Позаду 32-га операція. Про Ромчика Олексіва, який постраждав від ракетного удару по Вінниці

Позаду 32-га операція. Про Ромчика Олексіва, який постраждав від ракетного удару по Вінниці
Ромчик Олексів після операції в Берліні. Фото: Фейсбук Ярослава Олексіва
  • У липні 2022-го маленький Роман Олексів потрапив під ракетний обстріл у Вінниці. Його мама загинула, а сам хлопчик отримав важкі опіки.
  • Нещодавно у Ромчика була 32-га операція. Як почувається маленький львів'янин?

Понад рік тому, в липні 2022-го, 8-річний Роман Олексів ледве вижив після влучання російської ракети у Вінниці. Його мама загинула, а сам хлопчик отримав тяжкі опіки. Нещодавно маленький львів'янин з татом Ярославом знову їздили до Німеччини — у хлопчика була планова 32-га операція.

Ромчик зараз почувається добре, разом з татом подорожують Німеччиною. Попри все це, шлях до одужання дитини ще дуже довгий. Зараз він носить спеціальну компресійну маску на голові, аби там утворилося менше рубців. Річ у тому, що хлопчик постійно росте, а шкіра й рубці — ні, їх потрібно постійно шліфувати та наглядати за загальним станом дитини. 

Відео дня

Нагадаємо, вранці 14 липня 2022 року тоді ще 7-річний Ромчик разом з мамою чекали на зустріч з лікарем у клініці «Нейромед» у Вінниці. Близько 10.40 росія завдала ракетного удару по нашому місту, внаслідок чого 29-річна мама хлопчика зі Львова загинула, а він отримав важкі травми. Той день забрав життя ще 26 людей.

Як розповідає батько Ярослав Олексів, у липні 2022 року дружина із сином поїхали зі Львова до Вінниці провідати її батьків, а заодно відвідати лікаря. Сам мав приїхати до них згодом. Однак російські окупанти змінили життя сім’ї назавжди.

Під час вибуху хлопчик отримав 45% опіків тіла, а на спині дитини вони були четвертого ступеня, найважчі. За життя маленького львів’янина боролися вінницькі та львівські лікарі, а згодом і німецькі, які робили дитині операції тричі на тиждень — видаляли мертві тканини, уламки, замінили барабанну перетинку тощо.

Останнім часом Ромчик разом з батьком знаходилися вдома, у Львові. Тут хлопчик проходив фізіотерапію та займався звичними для дитини справами. 12 листопада він відзначив 9-річчя.

Крім цього, хлопчик повернувся до школи та своїх улюблених гуртків — гри на баяні та танців. Ними він займався ще до подій у Вінниці, а зараз ці заняття допомагають Ромчику розробляти своє тіло, мають терапевтичну функцію.

Нещодавно Роман став лауреатом І премії 16 Всеукраїнського відкритого конкурсу баяністів, акордеоністів «Візерунки Прикарпаття», який відбувся в Дрогобичі, а разом зі своєю партнеркою по класу бального танцю Анею взяв перший приз на конкурсі танцю. 

Батько хлопчика, Ярослав Олексів, весь цей час підтримує сина, допомагає йому не тільки в реабілітації після операцій, а й у сповненні різних мрій хлопчика. Ось тепер збулася наступна мрія Романа Олексіва: він хотів побачитися з Папою Франциском. У середу 6 грудня 2023 року він отримав змогу обійняти Святішого Отця.

 

Читайте також:

Ромчик, який дивом вижив після ракетного обстрілу Вінниці, повернувся з Німеччини в Україну

«Сьогодні проведуть 31-шу операцію». Як почувається Ромчик, постраждалий від ракетного удару у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Любов

    Хлопчику! Тримайся. Ти герой!
  • Микола

    Як він виїхав? Куди дивиться тцк

    Іра reply Микола

    Микола, ви серйозно? Ромчик дитина. Мама загинула. Він має величезні опіки. А от куди дивиться тцк, мені дійсно цікаво. Ви ж навряд чи захищаєте країну.

keyboard_arrow_up