Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує

Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує
  • Стало відомо, хто змагатиметься за посаду ректора Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова. Називаємо їх імена та наводимо їх біографії.

Міністерство охорони здоров’я України за результатами засідання комісії з проведення перевірки відповідності претендентів вимогам до керівника закладу вищої освіти, оприлюднили імена кандидатів на посаду ректора Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова.

Претенденти:

  • Власенко О.В.,
  • Жук С.І.,
  • Комар О.М.,
  • Тихолаз В.О.,
  • Петрушенко В.В.
  • Семененк А.І.

Вікторія Петрушенко

За інформацією на сайті мед університету імені Пирогова, Вікторія Петрушенко — доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М. І. Пирогова, народна артистка України.

Відео дня

Петрушенко Вікторія Вікторівна закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця (м. Київ) та Національну музичну академію імені П. І. Чайковського. Лауреат премії імені М.І. Пирогова, кавалер ордену імені М.І. Пирогова.

У 2002 році захистила кандидатську дисертацію за темою: «Холелітіаз після оперативних втручань на шлунку та дванадцятипалій кишці (фактори ризику, особливості патогенезу, профілактика)»,  в 2008 р.: докторську дисертацію на тему: «Інтенсивна терапія та хірургічна корекція асептичного та інфікованого панкреонекрозу (клініко-експериментальне дослідження)».

З 2009 по 2016 рік — проректор з наукової роботи ВНМУ ім. М. Пирогова, професор кафедри хірургії №1, завідувачка курсу ендоскопічної та лазерної хірургії.

Голова апробаційної ради по захисту кандидатських та докторських дисертацій зі спеціальності дитячої хірургії, акушерства та гінекології,  хірургії – спецради Д05.600.01.

З 2016 року — завідувачка кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М.І Пирогова.

Петрушенко Вікторія Вікторівна — ініціатор впровадження у вітчизняну медицину інноваційних методів діагностики та лікування важкої хірургічної патології, а це можливо тільки за допомогою інтенсивного розвитку саме наукової складової у галузі охорони здоров’я України, підготовки висококваліфікованих спеціалістів та залучення необхідних матеріально-технічних ресурсів.

У січні 2023 року з посади ректора Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова академіка пішов Василь Мороз. Виконувачкою обовязки ректора стала вікторія Петрушенко.

Вибори ректора у вінницькому медуніверситеті призупинили. Яка причина?

Андрій Семененко

З 2001 по 2007 рік навчався в Вінницькому національному медичному університеті імені М.І. Пирогова.

З 2007 по 2009 рік навчався в інтернатурі за спеціальністю «анестезіологія».

З 2007 по 2009 рік навчався в магістратурі та здобув кваліфікацію магістр медицини з анестезіології та інтенсивної терапії.

З 2010 по 2012 рік навчався в заочній аспірантурі на кафедрі клінічної фармації та клінічної фармакології.

29.02.2012 захистив кандидатську дисертацію.

19.09.2017 захистив докторську дисертацію.

З 2012 по 2017 рік проходив стажування в клініках Польщі, Словакії, Чехії.

За період роботи в університеті опубліковано 82 друкованих праці: 55 статей, 20 тез у вітчизняних та закордонних фахових виданнях, 4 патенти на корисну модель, три інформаційні листи про нововведення в системі охорони здоров’я. Є співавтором підручника «Фармакотерапія».

Олена Комар

У 2001 році закінчила медичний факультет Вінницького державного медичного університету ім. М. І. Пирогова, спеціальність «Лікувальна справа».

Друга вища освіта — Вінницький національний аграрний університет, спеціальність «Менеджер організації», 2010 рік.

У 2007-2009 рр. навчалась в аспірантурі на кафедрі підвищення кваліфікації керівних кадрів управління охорони здоров’я Національного медичного університету імені О. О. Богомольця.

Кандидат медичних наук 21.05.2009 р., НМУ ім. О. О. Богомольця, спеціальність 14.02.03 – соціальна медицина.

Доктор медичних наук з 2015 року за спеціальністю «Соціальна медицина».

Вчене звання професора кафедри соціальної медицини та організації охорони здоров’я присвоєно 27 вересня 2021 року.

Основні етапи науково-педагогічної діяльності у ВНЗ:

  • 11.2001 – 03.2008 – асистент кафедри соціальної медицини та ООЗ;
  • 03.2008 – 06.2011 – старший викладач кафедри соціальної медицини та ООЗ;
  • 06.2011 – 11.2016 – доцент кафедри соціальної медицини та ООЗ;
  • 11.2016 – до цього часу – професор кафедри соціальної медицини та ООЗ

Викладання дисциплін українською та англійською мовами: історія медицини, біостатистика, менеджмент та маркетинг у фармації, соціальна медицина, громадське здоров’я, економіка охорони здоров’я, фармакоекономіка, міжнародний маркетинг.

Керування виконанням дисертаційної роботи на здобуття вищої освіти ступеня доктор філософії, спеціальність 229 Громадське здоров’я. Рецензування й опоненція дисертаційних досліджень, методичних рекомендацій, навчальних посібників, освітньо-професійних та робочих програм.

Вища кваліфікаційна категорія з управління та організації охорони здоров’я.

Стажування у літній школі громадського здоров’я Бірмінгемського університету, штат Алабама, США, 2004 рік; Інститут післядипломної освіти, Прага, 2015 рік.

Голова Ради молодих вчених ВНМУ (2007-2015рр.), Голова Товариства Червоного Хреста ВНМУ (2004-2012рр.), помічник депутата Вінницької обласної Ради (2007-2012рр.), член робочої групи з оперативного аналізу причин смертності населення міста Вінниці при міському голові (2016-2018рр.).

Нагороджена грамотами Вінницької міської ради та виконавчого комітету з нагоди Дня медичного працівника.

Опубліковано 145 праць, з них 100 наукових (з них у фахових виданнях ДАК - 60) та 39 навчально-методичних, монографія, два інформаційних листи, 3 навчальних посібника.

Є членом Національної федерації України з наукової аналітики в галузі «Медичні науки».

Олег Власенко

Проректор з наукової роботи ВНМУ, Доктор медичних наук, Професор.

Власенко Олег Володимирович у 1984 році закінчив лікувальний факультет Вінницького медичного інституту ім. М. І. Пирогова.

У 2013 р. захистив докторську дисертацію за темою: «Нейронні системи, залучені у формування оперантної рухової програми в моторній корі».

Напрямок досліджень: нейрофізіологія, фізіологія серця.

У 2016 році призначений проректором з наукової роботи Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. Член наглядової ради Агенції регіонального розвитку Вінницької області. Нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти України (1996), Міністерства охорони здоров’я України (2001, 2011) та Кабінету Міністрів України 2017), має відзнаку МОН „Відмінник освіти України” (1998).

Віталій Тихолаз

Завідувач кафедри анатомії людини, професор. 1979 року народження.

Освіта: Вінницький національний медичний університет.

Написав  понад п’ятдесяти наукових статей.

Світлана Жук

Експертка МОЗ України в галузі акушерства і гінекології, судово-медична експертка України за спеціальністю «Акушерство та гінекологія»; голова консультативно-експерт­ної групи з розробки розділу «Акушерство, гінекологія. Лі­карські засоби» Державного формуляру лікарських засобів; головний редактор журналу «Жіночий лікар».

Освіта: закінчила Вінницький медичний інститут ім. Пирогова.

Професорка є автором та співавтором близько 400 друкованих праць, 12 методичних розробок, 8 інформаційних листів, 7 патентів, 3 монографій, надрукованих у 108 наукометричних виданнях.

 

Читайте також:

Грали в «Монополію», перетягували канат та їли вареники. Технічний коледж встановив рекорд

Готуємось до школи: що потрібно знати батькам майбутніх першокласників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ольга Примаченко

    А женщина белая красивая куда делась?
  • Алла Лисичкина-Тарасюк

    Прям інтрига кого ж оберуть, точніше кого точно не оберуть...
  • Вікторія

    Симоненко на фронт!

    Лариса reply Вікторія

    То Симоненко чи Семененко?
  • Інна

    Стара гвардія зверху начепили кафтан нібито все гарно і красиво а насправді всередині все тухле ,от і не дають молодим взятися до нормальної роботи де ж там хочуть керувати в затишку сірі кардинали

keyboard_arrow_up