«Рано чи пізно щось буде» чи «У Путіна тонка кишка!»: запитали вінничан про ймовірність вторгнення

«Рано чи пізно щось буде» чи «У Путіна тонка кишка!»: запитали вінничан про ймовірність вторгнення
  • Шквал новин у світових і вітчизняних ЗМІ про військове вторгнення на нашу територію негативно впливає на настрій людей.
  • Експерти, джерела зі спецслужб та лідери думок називали не одну дату початку бойових дій — і деякі з них вже не підтвердились.
  • На скільки ймовірним є повномасштабне військове вторгнення Кремля? Ми запитали думку людей на вулицях Вінниці та зафільмували відповіді.

Відсутність бойових дій не означає, що війни ніколи не буде. Військові витрати у світі майже безперервно зростають із 2000 року, пишуть автори доповіді зі Стокгольмського міжнародного інституту проблем світу. Причому швидкість цього зростання має тенденцію до збільшення.

У 2020-му військовий бюджет планети виріс на рекордні 10% (до 2,4% глобального ВВП). Даних за 2021-й поки що немає, але зростання точно триває. Дві третини від двох трильйонів всіх військових витрат припадають на п'ять великих держав: США, Китай, Індію, Росію та Великобританію. Їхні уряди не забувають змащувати і перезаряджати рушниці, що висять на стінах Відтак, як відомо, раз у рік і палка стріляє..

— Ніякої війни не буде. У Путіна тонка кишка це зробити, — переконаний 75-річний пенсіонер Юрій Павлович. — Це просто підняття ставок у міжнародних перемовинах з багатьох питань. І Росія, і Америка просто підігрують один одному.

Відео дня

— Вторгнення можливе, але я вважаю, що нам із Росією необхідно шукати миру, — таку думку висловила жінка на ім’я Віра. — Нам не потрібна війна, адже в багатьох до половини родичів живуть у Росії.

— А я вважаю, що чимось поганим це все таки скінчиться. Не даремно Росія проводить військові навчання у Білорусі та неподалік східних кордонів з Україною, — сказав перехожий, який не побажав представитись.

Які іще думки пролунали у відповідях на поставлене нами питання, ви можете переглянути на відео:


Читайте також:

Боятись не можна сховатись: як ми шукали укриття на випадок надзвичайної ситуації

«Хотіла йти добровольцем на фронт». Історія дівчини, що обрала шлях волотерки-госпітальєра

Біля Західного автовокзалу будують новий McDonald’s. Коли чекати на відкриття?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Николай Мисюра

    Щось забагато пенсіонерів опитували. Молодих опитайте ті реалістичніше бачать ситуацію!

    AK reply Николай Мисюра

    Молоді не хотять інтерв'ю давати подібним виданням, бо перекрутять, перемонтують, і виявиться, що ви Кеннеді особисто вбили.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Аліна Вінниця

    З Кримом теж не вірили...і з Донбасом...

keyboard_arrow_up