнаюся: ледве вдавалось стримати клубок у горлі, — каже Віктор Бронюк. — За час війни, на жаль, всі ми втратили багатьох рідних і друзів. На полі бою загинув син дружини нашого барабанщика Роман Ратушний… Під час окупації Чернігівщини на власному подвір’ї від влучання снаряда «Граду» загинув тесть нашого бас-гітариста… Щодня маємо непоправні втрати найкращих синів і доньок України, які кохали, мріяли, будували плани на майбутнє, але їхні життя обірвав ворог і війна…

Фінал кліпу без сліз дивитися неможливо

Кліп на нову пісню «ТІК» зняв режисер Роман Веркулич, з яким гурт співпрацює вже багато років.

Чорно-біле відео має дві сюжетні лінії. У першій — Віктор Бронюк з музикантами грають концерт для тих, хто через війну, на жаль, наживо його вже не почує. У другій — образи рідних, які до останнього чекають своїх Героїв.

Фінал кліпу без сліз дивитися неможливо: воїн ЗСУ постає у образі розіп’ятого Ісуса Христа. Жертовність кожного, хто став на захист України — це не просто символи, а, на жаль, щоденна реальність. Цвинтарі у кожному місті всипані свіжими могилами захисників, які віддали життя за свободу України.

— Хотілося би хоч зараз підвести риску, та, на жаль, втрати ще будуть продовжуватися — аж поки не здобудемо Перемогу, — говорить Віктор Бронюк. — Маємо пам’ятати кожного і ту найвищу ціну, яку українці віддають за незалежну Україну. Мусимо робити висновки, щоб не допустити нічого побідного у майбутньому, і завжди цінувати здобуту свободу й можливість жити у вільній країні. Вічна слава кожному Герою!

 

Читайте також:

Женя Галич у Вінниці: «Вони будуть покарані за кожне українське життя! Це я обіцяю, як солдат ЗСУ»

«Українську виставу про диктаторів у Багдаді всі зрозуміли!» Олександр Ковшун привіз Гран-прі з Іраку і готує прем’єру у Вінниці

«Знімали кліп у суцільний темряві»: вінницька співачка Darisha презентувала щемливе відео «Мій дім»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Люба Павельчук

    Ми багатостраждальна Нація ,важко надзвичайно.Вірю все буде добре, все буде Україна..

keyboard_arrow_up