Василь Мороз більше не ректор Вінницького медуніверситету. Хто очолив заклад?

Василь Мороз більше не ректор Вінницького медуніверситету. Хто очолив заклад?
  • Академік Василь Мороз з 1988 року працював ректором Вінницького медичного інституту.
  • Сьогодні, 20 січня, він залишив цей пост.
  • Що відомо про нову виконуючу обов'язки ректора Вікторію Петрушенко?

З наших джерел нам стало відомо про звільнення з посади ректора Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова академіка Василя Мороза. У Мороза закінчився термін контракту.

Міністерство охорони здоров’я України призначило виконувача обов’язків ректора Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.

Крісло в.о. ректора посяде Петрушенко Вікторія Вікторівна.

Відео дня

Що відомо про Вікторію Петрушенко

За інформацією на сайті мед університету імені Пирогова, Вікторія Петрушенко — доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М. І. Пирогова, народна артистка України.

Петрушенко Вікторія Вікторівна закінчила Національний медичний університет імені О.О. Богомольця (м. Київ) та Національну музичну академію імені П. І. Чайковського. Лауреат премії імені М.І. Пирогова, кавалер ордену імені М.І. Пирогова.

У 2002 р. захистила кандидатську дисертацію за темою: «Холелітіаз після оперативних втручань на шлунку та дванадцятипалій кишці (фактори ризику, особливості патогенезу, профілактика)»,  в 2008 р.: докторську дисертацію на тему: «Інтенсивна терапія та хірургічна корекція асептичного та інфікованого панкреонекрозу (клініко-експериментальне дослідження)».

З 2009 по 2016 рік — проректор з наукової роботи ВНМУ ім. М. Пирогова, професор кафедри хірургії №1, завідувачка курсу ендоскопічної та лазерної хірургії.

Голова апробаційної ради по захисту кандидатських та докторських дисертацій зі спеціальності дитячої хірургії, акушерства та гінекології,  хірургії – спецради Д05.600.01.

З 2016 року – завідувачка кафедри ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М.І Пирогова.

Вікторія Вікторівна – науковець, відданий своїй справі лікар та педагог. Під її керівництвом захищено докторські та кандидатські дисертації, надруковано близько двохсот наукових публікацій в науково-практичних вітчизняних та міжнародних періодичних  виданнях, створено чимало методичних рекомендацій, підручників, монографій, патентів на винаходи та корисні моделі.

За її ініціативою та безпосередньою участю проводяться численні наукові дослідження, започатковуються новітні методи лікування розповсюджених хірургічних захворювань сьогодення.

Петрушенко Вікторія Вікторівна – ініціатор впровадження у вітчизняну медицину інноваційних методів діагностики та лікування важкої хірургічної патології, а це можливо тільки за допомогою інтенсивного розвитку саме наукової складової у галузі охорони здоров’я України, підготовки висококваліфікованих спеціалістів та залучення необхідних матеріально-технічних ресурсів.

За сто років існування медуніверситету імені Пирогова тільки один раз колективом керувала жінка, репресована у сталінські часи. Де про це можна прочитати?

 

Читайте також:

«Його праця — подвиг». Що відомо про епідеміолога Данила Заболотного

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (359)
  • Вікторія Маслій

    Вікторія Вікторівна - найкращий кандидат на роль ректора ВНМУ. Це людина з великої літери. Досвідчений лікар, фахівець, чудовий педагог, науковець і просто людина!!!!!
    Тримаємо кулачки і впевнені у Вашій перемозі!!!!!
  • Borys Rad'ko

    То сексологиню призначають послицею,то оперну солістку ректорологинею,то солдатів годують кілограмовими яйцями.. Чекаємо на реакцію кого - не відомо!
  • Сергій Савіцький

    Коли вийде закон, коли пенсіонер не має право бути керівником будь-якого рангу... Пенсіонер може бути простим робочим, але там їх чомусь немає, бо здоров'я не дозволяє...Керувати повинна молодь, бо вона набагато енергійніша
  • Vira Nagorna

    Дякую Богу,що наш викладач був ректором.Ректор з великої  букви.Дай Боже йому здоров'я  та довголіття .

keyboard_arrow_up