Грали в «Монополію», перетягували канат та їли вареники. Технічний коледж встановив рекорд

Грали в «Монополію», перетягували канат та їли вареники. Технічний коледж встановив рекорд
  • У Вінницькому технічному коледжі встановили рекорд.
  • Одночасно провели заняття з елементами гейміфікації з 34-х дисциплін у 45-ти аудиторіях 45-ма викладачами.
  • Як це відбувалося? Розповідаємо.

Сьогодні, 12 березня 2024 року, у Вінницькому технічному коледжі встановили рекорд України з одночасного проведення занять з елементами гейміфікації з 34-х предметів. Заняття відбувалися у 45-ти аудиторіях з 45-ма викладачами. Крім того, до цього залучили студентів перших-третіх курсів усіх спеціальностей. Орієнтовно, як зазначили організатори, це 1055 людей.

Директорка технічного коледжу розповіла, що усі заняття були з різних предметів, але об'єднанні темою «Україна у світі».

Відео дня

— Це різні предмети загально освітнього компонента: українська мова, література, англійська мова, математика, фізика, радіотехніка, комп'ютерна інженерія, ремонт і устаткування електротехніки, тобто 34 різних дисципліни, — каже Світлана Василюк. — Але їх поєднує «Україна у світі», оскільки в кожній галузі є якийсь винахід, пов'язаний з українцями.

Світлана Василюк, директорка Вінницького технічного коледжу

Такого ще ніхто не робив

Завітала на цю знакову подію й Оксана Яценко, директорка департаменту освіти. Вона зауважила, що така подія є важливою для нас, адже наголошує на великому вкладі у розвиток світу саме українців і одночасно привертає увагу до важливості залучення до навчання гейміфікації.

— Ця ідея та подія є дуже важливою. Чим важлива? Тим, що інформація про Україну, про значення українців у світі, їх винаходи, історію та розвиток України і скільки вона зробила для світової науки, техніки та історії, потрібно нести у світ, — зауважила пані Оксана. — І гейміфікація дійсно цікава тим, що це ігрові моменти. Бо ми іноді забуваємо і в нас гейміфікація закінчується на рівні початкової або середньої школи, але вона цікава і студентам.

Робили вишиванку в комп'ютері

Журналістці «20 хвилин» вдалося завітати на заняття з інформатики, яке поєднувалося з математикою й основною темою. Здавалося б, як можна поєднати всі ці речі в одному занятті, однак викладачі чудово з цим впоралися. Студенти одночасно працювали за комп'ютерами: дехто робив патріотичний колаж, інший — ескіз української вишивки, а решта в грі вирішували приклади.

— Готувалися певно з тиждень, продумували всі елементи, щоб по часу встигнути. Це доволі клопітка робота. А ще й плюс: коли один викладач думає, то це одне, а коли двоє, то вже починають дискутувати, — ділиться спогадами про підготовку викладач математики Іван Овчар.

Іван Овчар, викладач математики

Грали в монополію

Запитуємо про підготовку до заняття Аліну Броду, яка викладає правове регулювання підприємницької діяльності.

— Сьогодні у нас семінарське заняття. На початку ми актуалізували знання з попередньо вивченого матеріалу, провівши тестування на платформі Quizizz. Це така ігрова платформа у вигляді вікторини. Студенти її полюбляють, адже виконуючи тест вони можуть спостерігати за тим, як змінюється таблиця лідерів, — пояснює викладачка. — Такі заняття для нас не є чимось новим, ми використовуємо подібні форми занять і в нашій буденній справі. І от саме студенти запропонували зіграти у настільну гру «Монополія».

Те, що це є традиційною формою заняття, підтвердили й студенти.

Аліна Брода

Перетягували канат та їли вареники

Цікавим зробили заняття і з фізичної культури, де студентам влаштували козацькі змагання.

— Ми вирішили провести заняття в рамках козацьких забав, адже діти різні. І зробили три номінації: «козаки спритні», «козаки розумні» (грали в шахи) та «козаки інтелектуали». А коли говоримо про Україну у світі, то що може бути краще за козаччину? — зазначає Юрій Феліксов, керівник фізичного виховання.

Тож студенти і канат перетягували, і на швидкість одягалися в козацький одяг, і вареники їли.

Юрій Феліксов

Пишаються своїм коледжем

Студенти коледжу зазначають, що пишаються своїм навчальним закладом і не менш раді долучитися та стати частиною такої визначної події.

— Я гадаю, що встановити такий рекорд круто, адже в нашому коледжі це вперше проходить, і для мене це дуже цікаво. Набувається новий досвід, — каже Каріна Михайлевич, яка навчається на комп'ютерній інженерії.

— Як на мене, наш коледж найкращий і я думаю, що найкреативніший у всій Україні. Тому для нас це стандарт (брати участь у подібних заходах, — авт.). Я пишаюсь своїм коледжем, — зізнається Юліан Павловський.



Читайте також:

Йога, хор, поетичні вечори і не тільки: зруйнуємо стереотипи про бібліотеки

Дружини мерів їх утримують? Проаналізували статки других половинок очільників міст Вінниччини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марія

    З ігровими елементами, ні?)
  • Мария

    Цікаво, гейміфікація - це щось пов'язане з геями, чи з дефекацією? Чи із тим і з тим?..
    Треба більше, більше англіцизмів, бо ж своїх слів нема. Бо ж "чужому научайтесь, а свого цурайтесь" - так заповідав Кобзар? Чи не так? Бо ж какая разніца на каком язикє, аби не російською, а інгліш із інтернешнл лангуаге.

    Ніна Крижановська reply Мария

    А що ви вмієте,окрім як лишати гидкі коиентарі. Хваліться власнимт досягненнчмт , чи слабо. Знецінювати всі вміють

    Філологічних дисциплін reply Мария

    пані Марія, прикро, що таким коментарем ви знецінюєте досягнення інших. А що ви вмієте робити, подайте приклад, покажіть як треба. До речі, великий кобзар  писав на трьох мовах і теж використовував англіцизми) тому чекаємо на Вас та ваш неперевршений майстер-клас)

    Вадим reply Мария

    Це наслідки того що люди завжди хочуть здатися розумними.... Раніше вони говорили кацапською бо думали що це мова інтерференції свино собачої... Яку прищеплювали неповноцінним ... А тепер коли кацапська не в моді то починають запозичити слова з інших мов ..  бо синдром неповноцінності ніяк не покине....

    Ольга reply Вадим

    Як можна назвати "геймінг" української, якщо це слово з'явилося  не в Україні? Ну перекладіть.  Хочу побачити що вийде

keyboard_arrow_up