Сергій Кудлаєнко: Тільки європейська влада здатна захистити вінничан! (Пресслужба Сергія Кудлаєнка)

Сергій Кудлаєнко: Тільки європейська влада здатна захистити вінничан! (Пресслужба Сергія Кудлаєнка)

Вся країна трясеться від щоденної статистики хворих на коронавірусну хворобу. Прогнози – невтішні. Нам обіцяють до 10 000 нових хворих щодня вже в листопаді.

Але що ж у цій ситуації робить влада? «Зе-влада» намагається увійти до місцевої влади, а стара, місцева, – всіма силами тримається за свої стільці. Сьогодні їм не до реальної боротьби з корона вірусною інфекцією, у них – лише піар і вибори. Перші оголошують незрозумілі, атиконституційні опитування задля порятунку рейтингу, а другі – піаряться на лавочках та велодоріжках.

Саме тому вони відтягують рішення про введення більш жорсткого карантину. Але вірусу байдужі опитування та нові дороги. Він щодня нищить здоров’я та життя вінничан. Проте влада не думає про долі простих людей  як зараз, так і після виборів. Якщо ж ситуація зовсім вийде із під контролю та аби зменшити зусилля боротьби з хворобою, вони просто введуть жорсткий карантин для всіх, як це було у квітні. Такі заходи вони планують вже тільки після виборів, коли отримають посади і доступ до місцевого бюджету.

Хочу нагадати, що за Індексом жорсткості вжитих заходів, оприлюдненим Оксфордським університетом в квітні, в нашій країні діяв один з найсильніших карантинів в світі. У нас, на відміну від багатьох країн, було закрито метро і великих містах і суттєво обмежено рух громадського транспорту та роботу підприємств. Так, влада намагалася стримати епідемію. Внаслідок ци дій, за оцінками експертів, до 40% бізнесів вже ніколи не відкриються. А це – робочі місця та джерело доходу тисяч людей!

То що ж нам потрібно зробити аби забезпечити баланс між збереженням здоров’я і економіки? Я пропоную, не чекаючи виборів працювати вже зараз! Нам необхідно переформатувати роботу підприємств і бізнесу, створити умови, за яких мешканці Вінниці зможуть зберегти робочі місця і кошти на прожиття, а підприємці не будуть змушені закриватися.

Хочу зауважити, що крім жорсткого карантину існує ще й «гнучкий», або ще як його називають ризиково-орієнтований. Його у березні-квітні вводили такі країни як Сінгапур, Тайвань, Швеція, Південна Корея. Там не гробили економіку і при цьому активно протистояли епідемії COVID-19. Ми можемо взяти їх досвід на озброєння.

Ці держави закрили школи, дитячі садки та порекомендували працювати по можливості дистанційно, щоб виконувати всі заходи захисту - маски, дезинфектори, соціальну дистанцію. У той же час там практично не обмежували рух транспорту і роботу підприємців. Замість цього влада розгортала пункти тестування на хворобу, тим самим забезпечивши масову перевірку бажаючих і людей, що знаходяться в групі ризику. Крім того, там жорстко на 2 тижні ізолювали своїх громадян, які прибували з-за кордону, надавалася соціальна допомога для літніх і людей з важкими захворюваннями. А ми пам’ятаємо як у нас, наприклад, хворі на діабет не могли дістати ліки через транспортний колапс. Тому скільки людей загинуло не від вірусу, а від хронічних важких захворювань досі невідомо.

Але такі заходи може втілити в життя тільки мудра влада, як дбає про людей! 25 жовтня потрібно віддати свій голос за тих, хто збереже ваше життя та здоров’я і зможе організувати життя в місті. За тих, хто не закриє вас по домівках без медичної допомоги і можливостей заробітку. Адже, я переконаний, що тільки європейська влада зможе захистити людей!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up