Новий рух вінничан у відповідь на закриття ковзанки (Пресслужба «Нове в тобі»)

Новий рух вінничан у відповідь на закриття ковзанки (Пресслужба «Нове в тобі»)

Коли чутки про Льодовий клуб підтвердились, це безсумнівно вдарило по багатьом: дітям та дорослим спортсменам, батьки, які не один рік покладали надії та чимало коштів, вболівальники, фанати та просто небайдужі, й ті, хто завдяки соціальним проектам для різноманітних незахищених верств населення, змогли спробувати та відчути лід.

Одним із наслідків закриття ковзанки стало заснування соціальної ініціативи «Нове в тобі». Ініціатива втілила в собі усю смуту,відчуття несправедливості та байдужості зі сторони вершителів, та подекуди навіть «закулісних ігор». Лідеркою цього руху стала Юлія Борісова.

Біографічна довідка: Юлія Борісова – директорка спортивно-розважального комплексу «Льодовий клуб» з моменту його відкриття і до останнього робочого дня у березні 2020 року. За цей час вона заснувала  школу фігурного катання , сприяла розвитку хокею із шайбою у місті, заснувала безліч соціальних програм для малозабезпечених сімей, дітей учасників АТО, дітей – сиріт. Була однією із засновниця та організаторів унікального в Україні проекту «Сонячні ковзани» для діток із синдромом Дауна. Крім того, вона за освітою юрист та займається адвокатською діяльністю. Після закриття Льодового клубу, у вересні почала свою роботу заснована нею соціально-просвітницька ініціатива «Нове в тобі».

— Нагадайте, нам чим закінчилась історія із Льодовим клубом?

— З початку я хотілаби нагадати,що влада міста в червні минулого року прийняла рішення докупити долю власника до існуючої своєї частки,а потім відмовилась, що поставило під загрозу зникнення зимові види спорту та соціальні проекти, які діяли в клубі. Не будемо зупинятися на цьому, тому що ця проблема досить щільно висвітлювалась в центральних та місцевих ЗМІ. Наразі Пандемія короно-вірусу внесла свої корективи у життя та плани, тому Льодовий клуб зараз законсервований та знаходиться у Вінниці. Та можливо це й на краще…

— Можливо тоді історія улюбленого міста відпочинку вінничан буде мати продовження? (дуже би хотілось)

— Запевняю Вас, що ми зробимо для цього все. Не було ще жодного дня, щоб нам не телефонували, не приходили та не писали в усі соціальні мережі це питання вінничани, які за ним дуже сумують. Наразі я особисто дуже наполегливо працюю та налаштована дуже рішуче!

— Власне як вважаєте, у нинішній ситуації зимові види спорту зможуть розвиватись такими ж успішними темпами? Що буде із тими соціальними проектами, які були засновані у Льодовому клубі?

— Розвиток зимових видів спорту безперечно залежить від багатьох аспектів. Наразі на сьогоднішні день, фінансування секцій виросло в тричі!...у порівнянні із тим часом, коли тренування відбувались у «Льодовому клубі». Чи достатньо цього коштів для більш-менш нормального розвитку? – Звісно, так. АЛЕ! Чи можуть олімпійські види зимового спорту базуватись та розвиватися в ТРК? - Ні! Це вінницьке ноу-хау, якого немає ніде в світі. Самі тренери неодноразово казали, що повноцінне існування таких видів спорту як хокей та фігурне катання неможливе. Та питання, чому такий різкий та явний резонанс і кому це вигідно – риторичне…

— Розкажіть тоді, що плануєте в рамках новоствореної соціальної ініціативи «Нове в тобі», що власне й виникла на підґрунті всіх подій із ковзанкою та яка так гучно заявила про себе на все місто?

— Серед основних напрямків нашої діяльності є такі, як новаторсько-оздоровчий, як спортивна основа нашої відповідальної молоді, в рамках якого плануємо співпрацю та залучення європейських та американських фондів для реалізації інклюзивного спорту, в тому числі і зимового. Другим напрямком є соціально-освітній, що буде направлений на створення та популяризацію доступної та практичної освіченості, свідомості та колективного. І третій - це розвиток народного ремісництва та виробництва, які є підґрунтям щасливого майбутнього людини у своїй країні, без необхідності шукати кращої долі за кордоном.

Тож, у підсумку можна зробити висновок, що інколи найболючіші ситуації стають справжньою рушійною силою. Соціальна ініціатива «Нове в тобі», і власне засновниця цього руху – Юлія Борісова, має ясне та чітке розуміння того, як провокувати такі необхідні нашому суспільству зміни та не мають наміру зупинятись перед будь-якими перешкодами.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up