Наша честь і гордість. Розповідаємо про захисників з Вінниччини, які нині боронять країну

Наша честь і гордість. Розповідаємо про захисників з Вінниччини, які нині боронять країну
Офіцер Андрій Підлісний боронить країну від ворога з 2014 року
  • Завдяки цим бійцям ми сьогодні можемо сказати один одному «Добрий ранок». Рідною мовою, у власному домі, на своїй землі.
  • Розповідаємо кілька історій наших захисників, героїв війни, які боронять країну від ворога.

Сьогодні, 24 лютого 2024 року, виповнилося два роки з початку повномасштабної війни росії проти України. Ми розповідаємо про кількох наших захисників, героїв війни, які боронять країну від ворога.

Вадим Сухаревський

Полковник Вадим Сухаревський, який з березня 2022 року командував 59-ою бригадою імені Якова Гандзюка з Вінниччини, став заступником новопризначеного головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Військовий має великий бойовий досвід, адже захищає країну ще з 2014 року. 

Саме Сухаревський став першим українським військовим, який відкрив вогонь по ворогу. У серпні 2014 року отримав поранення у боях під Красним. У 2016 році став командиром першого лінійного батальйону 36-ї бригади морської піхоти. Отримав звання полковника у 2020 році.

Відео дня

У червні 2022 року Вадим Сухаревський отримав орден «Золота Зірка» з присвоєнням звання Героя України.

Андрій Підлісний

Юрій Охримчук

Вінничанин Юрій Охримчук служив в АТО, працював провідником і стюардом. Коли почалася повномасштабна війна пішов захищати країну від ворога на передову. 

Попри складнощі, вінничанину вдається підтримувати бойовий духпобратимам своїми відеороликами. Неодноразов військовому вдавалося цупити техніку в рашистів, за що й потрапив на телеефір до пропутінської ведучої Скабєєвої.

Богдан Романенко

Вінничанин Богдан Романенко пішов добровольцем на війну ще на початку повномасштабного вторгнення. Зараз 25-річний вінничанин — заступник командира роти з озброєння. Захисник носить оригінальний позивний «Так нада», який отримав, коли був учасником ультрас вінницької «Ниви».

У перші місяці війни були Київ, Мощун, Ірпінь. Потім військова географія Богдана Романенка значно розширилась. 25-річний вінничанин також воював на Запорізькому і Бахмутському напрямку, брав участь у звільненні Херсону. Зараз Богдан Романенко на «рідному Донбасі» — там його рота штурмовиків проводить активні наступальні дії. 

Денис Герасимчук і Денис Мазур

23-річний вінничанин Денис Герасимчук повномасштабне вторгнення захисник зустрів у лавах ЗСУ, де служив за контрактом. Відтоді він мужньо стоїть на захисті Батьківщини. 

З серпня 2014 року вінничанин Денис Мазур брав участь в АТО/ООС у складі батальйону спецпризначення, є учасником бойових дій. Зараз він — оператор відділення авіаційних комплексів 28 окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу. 

Днями військових з Вінниччини Дениса Мазура та Дениса Герасимчука нагородили почесними нагрудними знаками Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест». 

Армен Гарибян

Армен Габриян працював в ДСНС і міг би продовжувати робити це надалі. Натомість у перший день великої війни приєднався до Сил оборони. Служив поблизу білоруського кордону, Запорізькому та Донецькому напрямках. Під час контрнаступу втратив на міні частину ноги. Наступив на неї, каже, коли допомагав виносити пораненого побратима. 

Влітку минулого року Армена Гарибяна каретою «швидкої» доставили до однієї з вінницьких лікарень. Перед тим він був у госпіталі Дніпра, а ще кількома днями раніше у стабілізаційному пункті неподалік від лінії фронту на Донеччині.  

Після лікування планує повернутися до війська. А поки лікується у Вінниці, де вже знайшов свою другу половинку.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ніна Зубко

    Низький уклін Вам усім!
    Наші захисники!
  • Татьяна Кузь

    ВКЛОНЯЮСЬ КОЖНОМУ ВОЇНУ ЗСУ ❤ СЛАВА НЕСКОРЕНИМ НЕЗЛАМНИМ НЕПЕРЕМОЖНИМ ГЕРОЯМ УКРАЇНИ ❤❤❤❤❤❤❤❤❤
  • Еl

    Дякую за захист, наш Воїне! ❤️ ✌️🇺🇦
    Повага! Шана! Честь!
  • Вікторія

    А Лис та Божок хиба не з Вінниці? Про них не бажаєте?

    Маріна reply Вікторія

    Матеріал написаний про живих захисників.

    Про Божка писали раніше і не раз

keyboard_arrow_up