Сергій Кудлаєнко: завжди намагаюсь разом із вінничанами доводити гарні проекти до успіху (Політична реклама)

Сергій Кудлаєнко: завжди намагаюсь разом із вінничанами доводити гарні проекти до успіху (Політична реклама)

5-й ювілейний Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича проходив цьогоріч на новій локації  Центрального парку – на площі Водограю. І хоча місце зустрічі дещо змінилось, добрі традиції  залишились незмінними. Як завжди, головна ціль заходу – благодійна допомога захисникам України, пам'ять про загиблих героїв- воїнів АТО, патріотизм та побажання миру Україні.

Традиційними залишились і організатори Фестивалю. Це  Благодійний Фонд «Подільська громада», муніципалітет Вінниці, ДК «Зоря», військові  частини, волонтерські і громадські спільноти Вінниччини. З перших днів і по-сьогодні підтримує «польову кухню» вінничанин Сергій Кудлаєнко.

«Цього року відзначаємо 5 років Фестивалю. Ювілей. Ми розпочинали з ідеї волонтерів, коли каравани авто з допомогою бійцям йшли на Схід майже щодня. Сьогодні – це зустріч старих друзів. 5 років тому нас було небагато, і, чесно кажучи, було важко організуватись, адже Тараса мало хто знав, він був простим кухарем.. і загинув. Разом з друзями я завжди намагався доводити гарні проекти до успіху. Поступово до благодійного проекту приєдналися всі небайдужі до ідеї підтримки армії. Це добре, адже головний задум Фестивалю – об’єднати вінничан навколо патріотичної мети, тож будемо продовжувати гарні традиції», - так прокоментував мету заходу Сергій Кудлаєнко.

Разом із організаторами він привітав учасників Фестивалю – вінничан, волонтерів, військових та побажав миру, добра і злагоди кожній родині.

На площі Водограю розмістилися польові кухні військових частин, численні майданчики із стравами національних кухонь, локації сучасної військової техніки, волонтерських організацій та незмінна цікавинка Фестивалю - страви від майстер-шефа Ігоря Місевича.

 «У мене завжди багато роботи, я працюю шеф-кухарем ресторану у Чернівцях, але на вінницький Фестиваль вирішив їхати обов’язково, адже приїжджав майже кожного року, щоб пригостити вінничан своїми стравами. Фестиваль організували побратими в честь пам’яті про Тараса, але такі заходи ще й згуртовують. От я приїхав 400 км побачити своїх друзів – Стас, Андрій, Сергій Кудлаєнко – з ним ми спілкуємось в інтернеті. Небагато знаю народних депутатів, які так активно включаються у добрі справи для людей. Вінничани відвідують фестиваль, діти, батьки виходять на свіже повітря, подалі від гаджетів, спілкуються і об’єднуються. Це дуже гарна ідея і я буду намагатись дивувати вінничан своїми стравами і надалі. Адже готувати смачно можна із простих продуктів, все геніальне – просто. Цього року Фестиваль ще краще організований, зручне місце, все компактно, всі разом, я бачу навіть по роботі, сьогодні робота кипить», - так прокоментував враження від ювілейного благодійного заходу Ігор Місевич, учасник знаменитого кулінарного шоу Майстер-шеф. Він пригостив вінничан рибною стравою із незвичайним соусом, а допомагав йому Сергій Кудлаєнко, які і минулі роки.

Особливе місце на Фестивалі традиційно займають волонтерські організації, адже саме з них починався благодійний захід, вони і по-сьогодні допомагають захисникам на Сході. Серед локацій – виставка і незвичайний мистецький майстер-клас для дітей від славнозвісної волонтерської спільноти «Мольфари». Юлія Вотчер, керівниця мольфарів поділилась думками про Фестиваль.

«Фестиваль польової кухні – це, в першу чергу, пам'ять, не свято. Адже наші хлопці гинуть і сьогодні, тож маємо допомагати, пам’ятати і прагнути миру. Організатори роблять гарну справу, підтримують наших захисників. От Сергій Кудлаєнко – молодець, є нардепи – просто нардепи, а є ті, що розчинились у масі людей. Він знає що потрібно робити, допомагає чим може, до нього можна доторкнутись, це важливо, якщо говорити про діяльність наших народних депутатів. Можна говорити багато про нього, адже таких як він мало, я сподіваюсь, що у Віниці такі є», - зазначила Юлія Вотчер під час заходу.

Впродовж Фестивалю вінничани ласували стравами польової кухні та долучались до збору коштів на допомогу військовим. І якщо деякі кулінарні локації пропонували незвичайні національні страви, то справжньої «військової» їжі можна було спробувати у польових кухарів військових частин.

«У Фестивалі ми беремо участь вже четвертий рік, особовий склад нашої частини підтримує цей захід, ми готуємось до нього. До нас підходять спробувати страви військової кухні і діти, і пенсіонери. Сьогодні пригощаємо гречаною кашею із м’ясом», - розповів Максим Менський, в.о. начальника продовольчої служби військової частини №3028 Національної гвардії України, що дислокується у м. Калинівка.

«Я дізналася з інтернету, що за підтримки Сергія Кудлаєнка організували захід на допомогу військовим. Вирішила відвідати цей ярмарок і допомогти в знак поваги і шани сім’ї загиблого та всім, хто сьогодні захищає рубежі нашої країни», - розповіла Ірина Левчук, мешканка Вінниці, яка завітала на Фестиваль разом із багатьма іншими вінничанами, що долучились цього дня до благодійної акції.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up