Роман Олексів, який дивом вижив під час ракетного обстрілу Вінниці, зустрівся з Папою Франциском

Роман Олексів, який дивом вижив під час ракетного обстрілу Вінниці, зустрівся з Папою Франциском
  • Роман Олексів 14 липня 2022 року разом із мамою потрапив під ракетний обстріл біля Будинку офіцерів. Жінка загинула на місці, а у хлопчика тіло було вкрито опіками.
  • Про Ромчика, який дивом вижив у пеклі, навчився жити без мами, грати на акордеоні та займатися танцями, американці зняли фільм.
  • Вчора хлопчик зустрівся з Папою Франциском і міністеркою Італії Марією Терезою Беллуччі.

Маленький львів'янин Роман Олексів переніс понад 30 операцій від липня минулого року. 

Батько хлопчика, Ярослав Олексів, весь цей час підтримує сина, допомагає йому не тільки в реабілітації після операцій, а й у здійсненні мрій сина.

Ось тепер збулася наступна мрія Романа Олексіва: він хотів побачитися з Папою Франциском. У середу, 6 грудня 2023 року, він отримав змогу обійняти Святішого Отця, який після загальної аудієнції завжди особисто спілкується з дітьми, молодятами та хворими.

Відео дня

Відомо, що окрім Папи Римського, з Ромчиком зустрілась також міністерка Італії Марія Тереза Беллуччі. Про це Роман Олексів повідомив на своїй Фейсбук-сторінці. 

— Це була незабутня і благословенна зустріч, — написав хлопчик. Рома подарував Папі Франциску браслет Національного центру реабілітації «Незламні» (UNBROKEN) та обняв понтифіка.

— У кожної людини є мрії, які хочеться втілити в життя. Протягом року, коли Роман боровся за своє життя, великим стимулом роботи над собою були його мрії, які він одну за одною записував у свій особистий щоденник. І от здійснилась ще одна мрія Романа, — розповів батько хлопчика.

Нагадаємо, 14 липня 2022 року Ромчик разом із мамою потрапив під ракетний обстріл у Вінниці. У хлопчика близько 45% тіла було вкрито зовнішніми опіками, 35% — внутрішні. Мама Романа, дружина відомого українського баяніста, декана Львівської національної музичної академії імені Лисенка Ярослава Олексіва, 29-річна Галина — загинула на місці.

За життя дитини боролись вінницькі та львівські лікарі. Коли стан Романа вдалося стабілізувати, його доправили у лікарню в Німеччині, де хлопчик проходив лікування і реабілітацію.

Рома має ще не менше двох років носити на обличчі спецмаску, його чекають операції. Проте, вже 1 вересня хлопчик, після року перерви, повернувся до рідної школи, у свій рідний клас. Також він відновив уроки бальних танців та гри на баяні.

Нещодавно Роман став лауреатом І премії 16 Всеукраїнського відкритого конкурсу баяністів, акордеоністів «Візерунки Прикарпаття», який відбувся в Дрогобичі, а разом зі своєю партнеркою по класу бального танцю Анею взяв перший приз на конкурсі танцю.

Про постраждалого від російського обстрілу у Вінниці хлопчика відомий американський режисер зняв документальний фільм. Про це повідомив у Фейсбуці батько хлопчика, Ярослав.

 

 

Читайте також:

Штурмовики, сапери, снайпери. ТОП-10 інтерв'ю з вінницькими військовими, які ми радимо вам прочитати

«Окопна пічка нагріється навіть від окопної свічки». Як в училищі перетворили заняття на благодійну акцію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up